Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 544)

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Taková klasika Toma supermana Cruise s nadstavbou v podobě vtipů na adresu supermana Toma Cruise. Zábavnej způsob, jak prožít…kolik?…2 hodiny života? Odsejpalo to, je to fajn.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Zázrak se nekonal a limča o ve finále nejlepším detektivovi s nejhorší výchozí pozicí byla přesně tím, čím být měla- béčkem autentických a výborně natočených Případů 1. oddělení.

plakát

Okupace (2021) 

Jo, tohle je skutečně na poměry českého filmu posledních dvaceti let regulérní zázrak! Žasnu a smekám.

plakát

Krajiny světla - fotograf Ondřej Knoll (2008) (TV film) 

K místům, kde se ponejvíce pohyboval fotograf Ondřej Knoll- Náměšť nad Oslavou, Tasov, Čikov, Třebíč, Kralice…mám osobní vztah, už jen proto se mi tento dokument musí líbit. Doposud jsem o tomto člověku nic nevěděl, teď se ale o něj a o jeho tvorbu chci zajímat.

plakát

Velká premiéra (2022) 

Ve světě Miroslava Krobota panuje zvláštní, lehce nervní, ale přesto příjemná atmosféra. Je jedno, jestli natočí film v Praze, v Hanušovicích, v nějaké ještě větší, respektive menší díře, než jsou Hanušovice, nebo o kus jižněji v Olomouci, jeho rukopis je nezaměnitelný a to neurotické vlídno se do toho promítne. A já mám ten Krobot styl rád, jsem toho vděčným příjemcem, je mi to milý a jaksi mě to povznáší, nehledě na to, že s tímhle filmem si pan režisér opravdu vyhrál po technické stránce. Díra u Hanušovic byla proti Velké premiéře blockbuster, učiněnej komerční trhák, tohle je záležitost pro ČT Art a ideálně až na desátou večer, ale ten, kdo to tam v tu dobu náhodou zachytí, by měl být spokojenej. Já jsem byl. Teď si jdu pustit Janu Koubkovou, ta její hudba tady byla výtečná.

plakát

Neznáš mě (2021) (seriál) 

Už tě znám. A kdybych tě nepoznal, tak by mi to asi ani tak nevadilo. Líbil se mi tvůj hlas, líbila se mi tvoje charaktorová vyzrálost a pevnost, líbila se mi tvoje snaživost a poctivost, s níž jsi přistupoval k životu, ale nelíbil se mi způsob, jakým filmaři odvyprávěli tvůj příběh- táhlo se to jako soplík a nebýt těch fajn momentů v prvním díle a slepé víry, že se bude něco podobnýho třeba ještě znovu opakovat, nikdy bych tu one man show o tobě nedokoukal.

plakát

Docent - Preso s mlíčkem (2023) (epizoda) 

K Docentovi mám několik menších a jednu VELKOU výhradu. A ta je, že při téhle stopáži už nechci pouhou část příběhu, ale chci ho komplet- včetně závěru, chci to jako film.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Existuje něco, co by paní Onufráková kvůli té roli neudělala? Já si ji za to považuju, jen mám trochu obavu, že ona sama by se sebou kvůli tomu mohla mít jednou problém. Mirkovi bych to na jejím místě taky raději nepouštěl. Na to, že se tady boří určitá tabu, je to poměrně suchý.

plakát

The Last of Us - Vydržet a přežít (2023) (epizoda) 

Perfektní ukázka nejednoznačnosti v otázce zdánlivě jednoznačného morálního selhání- selhání ve vyšším zájmu- v zájmu záchrany života blízké osoby. Zatímco čtverka byla vysloveně oddechová, pětka byla našlapaná a nervydrásající. Krapet mě znepokojilo to monstrum. Počítačová hra, podle které to má být natočený, mě minula a tohle stvoření narušuje moji dosavadní představu o tom, co se tady vlastně děje. Měl jsem za to, že je to o zdravých a nemocných a teď se do toho navíc přimotal tenhle nesmrtelnej mutant…? Buď to podobný motivy celý shodí, nebo tomu naopak přidají- zatím to nedokážu odhadnout. Jen mě to překvapilo, zatím to považuju za odbočku, která tomu ubírá na autenticitě.