Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Lesní duch (2013) 

Evil Dead rozhodně není pro každého, ale hodnotit to 0-40% je naprostá zhovadilost. Film se snaží víceméně šokovat diváky svou brutalitou, která není nesmyslná, nýbrž cílená. Lidé co za extrémní scény dávají odpad by se nad sebou měli zamyslet. Film si potrpí na detailech, důležitou roli také hrají masky. Démon je zpracovaný na vysoké úrovni, takže nevadí, že se ve filmu objevuje téměř nepřetržitě. Je zde i několik lekaček, které nenadchnou, ale ani neurazí. Bohužel jsem neviděl původní verzi filmu, takže nemám s čím srovnávat, alespoň jsem nevěděl do čeho jdu. Zpracování je dostačující a konec mě odrovnal. Pokud chcete vidět něco drsného, tak doporučuji. Hororoví nadšenci si film užijí podle mě více. Zasloužilých 70%

plakát

Konečná (2013) 

I´ve seen enough blood and death. I know what´s coming. - šerif Owens. Arnold se po velmi dlouhé době vrací zpět na scénu a musím přiznat, že v plné parádě. Last Stand je svěží akční film, který řádně odsýpá. Děj je vcelku prostý, ale o ten až tak moc nejde. Film disponuje mnoho akčními sekvencemi a sympatickými postavami. Popravdě od Arnieho jsem toho moc nečekal, protože v Expendables 2 nevypadal moc k světu, nicméně je zpět a rozhodně ještě nepatří do starého železa. Vtipné hlášky, dobrá akce a Arnie v plné kráse. Rozhodně nelituji utracených peněz za kino. Po Unchained Django zatím nejlepší film 2 13 co jsem viděl.

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

První díl byl dokonalý, tak jsem šel s velkým očekáváním do kina na druhé pokračování, nehledě na prozatimní negativní ohlasy. Nevěděl jsem, či je změna režiséra velký zásah do filmu, ale jak se zdá tak očividně je. Megaton není špatný, ale Kurýr 3 ani Colombiana u mě neuspěli, zatímco Morellův Taken a From Paris with love ano. Film si zakládá na vyšším rozpočtu a snaží se být trochu více akčnější. To bezpochyby je, ale nenechme se zmást. Když opomenu občasné nelogičnosti ve scénáři, tak je mnoho scén nepřehledných. Hlavně boj zblízka je chaotický. Díky střihu se špatně orientujeme ve rvačkách, navíc se ve filmu neobjeví ani kapka krve. Velká škoda, protože jednička si zakládala právě na reálnosti. Liam Neeson je sympaťák a dá se říct, že se od dob jedničky vůbec nezměnil. Celý film závisí jen na něm. Film v sobě skrývá určitý potenciál, ale dalo se s tím naložit lépe, mnohem lépe. Bohužel v mých očích nových 96 hodin nedosáhlo ani na 70%. Dávám 3* (65%)

plakát

Temný rytíř (2008) 

„he´s not a hero, he is the silent guardian, the watchfull protector, the Dark Knight“ Cp. Gordon. Nolanův druhý batman je podle mého názoru nejlepší film z celé jeho tvorby. K tomuto filmu už se nedá přistupovat jako ke komiksu, jako k pohádce, ale naprosto vážnému akčnímu thrilleru, ve kterém se mi snad milionkrát zježila kůže. Dokonalost tohoto snímku se nedá vyjádřit pouhým komentářem, ale aspoň pár postřehů tu zmíním. Christian Bale se skvěle hodí do role Bruce Wayna, jen bych mu možná vytknul příliš hrubý hlas, když je pod maskou. Role Heatha Ledgera je naprosto legendární a oscar za vedlejší mužskou roli byl už od začátku jasný. Jeho realistická gesta, ať už v podobě mlaskání nebo v podobě mimiky, ale také nová image přidávající na hrůzném zjevu této postavy. Nepochybuji o tom, že mnoho scén bylo improvizovaných. Hudba se udržela podobná, jako v předchozím díle (Batman začíná) a to považuji za klad. Stojí za to zmínit i role ostatních herců, jako je Aaron Eckhart nebo Gary Oldman. Two-face je namaskován dokonale a jeho změna chování je totální. Film si drží i vtipné hlášky, což patří k normálu. Scénář je propracovaný a 150-ti minutová stopáž uběhne jako voda. Neskutečně propracovaný film, kterých není mnoho.

plakát

Drive (2011) 

Film jsem shlédnul na doporučení kamaráda a musím říct, že jsem byl nadšen. Zpočátku jsem si nebyl jistý, do jakého to bude spadat žánru, ale nakonec bych to viděl na mix akční-romantický s prvky thrilleru. Myslím, že scénář patří k těm lepším dílům a hlavní role v podání Ryana Goslinga se vyvedla. Největší dojem na mě udělala nostalgická hudba Cliffa Martineze, která mi hraje v uších ještě teď. Film bych rozdělil na dvě půle: a to romantická první půle a druhá, která už se stala klasickou vyvražďovačkou. První část je velmi zdlouhavá, jako byste se zasekli v čase a vše plynulo strašně pomalu. Vztah Goslinga a Mulliganové je zvláštně krásný a nevinný. Druhá část už spadá pod drsnou honbu za pomstou. Na krvi se rozhodně nešetří a kamera se taky nebojí ukázat více. Zvláštní film, který se vám vryje do paměti svou nevšední kvalitou.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Zcela unikátní projekt Sylvestra Stallona, který vyžaduje pozornost každého fanouška akčních filmů. Tolik akčních hvězd se v jednom filmu nikdy nepotkalo a už ani nepotká. (pokud nepočítám expendables 2, 3) Návrat slavného Arnolda je spíše symbolický, ale setkáme se tu i s Brucem a dalšími. Scénář není nijak originální, ale zábavy si užijete až moc. Akční scény jsou doplněny mnoha krvavými sekvencemi, což není rozhodně na škodu a drsná rychlá hudba se tu perfektně hodí. Většina hvězd už je přestárlých, ale není to ještě tak viditelné jako ve druhém pokračování. Sly se Stathamem mají hlavní roli a záporáci v podobě kubánců jsou výborná volba. Scény jsou doladěny typickými hrdinskými žvásty, což udržuje filmu vtipnost. Doporučuju všem, kteří mají rádi pořádnou akci a bandu namakaných hvězd z osmdesátých.

