Reklama

Reklama

Yellowstonský národní park

(seriál)
Velká Británie / USA / Rakousko, 2009, 2 h 35 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ztracený svět s krajinou plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň a sirné páry. V zimě roku 1807 se jeden osamělý lovec kožešin vydal hluboko do nitra Skalnatých hor. Někde u pramenů řeky Yellowstone před sebou spatřil ztracený svět. Krajinu plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň i sirné páry. Krajinu plnou extrémů, s nimiž se musí vypořádat každý živočišný druh, který chce v těchto končinách přežít. Dodnes je to jedna z oblastí na naší planetě, kde najdeme neporušenou a vzácnou přírodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přírodopisné dokumenty od BBC jsem vždy považoval za absolutní špičku, hned po dokumentech National Geographic a ani tentokrát mě v BBC nezklamali. Trojdílný dokument Yellowstone je zatím vůbec nejlepší, co jsem o tomto národním parku viděl. Vizuálně ohromující a výborně odvyprávěné. 100% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument z dílny BBC, ovšem dokonalý určitě ne. Chybí mi zde nějaké dechberoucí kamerové záběry, často se napříč díly zbytečně opakují inforamce a pár dalších chyb by se dalo najít. Každopádně část Zima byla opravdu nádherná, takže i přes trochu slabší Léto a Podzim to je tak akorát na 4 hvězdičky. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přírodopisný dokument ze stáje BBC. Je třeba dodávat více? Inu dobrá, tak tedy to samé co Zázračná planeta akorát nikoli v globálním měřítku, ale plně soustředěné na jediné místo; nejstarší národní park světa Yellowstone. Zatímco úvodní zimní epizoda je naprosto bez výhrad a překypuje množstvím unikátních informací i záběrů, tak letní a podzimní příspěvky jsou poněkud v jejím stínu. Letní krom horolezecké medvědí výpravy totiž nepřináší nic, co by již nebylo k vidění i v jiných dokumentech (byť nikde tak krásně) a podzimní je zkažena laciným závěrečným filosofováním (a přitom úvodní půlhodina je opět dokonalá; můj favorit je Ořešník americký). Ovšem sám si nejsem jist, zda jde o regulérní výhrady či prostě jen hnidopišskou zmlsanost, za kterou si kvalitou svých počinů může BBC vlastně sama. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavý třídílný dokument o národním parku Yellowstone (až teď jsem si uvědomil, co v překladu znamená :)), který mě nenadchl tolik, jako ostatní díla ze stáje BBC. Některá fakta se opakují dokola a prostředí Yellowstonu není až tak zajímavé, protože po stránce živočichů to není zase tak bohatá oblast. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Unikátne zábery panenskej prírody a divokých zvierat v najstaršom národnom parku na svete. Príjemná hudba a množstvo informácii o tomto krásnom mieste na severozápade americkej krajiny. Yellowstone je domovom pre medveďov grizzly, vlkov, bizónov, losov a mnoho ďalších divokých zvierat. Taktiež je známy svojou rastlinnou rozmanitosťou, geotermálnymi prameňmi a gejzírmi. Tvorcovia odviedli svoju prácu do dokonalosti. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama