Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (85)

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Dva a půl, půl jen proto že HP je má srdeční záležitost,ale prostě HP je jen jeden a tím je David Suchet

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Po prvním shlédnutí jsem hned dal 5 hvězd, ale to podtržení té pětky hvězd, tak to dávám po třetím shlédnutí filmu, kdy jsem si film vychutnal do posledního detailu. Již jsem znal co mě čeká, věděl jsem jak to dopadne a mohl jsem na sebe nechat působit herectví obou hlavních protagonistů. Emilia je neskutečná, tahle pozice jí maximálně sedí, její úžasné mimiky a práce s obočím, rozjasní i nehostinné britské počasí. Sam Claflin excelentní v detailech jeho postavy na kolečkovém křesle. Teď při třetím shlédnutí, kdy jsem se mohl zaměřit na detaily, musim před ním maximálně smeknout. A pro mě je to aktuálně jeden z favoritů na film, kdykoliv budu chtít se pousmát s příjemným šimráním v břichu, ale i se cítit smutně s pocitem čehosi usazeného uprostřed krku. Perfektní! Prostě jasných pět podtržených.

plakát

Nákaza (2011) 

Viděno až v roce 2021 a musím říct,že to teprve dostalo širší rozměr

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

K tomu není co dodat, snad jen "byla to obrovská katastrofa"

plakát

47 metrů (2017) 

Na počátku bylo přečtení místních komentářů, tak si říkám, proč ne, zkusím to. Pak přišel úvod filmu, "tradiční" nastavení hrdinů, kdy jeden(dna) se nechá překecat k potápění, i když to vlastně nikdy nedělala, ale za to mě navnadila moc pěkná pláž v Mexickém zálivu. Pak přišel ponor, podělání se navijáku, pád na dno....hláška "nebudeme mluvit, ať nám nedojde kyslík" a začne část filmu, kdy se neustále spotřebovává kyslík vyplaváním do lepší hladiny, povídání si o tom, že vztah je to nejlepší, co jí v životě mohlo potkat atd... až po závěrečnou .... rescue akci... Přiznám se, z místních komentářů jsem očekával víc (a o efekty vážně nešlo), takže zklamán dávám 2* (a to jednu za ten Mexický záliv)

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Já jsem byl velice spokojen a dávám 5* i když bych mohl ubrat jednu za některé pasáže filmu, nicméně, je to přisprostlý, místy okatě vtipný, místy debilní za co by šlo právě ztrhat hvězdu, ale mě se to moc líbilo. Je to přesně ten film, co mi v poslední době u nás chyběl. Je jasné, že za pár let už to nebude tolik vtipné, protože ty události, které to karikaturuje, budou zapomenuty, ale teď (čerstvě po údobí jež to právě trefuje) je to perfektní. Díky Tondo!!! 5*

plakát

Pobřežní hlídka (2017) 

Vzal jsem to jako lehkou parodii na seriál a pak mě to dovolilo udělit 2* jinak jsem byl více než zklamán

plakát

Muž z Vysokého zámku (2015) (seriál) 

Na tento seriál jsem dostal tip a tak jsem ho zkusil. Z počátku, asi i díky pomalému vypravování, jsem nebyl úplně oslněn, nebyla to taková ta "láska na první pohled", ale dal jsem mu po dvou, třech dílech stále šanci. Jenže pak mě právě to pomalé vypravování nějak zasáhlo a já jsem rázem byl na konci celé série a už teď se nemohu dočkat té druhé. Líbí se mi to, že díky tomuto seriálu si v duchu říkám spoustu otázek, jestli by to opravdu tak bylo, kdyby to tak dopadlo. Myšleno, kdyby II.SV opravdu dopadla vítězstvím osy. Jestli by se opravdu v Říši na americkém kontinentu mluvilo i na dále anglicky atd. Nicméně, proč ne :-) Tento seriál má u mě plných 5* a ani procentu dolu, dávám celých 100% (malá drobnost, v jednom z prvních dílů jsem zahlédl jako armádní vozidlo Japonců UAZ469, ten se vyráběl až od roku 1971 a příběh je vyprávěný z roku 1962, ale zase na druhou stranu, proč by to nemohlo být, třeba by jej zkonstruovali dříve)

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Na film Já, Olga HEPNAROVÁ jsem se od prvopočátku hodně těšil. Shodou okolností, když jsem se dozvěděl, že půjde do kin, měl jsem v plánu si přečíst knihu Romana Cílka "Olga Hepnarová, žena která zabíjela, protože neuměla žít", a tak jsem knihu přednostně začal číst. Musím, říct, že právě díky této knize jsem si asi i film užil daleko víc a rázem, byť je natočen černobíle, byl pro mě daleko barevnější a prakticky všechny obrazy filmu jsem mohl zařadit do skutečnosti, která se stala. Zpracování filmu a skvělá Michalina Olszańska mě prostě nadchlo natolik, že se nebojím film označit za můj objev letošního roku (a to je teprve březen). Fascinujícím momentem pro mě bylo (a to mám dva postřehy ze dvou různých kin) že v momentě, kdy naskočí závěrečné titulky filmu, je v sále opařené ticho a nějakou chvíli trvá, než se odváží vůbec nějaký divák vstát a odejít ze sálu. Dávám 5* (pro mě 9,5/10)