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Sylvester Stallone patří k ikonám dnešní kinematografie a tenhle snímek je parádní zakončení velmi úspěšné série Rocky. Tento díl bych dokonce zařadil jako druhý nejlepší hned po jedničce. Starý člověk se rozhodne ještě naposledy vběhnout do ringu, a jak jinak musí se utkat s šampiónem v těžké váze. Excelentní příběh plný vzpomínek a starého přátelství. Pochopitelně nechybí scéna vyběhnutí schodů nebo drsný tréning Rockyho. Soundtrack zůstává stejný a popravdě, když jsem ho uslyšel, naskočila mi ta stará dobrá husí kůže. I když je Stallone dávno za zenitem, formu si drží jako nikdo jiný. Film vám dovolí nahlédnout do něčeho, co jste ještě neviděli. Zkuste se vrátit do dob, kdy byl ještě Rocky šampión a kdy se vám při pohledu na ring stavěli vlasy.

plakát

Mlha (2007) 

Jsem vášnivý čtenář Stephena Kinga, navíc už jsem se setkal s jedním Darabontovým počinem (Zelená míle), takže jsem si nemohl nechat ujít tenhle snímek. Přistupoval jsem k filmu neobeznámen, tudíž jsem si nebyl jistý, do čeho jdu. Hned na začátku jsem poznal Thomase Janea, se kterým jste se mohli setkat ve filmu The Punisher nebo seriálem produkovaným HBO, Hung na velikosti záleží. Film se na první pohled zdá jako levnější snímek, ale po půl hodince vás přesvědčí o opaku. Obrovská představivost Stephena Kinga se tu nedá zapřít a počítačové efekty jsou na slušné úrovni. Film si zakládá na napětí a také na mezilidských vztazích. Co se stane se skupinou lidí uzavřenou v supermarketu obklopeném mlhou, ve které něco je? Velice působivé dílo, které ve vás zanechá krvavou stopu, kterou jen tak nesmyjete. 80%

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Duo Scorsese, DiCaprio mě nikdy nezklamalo (Skrytá identita, Gangy v NY) a teď tomu není jinak. Mrazivý thriller Shutter Island s prvky hororu se zpočátku jeví jako krimi, ale postupem času se mění v mrazivý horor s nečekaným koncem. Rozhodně jsem nebyl krok před scénáristy, jak různí kritici. Největším kladem tohoto filmu shledávám scénář a hlavní roli ztvárněnou DiCapriem, který byl jako vždycky skvělý. Areál věznice působí neobvykle chladně a úzkostlivě. Sny a minulost detektiva Teddyho dávají filmu řádný spád. Film bych doporučil shlédnout dvakrát, protože vám pak dojdou určité souvislosti a rozhodně se nebudete nudit ani na podruhé. Unikátní film se skvělým obsazením, který nemůžete minout. Konec filmu se mi dostal hluboko pod kůži a věřím, že i vy si zapamatujete onu epickou větu. Viděno v Cinestar. 90%

plakát

Borgiové (2011) (seriál) 

“We had a dream that we were a trinity upon this bed last night.” Pope Alexander VI. Seriál Borgiové vychází z historie o první zločinecké rodině, která to dotáhla až na papeže. Produkce HBO má za sebou spoustu kvalitních historických seriálů přes Bratrstvo neohrožených, Pacific nebo Hru o trůny, takže jsem čekal něco stejně kvalitního. Měl jsem možnost shlédnout obě série a musím přiznat, že jsem nadšený. Pomalý postup děje a dlouhé dialogy jsou význačné pro tento seriál, nicméně jeden z nejdůležitějších prvků jsou kostýmy a zobrazení prostředí. Řím v 15-16. století + staré italské státy jsou jednoduše úžasné, navíc Vatikán se skládá pouze z luxusu, jako je zlato, stříbro, prsteny a různé šperky. Akce tu nepřevažuje, ale najdou se i díly s mnohem vyšším rozpočtem, navíc akce graduje postupem dílů, přičemž v druhé sérii už se vyskytuje v každé epizodě. Výběr herců je ideální, role papeže Alexandra VI. se chopil Jeremy Irons, na kterém celý seriál „jede“. Ostatní role jsou také dobře zvolené a pohled do nitra rodiny Borgiů je unikátní a určitě si najde fanoušky všech věkových kategorií. Myslím, že je naplánovaná i třetí série, kterou si určitě nenechám ujít. Intriky, sex, moc, vraždění to všechno se tu vyskytuje a hlavně to diváky baví. 90%