Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (255)

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

PRO MUŽE:Takhle nějak bych si představoval tasemničky. Máte je v prd*li a jen vás dráždí a s*rou. Dát do kupy až tak nesympatickou squadru hlavních postav, za to by casting měl jít rovnou ke zdi. Emilka Tupá si vzala příklad ze Sáry Connor a její luzný zjev matky bojovnice dotáhla tak daleko, že překonala o pět koňských délek i Lindu Hamilton. Z příjemně šukatelné baby se stala odpudivou hybridou s hysterickým chováním. Proč Levittovic Pepé musel zrovna v roli nájemného vraha působit jak metrosexuální buzinka bez mozku a vkusu, ví bůh. K tomu ten jeho přerod z bezcitného zabijáka na hodného strejdu eklhaftního minizkurvysyna byl tedy fuctk kůůůl. Bruce Vůleje si odvedl svou dávku přísných ksichtů a oddělaných chlápků, ale bez hlášek a odchodil to bez velkého nadšení. Že by artróza? A to měly být ty postavy, kterým se má fandit, já je chtěl všechny odprásknout už po 10 minutách jejich pobytu na plátně.. Daniels bosse podsvětí pro změnu pojal jako takového hodného tátu, který než vraždit, tak raději po dobrém vše vysvětlit. Však oni zazpívají, co potřebuje, no StB hadr. Takže nejpovedenější, byl ten pinďour, co hrál něco jako Damiena s perspektivně temnou budoucností. Námět na jedničku, zpracování na p*ču. Moc nedoporučuji.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Vzdálená parafráze Bixbyho “Je to dobrý život” byla do filmu vpašována násilně a tím pádem nefunguje a ze všeho nejvíc připomíná slovenské “Spadla z oblakov”. Scénárista nejspíš spadnul z višně a rovnou na Gurunu. To, co film, kromě několika povedenějších scén zachraňuje od odpadu je neodbytná otázka, zda by člověk byl schopen oddělat dítě, když ví, co z něj vyroste za masově vraždící svini. Matka vraha Mrázka v něm taky viděla andílka a nad malým Ádou se rozplývali nejen rodiče, ale pomalu celá ulice. Vrátit se časem a našít jim do makoviček magnum - jistěže ne od Algidy – by ve chvíli, kdy za sebou vysmátí tahaj kačera, mohl být docela problém.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

PRO MUŽE:Nikdy bych neřekl, že mě dokáže skoro 2 hodiny bavit připitomělé sci-fi o plavbě ne zcela sympatického cigoše s animovaným přerostlým kocourem v pruhovaném pyžámku. Ale stalo se, vizuální skvost, neskutečné obrazové obžerství s uměle postavenou kompozicí na hranici skutečně brutálního kýče Troškových pohádek. Takový blábol by měl i umírněný kritik strhnout do pekel horoucích a já plácám rukama o sebe jak osmiletý retard při nácviku paci, paci, pacičky. Prostě paráda, ale uznávám, určitě ne pro všechny.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Existenciállní otázky o tom, kde jsme a kam plujeme s nastoleným rébusem, který ten bůh z oněch 33 milionů je vlastně ten pravý se řeší hned v počátku filmu a na konci uvidíme jen dlouhý nos na diváka ze strany tvůrců. Názorná ukázka dilema věřícího, který je hinduistou, křesťanem i muslimem najednou. Věřte si klidně, madame, v prozřetelnost boží i sílu všemohoucího, ale i když si myslíte, že vás On miluje, nedrážděte kobru bosou nohou, nevstupujte do vozovky bez rozhlédnutí, nehrajte ruskou ruletu ani nezkoušejte míchané drinky z otrušíku, arzeniku, či cyankáli. Sichr je sichr. Já to vidím podobně jako autoři snímku – víra může být klidně pěkná věc, ale pokud se jeden sám nepostará a kapánek nezalobuje ve svůj prospěch, tak je celkem k hovnu bez ohledu na počet bohů a druh náboženského vyznání. Vřele doporučuji.          HLÁŠKA:Nedejte se ošálit všemi těmi světly. Náboženství je temno.// Matka chodila na univerzitu a také svou rodinu považovala za součást nové Indie, až dokud jí rodiče nevydědili za to, že se provdala do nižší kasty.// Děkuju ti, Višno, že jsi mě seznámil s Kristem.//Celý můj život byl jedním velkým opouštěním, ze všeho nejvíc bolí, když se v něm nenajde čas na rozloučení.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

PRO MUŽE:Babice, jež za mlada bývala kráskou, spatřila Jeníčka, hned vzplála láskou. Jeníčku, miláčku, slez z půdy dolů, koupím ti prstýnek, žít budem spolu. Láskou snad uhořím, I love you, je t'aime... Na to ti neskočim, copak jsem kterén?! Odvětil Jeníček a vysypal do babizny celej zásobník. Možná i dva. Ze dvou sirotečků se stal základ spolku přátel žehu a stařenky mají rázem na rozžhaveném uhlí a praskajících polenech ustláno. Akční, přiměřeně pitomé, brutální a bez hluchých míst. Zpestření příběhu o Trola, který vypadá jak kombinace Peterky a Srstky po steroidové kůře unlimited taky není na škodu a jen přidalo grády a humor. Žádné umění, ale skvěle jsem se bavil.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Ať si matka slzy utírá, ať si Grimmové v hrobě rotují jak na plný pecky puštěný ventilátor, marná sláva dnešní adaptace pohádek přitvrdily a podle mého sebestředného názoru se konečně začínají přibližovat původní lidové slovesnosti, ve které byl žánr vyprávěných hororových povídek populární dávno před Hitchcockem, Poem, Lovecraftem i Kingem. Svět byl středověce svinsky krutý a nebyl důvod obzvláště za dlouhých zimních večerů přelakovávat realitu na růžovo. (Mocné lobbistické organizace gayů byly v plenkách a ještě v nich strachem z inkvizice měly kvalitně nasráno strachy.) Moderní tvůrci to konečně pochopili a přes nesouhlasné hýkání artových výpotků řitních žláz inteleguáních ptakopysků o prznění klasických pohádek, se vlastně, madame, novodobí filmaři jen a jen vrací ke kořenům znásilněným jemnocitem bratří Grimmů, kteří obrousili hororové hrany a občas dosadili i happyend. Dnes si říkám, zda to při té dávce jenmocitu byli vůbec bratři a zda náhodou také nebrousil jeden druhého. Nechme Cobwi – veselá složenina jmen Jácob a Wilhelm – hezky trouchnivět a užijme si pohádkového odkazu ve formě moderního hororu.          HLÁŠKA:Odnesli jsme si dvě ponaučení. První: Vyhni se domům z perníku. Druhé: Pokud chceš zabít čarodějnici, spal jí na popel.

plakát

Karel Kryl v Ostravě (1990) (pořad) 

