Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 899)

plakát

Apocalypto (2006) 

Přiznám se, že mě Gibson lehce zklamal. První hodina a půl je naprosto skvělá, autenticky natočená a skvěle podaná drsnost džungle. Žral jsme to jak sviňa. Jenomže potom si Gybson pohrává lehce s nadpřirozenem a s pověrami a to už jsem moc nežral. To slunce bych ještě odpustil, hromadný naivní skok z vodopádu taky, ale to, že zbylou hodinu utěká hlavní hrdina s prostřeleným břichem ( navíc před jaguárem! ), tak to už né. Kdyby aspoň po tom druhém šípu umřel, ale totálně se to utne, naráz je všechno OK a jdou hledat nové místo. Navíc, co bylo naprosto zbytečné a filmu ublížilo, je příjezd námořníků! Proč? Absolutně bez významu! Přesto přes všechnu tuhle kritiku, která musela být, ponechám 4*. První část je super, má to spád, člověk se nenudí a je to jeden z mála svého žánru. Ale mohlo to vypadat líp!

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Sethovu bandu mám moc rád. Baví mě jejich přisprostlý pubertální humor a jejich komediální tendence. Cítím, že mají svědomitý a poctivý přístup k žánru se snahou přijít vždy s něčím novým, zábavným a většinou v podání "všedních" týpků. Takhle chápu obecně přístup téhle sebranky. This is the end beru jako pomyslný vrchol jejich komediální tvorby se vším všudy, protože závěr je opravdu EPIC a je to sekec! :-)). Dlouho jsem se takhle nebavil. Film postavený na jejich skutečných identitách a odkazech na vlastní filmy je neskutečně úsměvný celou dobu, od úvodního "Hey, Seth Rogen, What up, man?" až po závěrečný comback "Backstreet's Back all right". Hromada chytrých narážek, skrytých pravd a odkazů, zabalená do přisprostleperverzního humoru. To tady funguje opravdu výborně. K tomu hromada známých herců na úvodní párty, pokračování pineapple expressu, Vymítání Hilla a spousta dalších šíleností. Btw, Cerovo cameo je snad jeho nejlepší role! :) Ale co mě teda přibilo, tak efekty v závěrečné půlhodince, kvalita CGI je na "buranskou" komedii nevídaná! Sethovi se podařilo zrealizovat nejÁčkovitější pubertální komedii posledních let. Za to respekt! Doufám, že jim to takhle půjde dál. Sandlerova banda může tiše závidět. Bavilo mě to velmi, ale pokud neznáte jejich filmy, budete se místy ztrácet.

plakát

Appleseed (2004) 

Velmi jsem se těšil, ale jsem asi trošičku zklamán. Děj je v daleké budoucnosti a je velice na vážno, což beru jako pozitivum. Celé zpracování skvělost, akce a slowmotion paráda, jen tam na mě bylo pořád zbytečně moc řečí a emocí na úkor akce. Finále jsem čekal pořádnou rubačku proti armádě Velitele Urana, na kterého se dle mého ke konci zapomělo. I tak ale velice dobře zvládnutá podívaná. Je to tak na půl mezi 3 a 4...

plakát

Appleseed Alpha (2014) 

Aramakiho vývojové tendence jsou jasné. Jak po té technické stránce, tak po té příběhové. Kompletní CGI kabát velmi pochvaluju, i když v jistých místech by zasloužilo zamakat na okolí a detailech. Jinak je to vizuálně velice skvělé a celou dobu mě držel pocit, že se dívám na gameplay. Několikrát jsem měl obrovskou chuť vzít do ruky nějaký joystick, převzít iniciativu jednoho z hrdinů do vlastních rukou a ponořit se do toho postapo světa na vlastní pěst :). Po příběhové stránce je to naprosto v pořádku, Bri s Deunan se prokousávají dál zrujnovaným poválečným světem a snaží se přežít a najít smysl života. Naději jim dává bio-robotka Iris a její parťák Olson. Napětí a vtažení do děje na mě fungovalo velmi dobře. Akce má mouchy, ale je líbivá a dubstepovým OST mě nemůže nikdo urazit :) Naprostá a nečekaná spokojenost.

plakát

Appleseed Saga: Ex Machina (2007) 

V podstatě srovnatelné s prvním dílem. Nemyslím si, že je zde nějaký výrazný úpadek. Spíše mi přijde, že je zde více akce, apokalyptická atmosféra a děj je solidní a hrdinové jsou zde ve větších sračkách než v jedničce. Vůbec mi nevadí moderní kabátek, který sice není úplně tipťop, mohl být na podstatně vyšší úrovni, ale dá se akceptovat. Hold rozpočet asi nebyl moc velký a tvůrci chtěli CGI. Jinak velmi solidní podívaná ze stáje Johna Woo.

plakát

Aquaman (2018) 

Aquaman si šlape absolutně vlastní highway! Takový mix žánrů se nevidí ani každý rok. A to, jak to James Wan slepil do kupy je pecička. Žral jsem to neskutečně a rád si to dám znovu. Akce na 100%

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

3* za povedené efekty, což se dnes jen tak nevidí, solidní akci a zábavnou stránku filmu. Jinak je to absolutní ždímačka značky co nemá vůbec co říct. Příběh je úplně o ničem a ve střižně se asi museli zbláznit aby to dostali na 2h aby na to vůbec nĕkdo do kina zašel a dopadlo to jak to dopadlo. Uspěchaná blbost

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Epic! Na poli animovaných seriálů jsem neviděl asi nic lepšího. Animace neskutečně skvělá a kreativní. Každý záběr, každé políčko screenu mě absolutně bavilo a dokázalo učarovat. Voicovery postav posunují hranice daleko za veškerou konkurenci. Hlasový projev mi někdy přišel snad lepší než ve hraných filmech. Hlavně u Powder... like wtf. Dospělá podívaná se vším všudy.. atmosféricky napěchované k prasknutí s výborným soundtrackem... prostě boom jak pejča :D

plakát

Arcane: League of Legends - Změnu přinese jenom násilí (2021) (epizoda) 

Hrou jsem nepolíbený, ale tohle je naprostá špička seriálového světa! Alespoň toho animovaného a to ne jen z hlediska animace, ale i příběhu, hereckého projevu a celkového pojetí... dospělé, brutální, krvavé, temné, emotivní. Tohle posouvá hranice a jde to mnohem dál, než cokoliv, co jsem za par poslednich let viděl. A vubec, je to proste hrozný mazec!

plakát

Argo (2012) 

Myslím, že po Argu už nemůžeme Bena považovat za režisérského nováčka, kterému přeje štěstí. Ben má řežii prostě v paži a prozatím si vybral opravdu dobré scénáře a přeju mu, aby takhle točil dál. Argo je zdánlivě "nejslabším" Benovím filmem, ale nemůžem to takhle jednoduše říct, protože každý jeho film je zatím úplně jiné téma. Pokud má někdo rád historické politické dramata, bude Argo považovat možná za nejlepší Benův počin. Argo, film podle skutečnosti, zde prostě není co řešit. Výborná režie, scénař jakbysmet a výborně vybráni herci vůči skutečným osobám, které ztvárnili. Konec je napínavý jako ďas! PS: Oscar je v dobrých rukou a zaslouženě:).