Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 898)

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Po první sérii krásné 4*. Michael C. Hall je velice psycho postava, která je zahalena spoustou tajemství pro své okolí a o jeho sympatiích, silném charakteru a následné oblibě se nemůže snad nikdo hádat. Jsem velice zvědavý na další série.

plakát

Dexter: Early Cuts (2009) (seriál) 

I přes velmi strohou animaci cca 1,5 snímku za vteřinu, ale zato se slušivou a dobře volenou agresivní kresbou je tohle velmi silně poutavá záležitost. Čtyři velmi dobře a hlavně chytlavě vyprávěné příběhy a lehké objasnění, kde započala práce Dextera Morgana.

plakát

Diktátor (2012) 

Začátek je povedený, po příjezdu do Ameriky to ale jde naprosto neoriginální a klišojidní cestou každé druhé komedie, kterou nám Hollywood tlačí do hlav. Kam se to tvůrčím přístupem hrabe na Borata a Bruna! Co se týká narážek, tak jsem od Cohena čekal větší drzosti a hlavně mnohem svéráznější přístup a realizaci celého filmu. Ne že sklouzne do průhledné komediální standardky opepřené několika nekorektníma narážkama, které jsou v několika případech velmi trefné, ale spoustu podobých situací můžeme mimochodem najít ve spustě "komedií" s hodnocením pod 60%. Neříkám, že jsem se nudil, ale prostřední část je i přes pouhých 83 minut celkem utahaná. Pár fórů a situací je opravdu pekelných (vrtulník je zloba! :-)), ale škoda, že se to utápí v tak nijakém ději. No a do politické satiry to má taky kus cesty. Čekal jsem prostě jiný šlahot. No a ty nechutné cecky, trapnost nad trapnost. V podstatě bych se mohl podepsal pod koment Cervenaka a Enšpígla. Tehle film nafoukl díky pěkně protlačené propagaci a konzumní společnost se postarala o zbytek, ale taková pecka to bohužel opravdu neni.

plakát

Díra (2019) 

Syrovinka!

plakát

Discopříběh (1987) 

Naopak!! Jedne z tech lepších filmů 90 let. Majkl Dejvid jede :) Já jsem na tomto filmu vyrostl a vůbec se za to nestydím.

plakát

District 9 (2009) 

Letos nejlepší akční snímek v kině a hlavně největší překvapení. Taky jsem jeden z těch, co nevěděl co má čekat a dostal maximum. Velice osobitě a uvěřitelně vyprávěný příběh o ztroskotaných mimozemšťanech na naší planetě, problémech, které nám to přináší a jednom úředníkovi, který za nima příjíždí vyjednávat, aby se s nima nakonec musel spojit a bojovat o přežití. Jeden z mála filmů co se rozjíždí nevinně, jako dokument a postupem času dostává nehorázné grády. Akční konec byl mazec!

plakát

Dívčí parta (2008) odpad!

Po 20 minutách jsem měl opravdu dost!

plakát

Divergence (2014) 

Podobná emo jízda jako Hunger Games, ovšem v porovnání s prvním HG podstatně zábavněji a napínavěji podaná. Jinak je to lautr stejné. Imaginární postapo svět je v fajn, ale absolutně nevysvětlený a neopodstaněný... co je sakra za tou zdí??. V rámci žánru však podařené, sice bez zásadnějšího momentu, ale velmi dobře se mi na to dívalo a bavilo mě to.

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Oproti prvnímu dílu je to slabší, není to tak napjaté ani záhadné, ale určitě je to stále solidní kriminálka se svižným tempem. Čekal jsem, že se bude řešit opět nějaký starý nevyřešený případ, kde se zas scénáristé vytáhnout. Zde už se ale řeší jenom hlavní hrdinka a její propojení s celou zápletkou. Velká škoda, že se vytratily prvky mysteriózna a hlavně ta záhadnost, která byla stěžejní v prvním díle. Navíc přibylo spoustu jmen s jejichž zapamatováním jsem měl trochu problém. I tak slabší 4* protože je to velice solidní černota.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Škoda, že to nejelo podle knihy na 100%, pak bych asi pálil plnou nálož. Je to pěkná mystery pletenice, která vtáhne do děje a hutná atmoška nepustí s poctivím zvratem, ale za uspěchaný začátek a pár vynechaných faktů 4*.