Záznam koncertu Karla Kryla v Ostravě z roku 1990 a jeho úžasnou atmosféru jsem si připomněl z nahrávky jakéhosi hudebně naučného pořadu, kde se ke Krylovu fenoménu, jeho hraní a písním vyjadřovali 3 lidé – komentátor Aleš, organizátor folkových kolotočů a “Mirek”. Mirek není křestní jméno ale krycí. Krycí jméno konfidenta ve svazcích StB. Takže úžasná atmosféra koncertu a síla Krylovy osobnosti šla celkem rychle do hajzlu a zbyla jen pachuť z toho, jak jsem dřív miloval i Mirka a jeho písničky a pokládal jej za důstojného nástupce Karla Kryla. Možná, kdyby Mirek tolik nechlastal, tak na něj nic neměli – prý vynucená spolupráce. Může být vynucený podpis, ale určitě ne sice banální, ale krutě podrobná hlášení plná informací, které StB ani mít nemohla. Mirek také zajel do Vídně, aby se s Karem setkal a samozřejmě i o tomto setkání napsal tak detailní hlášení, že bylo pomalu novelou. Mirek na onom koncertu stál v řadě s ostatními písničkáři a i na něj dopadlo trochu toho lesku z Krylova návratu a lásky jeho fanoušku, Mirek si ještě v pořadu naprosto drze a nestoudně plácal játra v tom smyslu, že Karel je pro něj něco jako starší bratr, starší bratr nás učí jak kouřit cigarety značky Astra, milovat dívku jménem Věra bla bla bla bla bla. Starší bratr je takovým tvým drobným vzorem, o pět let před tebou a proto jsem se snažil mu vyrovnat..... No, Mirku nevyrovnal, ba ani nepřiblížil. Karlu Krylovi, který byl svědomím i hlasem umlčeného národa nemůže práskačská hnida ani čuchnout k prdeli. Tobě byl vzorem Brettschneider. Karel podobné typy znal a taky je v písni Synonymická dokonale popsal: V čekárně tiše vrčí vysavač, to čistí uklízečka běhoun, někdo mne zná pod jménem udavač a jiný pod přezdívkou špehoun. Nadešel čas a voní galejemi, jsme předvoj lidu, panstvo z podruhů, [: pochodeň pupků, bachor s idejemi, pro tebe a pro mne, pro nás, soudruhu! :] Kdo nejde s námi, ten je rozvraceč, kdo proti nám, je lump a břídil, jde s námi špicl, špeh a donašeč, konfident, informant a slídil! Po smrti Karla Kryla pak musel zvednout hlas dokonce ten pošuk Hutka a navat věci pravým jménem. Jménem písně Udavač z Těšína. Nohavica napsal řadu geniálních a nejspíš nesmrtelných písní, ale navždy na nich ulpí pach lejna z doby, kdy se posral, podepsal a udával. Smutný konec legendy o neohroženém písničkáři, který neutekl a žil tu s námi. Škoda, Karle Kryle, že jsi nevěděl, že tou držkou v zemi tady s námi ryje pěkně velká folkařská svině.              HLÁŠKA:Ten, kdo žije v této chvíli, v této době, v tomto městě to cítí obdobně jako Karel a možná jako já. Jarek Nohavica Já mohu jen dodat, kdybys Jarku radši držel hubu, omluvil se všem lidem, na které jsi donášel StB a postavil se k svému udavačství čelem, udělal bys líp. S velikostí, morálkou a charakterem Kryla se nemůžeš měřit ani omylem.

plakát

Nakonec zemře (2010) (amatérský film) 

Mráz mi běhal po zádech. Důvody: a) nevypnutá klimatizace b) blbé jméno pro kočku c) tento kraťas. Vyberte si.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

PRO MUŽE:Tarantulek znásilněním faktů opět vytvořil quentovinu v královském rouše zabalenou. Požíračům horkých psů už nestačí, že místo bílé paní straší v Bílém domě černý Lenin, ne oni musí ještě splichtit negrepos, kdy jeden blackout vysmahne všechny bílé, po zuby ozbrojené pistolníky. Sice jsem z reality domova i zahraničí zvyklý spíš na to, že si to banda negrů, či indických kočovníků páchnoucích jak Rom-a-dur, rozdá s jedním bílým hochem, pokud možno subtilní, či rachitické konstituce, než že by jeden opálenej šel a zkusil si to rozdat aspoň na férovku s někým stejně starým a velkým. Jo, uznávám, že než přešli na podpory, sociální dávky, či dealování drog, neměli zrovna negřiska na jihu USA na bavlně ustláno, a echt před občanskou válkou. Ale v mandingu váleli tehdy možná i víc než dnes pod koši na palubovce. (Mandingo – intelektuálně nenáročná hra s rozptylem tekutin, hraje se k.o. systém a vítěz může dostat blacksteak z poraženého). Prdel je, že otrokářství obhajovala zrovna Demokratická strana, která dnes sbírá hlasy čokolád a v DýSí je nyní chaloupka strýčka Baracka. Tarantulek samozřejmě ví, jak se dělaj prachy a když už jsou bílí v zemi menšinou, je potřeba oslovit masy. Jeho hrdina tudíž potemněl nejen charakterem, ale i ksicht a prdel má dokonale černý. S bouchačkou mu to jde líp, než s bavlnou a nerudnej i mstivej je, jak Rusáci při hokeji. Režie vycizelovaná do posledního detailu, střelba jako u Verdunu a mrtvejch taky tak. Rakušánek se na place skroro levitoval, jak božsky hrál (taky po zásluze dostal sošku) a Lev Nardovič už dlouhodobě dokazuje, že Caprio nejsou jen přeslazené limošky, ale sakra dobrej pan herec. Ale co, přes všechny výhrady jsem se skvěle bavil, tak mu tu bílou vránu s černou prdelí odpouštím a všem vřele doporučuji.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Moc hezká pohádka, madame, něco ve stylu černá mamba – přítulný domácí mazlík do každé rodiny. Love story až na půdu. Černý urostlý chasník a delikátně způsobná Koštěhilda v dokud nás smrt (asi stovky lidí) nespojí. Trochu vám bude pít krev hudba vybraná pro afroamerické publikum a pro bílou středoevropanku lehce hůře stravitelná, ale plnější vykreslení postav, fantastické dialogy a stupňování “drámy” vám to bohatě vynahradí. Milovnicím akčních snímků, westernů a hrdinů bez bázně a hany mohu jen doporučit.

