Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (276)

angel74 

všechny recenze uživatele

Filmy o loupežích mě obvykle moc neberou, ovšem tohle teda bylo jiný kafčo. Nenudila jsem se ani vteřinku a s napětím čekala, co se bude dít dál. Zásluhu na tom měl nejenom vychytaný scénář, ale i hodně solidní hudba a slušné herecké výkony většiny osazenstva. Tentokrát bych chtěla vyzdvihnout především dámy, i když pánové také nebyli vůbec špatní. Nejvíc mě bavily pasáže, v nichž se zaskvělo trio hereček Viola Davis, Elizabeth Debicki a Cynthia Erivo (ať už dohromady, nebo každá zvlášť). Abych byla spravedlivá, tak musím dodat, že velmi přesvědčivě ztvárnil svou roli i Robert Duvall. (85%) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pár let to trvalo, ale Steve McQueen je zpátky s novým bijákem a je to mnohem větší pecka než 12 let v řetězech (nechápu opomenutí na Oscarech). Widows je skvěle zrežírovaný thriller a je potřeba zdůraznit, že nikoliv akční thriller. Což je podle mě trošku škoda, ale takhle to zkrátka je. Stejně tak, že Jon Bernthal je ve filmu ve dvou scénách a Liam Neeson na tom není o moc lépe. Což ale bychom od filmu z názvem Vdovy tak trochu mohli čekat, když hrajou manžele. Dokonce ani ten Farrell, i když je tu z mužské části nejdéle, tu úplně nekope první ligu (když už, tak si to neskutečně dává Daniel Kaluuya, který hraje tak odpornou postavu, že jsem ho chtěl ihned nechat zabít ošklivou smrtí), tady vládne pevnou rukou Viola Davis, která prostě tu nominaci urvat měla, je naprosto neskutečné, co tu předvádí. Tohle se prostě musí zažít. Výborný film pro náročné publikum, zdejší pokleslé hodnocení je mi záhadou...8/10 ()

Reklama

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen inak ako ho poznáme doteraz. Ľahší žáner, ľahšia téma, no stále skvele zrežírované a výborne zahrané. Inteligentne napísané s dôrazom na detail. Plné poctivej filmárčiny sebavedome balansujúcej medzi vážnym a vtipným. McQueenovi sa podarilo minimalizovať samoúčelné scény na únosnú mieru a aj napriek dlhšej minutáži vtiahne do deja svižným tempom a prekvapivými momentmi. Dostatočne inteligentné kino. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pekelná utahaná nuda, snad nejhorší film o loupeži, co jsem v životě viděl. Výborná spisovatelka vyplýtvala další rok svého života na psaní nudného scénáře podle remake místo toho, aby radši napsala další super původní knížku. Obsazení je bohužel taky dost slabé, Viola Davis ještě ujde, ale zbytek je nuda a senior Neeson už by se fakt měl vykašlat na ty akční hrdiny. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chápu že nároky na Steve McQueena jsou obrovské, ale minimálně u mě opět dokázal zabodovat. Vdovy si můžou podat ruku s filmy, u kterých nedokážete přesně odhadnout co v příštích minutách bude na plátně odehrávat. Dialogy jsou často přímo luxusní a navíc herecká sestava obdivuhodně zajímavá. Divím se zdejšímu nízkému hodnocení, protože já se bavil více než slušně. 75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Olivia, westhighlandský biely teriér, ktorého v tomto filme vlastní Veronica (Viola Davis), si zahrala aj vo filme Nočná hra (2018). (Astonko)
  • Během scény pohřbu je vidět hned několik českých náhrobků. (Muffino)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama