Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Poslední recenze (493)

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Spartacus sice není seriál, který bych vyloženě hltal, nicméně čas od času jsem nějakou tu epizodu zhlédl a vyloženě špatné to nebylo - možná, že kdyby mi téma starověkého Říma a gladiátorských soubojů bylo bližší, chytlo by mně to o něco víc. Jako kulisa je ale seroš fajn. Stylistické zpracování à la 300 (zpomalovačky, brutalita a digitální krev) mi kupodivu sedlo - ve zmíněném filmu mně totiž neskutečně s*alo. Herci byli velmi dobří (zejména Lucy Lawless , která se ze stínu princezny bojovnice vymanila na výbornou a roli intrikánky zde ztvárnila skvěle) a mužské osazenstvo ku*evsky sexy. Soundtrack je bombastický a rozhodně stojí za poslech. Hodnotit nebudu, na to jsem neviděl dost dílů, ale viděl bych to mezi třemi a čtyřmi hvězdami.

plakát

La usurpadora (2019) (seriál) 

(Ne)původní verze z konce 90. let byla produktem své doby - a byť nezestárla zrovna nejlépe a neoslnila ani hereckými výkony, tak disponovala alespoň charismatickou Gaby Spanic v hlavní (dvoj)roli. Tento remake pak na první pohled nabízí jakože „vylepšenou" zápletku, ve které zlá manželka prezidenta dosadí na své místo dvojnici, kterou se poté rozhodne nechat oddělat, nicméně celkovým provedením novela zaujmout nedokáže - už první díl mne takřka unudil k smrti, přičemž ty další mě nebavily ani jako kulisa při uklízení, takže jsem tohle veledílo nakonec ani nedoukoukal (a to má telenovela pouze 25 epizod!). Sandra Echeverría je sice sympatická, nicméně zlou Paolu jsem ji ani na okamžik nevěřil a ono potřebné charisma tahle hééérečka taky postrádá... kdyby kupříkladu obsadili Aracely Arámbulu , sra*ka by to byla pořád, ale alespoň se schopnější (a charismatičtější) herečkou. PS. Hodnotit by bylo pokrytecké, viděl jsem totiž jen minimum epizod.

plakát

El señor de los Cielos (2013) (seriál) 

Po bezmála deseti letech na televizních obrazovkách (mezi sedmou a osmou sezónou byla delší prodleva) dospěla tato narconovela ke svému (ne)uspokojivému a otevřenému konci - ten měl ale dle mého názoru přijít mnohem, ale mnohem dřív. Výhodou první sezóny byla zápletka - ta totiž čerpala ze skutečných událostí, konkrétně z životního příběhu narkobarona Amada Carrilla , kterého zde kvůli autorským právům překřtili na Aurelia Casillase. Děj se točí okolo jeho snahy ovládnout obchod s kokainem po smrti Pabla Escobara - samozřejmě se zde nejedná o natolik sofistikovanou podívanou, jako byl např. seriál Narcos , i přesto to však něco do sebe přeci jen má (i po letech). Další řady tuto zápletku sice recyklují a přidávají klasické telenovelové neduhy v podobě komplikovaných vztahových propletenců a zmrtvýchvstálých postav, nicméně každý potřebujeme nějakou tu kulisu při uklízení, tudíž výše uvedená negativa se zavřenýma očima (a zacpanýma ušima) odpustím. AKCE v podobě přestřelek a praktických (pyrotechnických) explozí je totiž fenomenální - znaky solidní filmařiny najdeme zejména v páté a především v grandiózní šesté řadě... škoda jen, že pak šly tyhle obstojné technické aspekty jaksi do kopru... patrně většinu rozpočtu spolkl charismatický (a nesmírně sexy :) Rafael Amaya , jehož honorář za 9. sérii činil okolo šesti milionů dolarů! Pocity jsou všeljaké, (ne)kvality produkce diskutabilní, zachraňuje to hlavě akce a sympatické herecké obsazení.

Poslední hodnocení (1 445)

Kiss of Vengeance (2014)

20.06.2024

Isla Paraíso (2007) (seriál)

11.05.2024

Wonder Woman: Who's Afraid of Diana Prince? (1967) (TV film)

30.04.2024

GTA 2 – The Movie (1999)

24.03.2024

Kartel (2008) (seriál)

14.03.2024

1984 (1984)

16.02.2024

Flash (2023)

21.01.2024

Jurská vzpoura: Dinokracie (2022)

21.01.2024

Barbie (2023)

28.11.2023

Reklama

Poslední deníček (51)