plakát

Choking Hazard (2004) 

PRO MUŽE:Seš myslivec? Nejseš, tak nemůžeš bejt zombie. Totálně blbá a naprosto šílená hororová a k tomu česká komedie. Natočené je to diletantsky, nejspíš ale záměrně, dialogy brilantně praštěné a situace náležitě ulítlé. Možná nechtěná, možná chtěná, ale parodie jako hrom a já se mohl občas umlátit smíchy. Nejprovařenější disco fláky a zombie trsající v rytmu 220 V. Prostě bomba. K tomu hudba a její texty z říše snů. A abych nezapomněl naháškováno je slušně. Zkrátka této skvostné píčovině je potřeba zvednout rejtink. 5* Vřele doporučuji fšem se syslem pro tumor.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Hele, pojď si zapíchat porno-jehovisto. Já za chvíli pravděpodobně asi umřu a poprrvý v životě mám možnost zapíchat si s profesionálem, takže je jasný, že to bude nátěr. To je logická úvaha. A víte, madame, co té nebohé dívce ten dacan odpověděl? Nezlob se, ale já teď nemám na práci ani pomyšlení. A s druhým vedla po šuku takovýto hrozný dialog: ona: Víš co? Tak mi vyliž. on: Jednou stačilo. ona:Dyť jsi říkal, že ti to nevadí. on: Chuť se přeceňuje. Dneska chudák holka, dyž je krapet sexuelně potřebná, tak nemá nikde zasrání. Vlastně zastání. Vite, pani:!!          HLÁŠKA:Francis Bacon řekl, že není možné dokončit závod, pokud není správně vytýčen jeho cíl. Jenže co je cílem lidského života?// Já jsem Bibli čet, to je ještě nudnější než Mein Kampf.// Kristus říká: To já jsem přemohl svět. Nezdá se vám, že Ježíš je největší chvastoun v dějinách náboženství?// Budu zežrán zombie-myslivci, tak nemá umírat filozof.// Co jí to dělá? Myslím, že ji vyvrhuje. (manžel o manželce)

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

PRO MUŽE:Začátek je luxusní střílečka. Drobným nedostatkem je, že těch pár mrtvejch jsou křiví policajti. Bouchačka by měla být doma pěkně pod zámkem, zvlášť, když má chlap doma aplégra, kterej je pěkně stupidní zasran a ještě větší hovado má za kamaráda. Kámoš nejen, že krade jak ruská straka, ale ještě po vzoru Johna Waynna pustí včelku do nevlastního fotra. Ne snad, že bych to nechápal, Roden je tam skutečně kripl všech kriplů, jenže, jenže je to z té bouchačky, co už dlouho neměla být v našem světě. Takhle rychle hoří koudel u pr*ele tomu, kdo je neopatrný. Musí fofrem najít toho spratka i tu stříkačku. Nejlépe obojí najednou. Malého oplácaného retarda. ale začíná hledat i policie a mafie. Život závisí jen na tom, kdo bude rychlejší. A že mentál ten kvér vytahuje každou chvíli, ještě, že těch nábojů je pomálu. Drsné, rychlé, akční a místy i trochu napínavé. Milovníkům akčních filmů doporučuji.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: S dětmi z rozvrácených rodin je prostě kříž. Malí neposedové nemívají problémy jen v rodině, pokud se tedy prostředí kde nedostanou pravidelně nažrat, ale pravidelně jsou řezaní jak žito dá nazvat rodinou. Smůla je, když nový taťka patřil k mafii, je smažkou k pohledání a hodný hošík vezme kvér do praciček ve chvíli, kdy tatík bacá maminku. Nožičkama do bříška. To nemají malí retardi rádi. To pak dochází k celé řadě situací, které je lepší vidět ve filmu než u sousedů, nebo ,bože chraň, u vás doma, madame. Nevidím nic, co by vás mohlo zaujmout. Nechte svého chlapa si to v klidu užít a raději sáhněte po nějaké hodnotné knize třeba od paní Austinové, nebo pana Hausmanna.

