Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (772)

plakát

Klaus (2019) 

Musím pochválit tvůrce této pohádky, jelikož tak dobrý animák od Jak vycvičit draka 3 jsem neviděl. Sice hranatější animace, ale supr příběh, který zpočátku je i trochu pro otrlejší. Poté se stává více pohádkovým a závěr je skoro až doják, vřele doporučuju.

plakát

200 metrů (2020) 

Člověk si musí k tomu tématu najít cestu, což se mi zde úplně nepodařilo. Situace v pásmu Gazi není jednoduchá, nicméně ve mě to žádné citové zabarvení k hrdinovi či dramatu nevyvolalo, což je asi největší problém. Bez citového zabarvení se jedná o velmi smutný příběh, se solidním výkon hlavního herce a průměr.

plakát

Yellowstonský národní park (2009) (seriál) 

BBC a dokumenty jsou prostě top. Toto je nepopiratelný fakt, o čemž svědčí i tato mini série. Krásná příroda, super vypravěč a jen...jen doporučuji.

plakát

Lovci stínů: Nástroje smrti (2016) (seriál) 

Ode zdi ke zdi, takto bych všech 55 dílů okomentoval. Dlouho trvá, než si člověk k některým postavám vytvoří vztah, některé (primárně Clary, ti celou dobu leze na nervy). Slabší díly střídají silnější. Kdyby vše skončilo v polovině třetí série, mohlo by být i lepší hodnocení, nicméně posledních 12 dílů je totální vymejvárna mozků, což musím zohlednit v hodnocení. Jako celek vychází to jako průměr a doporučení spíše pro teen publikum.

plakát

Chlapec, kterému říkají Vánoce (2021) 

Příjemná vánoční pohádka, která se bude určitě líbit dětem, ale i já jako dospělý jsem si v tom něco našel. Mohu konstatovat, že se dělají i mnohem slabší vánoční kousky než je tento nadprůměr. Doporučuji.

plakát

Vánoční hrad (2021) 

Tento film se hodí možná jako předvánoční kulisa k pečení cukroví či žehlení prádla, jinak žádná velká kvalita. Zas na druhou stranu, žádný mega průser to není, jen podprůměrný snímek.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Tak výborný začátek jsem u mini série či klasického formátu seriálu dlouho neviděl. Hned mě to upoutalo k židli. Šachové prostředí je mi blízké, jelikož sám šachy hraju. Nicméně postupem času se šmrnc a lesk začal pozvolna ztrácet a objevily se scény jako přes kopírák, s nudným motivem. Hlavní je, že to má jen 7 dílů, jelikož kam by se úroveň dostala, nechci raději předjímat. Jako celek, ale mohu doporučit.

plakát

Šarlatán (2020) 

O panu Mikoláškovi jsem toho přečetl dost a díky jeho životním příběhu jsem také sedl k obrazovce. Viděl jsem solidně zpracované téma, které řeší jen jeho povahové rysy a hlavní události v jeho životě. Bohužel některé, nechává dost okrajově, což mi přijde hrozná škoda (např. dobu okupace za 2. světové války). Vše primárně tlačí a posunuje vpřed Ivan Trojan. Bez jeho umu by se to byl nanicovatý český výmysl s podprůměrným hodnocením.

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

S odchodem režiséra James Wan se hodnocení bohužel přes stále solidní obsazení snížilo. Důvodem je chybějící hloubka tajemné a až mrazivé atmosféry. Naštěstí si film i nadále drží odstup od lekaček, které by dílo srazilo o další stupínek níže. Na hororový námět jde i tak o nadstandart a vzhledem k tomu, že se již jedná o třetí pokračování, stále je pokračování kvalitní a doporučuji.

plakát

22. července (2018) 

Nebudu se zde vůbec vyjadřovat k činu samotnému, který terorista způsobil. Nicméně i dle počtu hodnocení tento skoro až přehlížený film z norské produkce si zaslouží více shlédnutí a hodnocení. Výborný herecký výkon jedné z obětí, si zaslouží velký můj obdiv. Nejenže jsem sledoval, jak se mu všechna ta zranění stala, ale hlavně dobu rehabilitací, která pro člověka s tak silným zážitkem je dost složitá. Vše podněcuje výborný hudební podtext. Emoce se mi do žil vlily velmi rychle a nemohu jinak než dát plné bodové hodnocení a také mé doporučení.