plakát

Soukromý život Sherlocka Holmese (1970) 

PRO MUŽE:Jeden z nejlepších filmů o Sherlockovi, co byl kdy natočen. Plnokrevný celovečerák sice bez předlohy A.C.Doyla a s trochu přepáleným závěrem, kde by si rochnil spíše fanda Jules Verna, ale které story o geniálním detektivovi je dokonalé? Je to vtipné (vyřešení ruské primabaleríny chtělo notnou dávku odvahy od scénáristů), má to šmrnc a zachovává to šerlokovské dekórum. Sherlock navíc ze všeho nejvíc připomíná Ivánka z Mrazíka a jeho dedukční schopnosti působí oproti normálu poněkud zastřeně, ale co.. I tak dost dobrý. Skvěle jsem se bavil a mohu jen doporučit.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Nahlas to říkat nebudeme, ale takhle, čistě soukromě, si, madame, můžeme pošeptat, že zrovna v tomto případě se Sherlock Holmes moc geniálně neprojevil – pokud nepočítáme několik geniálních hlášek. Taky úspěch filmu potřeboval x dalších berliček jako třeba trpaslíky bez Sněhurky, monstrum z jezera Loch Ness a jednu kredenciózní matrónu uprdelenou leta letoucí na anglickém trůnu. Zkrátka je to tak, s babou za zády i věhlasný detektiv ztrácí svou jistotu a nejspíš občas přemýšlí hlavičkou, než hlavou. Doporučuji.          HLÁŠKA:A ještě jste jim nakukal, že jsem misogyn. Ve skutečnosti – ne že bych neměl rád ženy, jen jim nevěřím. Jiskra v očích a arzenik v polívce.// Zasnoubili jsme se, rozeslali pozvánky na svatbu, dokonce jsem měl frak a 24 hodin před svatbou zemřela na chřipku. To jenom potvrzuje mé tvrzení, že ženy jsou nespolehlivé.

plakát

Rocky Balboa (2006) 

PRO MUŽE:Stárnoucí boxer. Ukotvený v minulosti, ve vzpomínkách. V jeho stínu i syn cítí, že je pro něj málo světla. Jeho filozofie je jasná. Nikdo nerozdává tak tvrdý rány, jako život, nejde o to jak je inkasuješ, ale kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš. Kolik ran můžeš přijmout a nezastaví tě. Jenom tak se vítězí. Chce to znát svou cenu a jít houževnatě za svým. Pak Stallone začne předvádět svůj obvyklý tréninkový cirkus a mně rozum nebere, co ten chlap v šedesáti letech vyvádí za zvěrstva. Dokáže, že to, co stárne v člověku nejpomaleji je srdce? Uvidíte ve filmu. Doporučuji.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Začátek filmu je tak našlápanej romantickou nostalgií plnou smutku, že doporučuji mít, madame, po ruce šnuptychl. Celé nitro tvrďáka Rockyho je černým suknem potaženo. Fňuk, vzlyk. Jedno by si člověk měl pamatovat. Dokud nebudeš věřit sám v sebe, budeš živořit. Chlap jako skála a nejoblíbenější místo k sezení je u hrobu své ženy. Po mnoho let. Věrnost a láska až za hrob. Tak to musí ženskou pohnout, i když nesnáší box a chlapské filmy jako takové. Sentimentálnost ukrutná a přesto neklouzá ke klišé. Vřele doporučuji.          HLÁŠKA:Děly se tady i velký věci, box klubu se říkalo kýbl krve. Párkrát jsem tu dostal nakládačku, ale k užitku, moc rád na to vzpomínám.// Otec byl z Jamajky. Á z Jamajky, tak Evropan. Byla jste tam na dovolený?// Za prachy koupíš všechno, až na jednu věc. Hrdost.// Čas dožene každýho z nás. Zvlášť, když stojí na místě.