Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 1

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Máme tu léto a kromě akčních popcornovek je potřeba i nějaké té hororové atmosféry. Nejlépe s troškou krve v moři. 47 meters Down mě zaujal trošku zajímavým nápadem a to poslat dvě hezké holčiny v kleci vstříc osudu do hlubiny. Kolem krouží žraloci a ukazatel vzduchu klesá. Co teď? Snahu o dobře natočený horor tvůrcům upřít nelze. Atmosféra pod hladinou je totiž opravdu dobrá. Navíc žraloci nejsou gumový a ani značně CGI. Film se ovšem nevyhne jistým klišé a to, že jakmile se po dvaceti minutách ocitají dvě krásky ve vlhkém hrobu desítky metrů pod hladinou, tak jedna je velká hrdinka a druhá velká panikářka. Občas mi lezla až na nervy. Krom neúměrného mizení baru vzduchu je i poslední půl hodina až velmi průhledná. Plus má film za kameru, efekty, hezké herečky a napětí. Já si zas pro změnu uvědomil, co mě skutečně děsí. PS: Odpustím i tu nepravděpodobnost s okem. (69 %) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lisa a Kate sú nerozlučné sestry, ktoré sa počas dovolenky v Mexiku rozhodli vyskúšať netradičnú atrakciu. Milovníci adrenalínu sa dokážu zabaviť rôznymi spôsobmi, no dobrovoľne vstúpiť do klietky určenej k zosunu do oceánu, aby bolo možné sledovať jedného z najväčších mäsožravých dravcov planéty, to chce naozaj dávku odvahy. Keď počiatočná zábava nečakane prerastie v priam hororový scenár, obom ženám neostáva nič iné, ako zmobilizovať svoje sily. Majú presne hodinu nato, aby sa dostali z úplného dna, nad hladinu oceánu. Napriek tomu, že je kyslíka čoraz menej, toto ani z ďaleka nebude najväčším problémom, ktorý budú musieť vyriešiť, aby sa dostali do bezpečia. Ja som "The Shallows" videl, a tak sa snáď nikto nenahnevá, keď trošku porovnám. V prvom rade musím povedať, že tu je atmosféra vzhľadom k nastolenej situácii omnoho hustejšia. Už len keď si predstavím tu temnotu všade naokolo, dochádzajúci kyslík, no a samozrejme "jorkšíra" v pätách, miestami mi naozaj stislo riťku jak nejakému "bukovi" z Modrej Ústrice. Gore nech nikto nečaká, no keď vás asi po tretí krát mikne, možno budete rovnako ako ja uvažovať nad tým, či ste práve nepozerali čistokrvný animal horor. Neodpustím si ani malú radu na záver. Nepolemizujte nad logikou tohto snímku, nebodaj nad fyzikálnymi zákonmi o tlaku, vztlaku a podobne, lebo to by musel divák bez mihnutia oka najebať "odpad", len by sa tak zaprášilo. Vzhľadom nato v akej tichosti sa "In The Deep" zjavil, Ja to na tie slabšie štyri vidím - 70% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Filmy o žralocích mě fascinují (i děsí zároveň) již od chvíle, kdy jsem v dětství poprvé viděl Čelisti. 47 metrů jsem si tedy nemohl nechat ujít a i když je to samozřejmě za vlasy přitažená blbina, musím uznat, že atmosféru a napětí snímek rozhodně nepostrádá. Po Otevřeném moři, Mělčinách či Útesu smrti, další povedený žraločí film, s poměrně překvapivým závěrem. Já jsem se dobře pobavil a o to jde. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradičně podaný žraločí thriller. Člověk by řekl, že už se toho zde moc vymyslet nedá, ale autoři si věděli rady. Nebylo to vůbec špatný, rozhodně lepší jak nedávné Mělčiny aneb žralok vs. mořské dno. Fajn nápad, solidní napětí, co mi vadilo asi nejvíc byly nepřirozené útoky rybiček "hlavně ať je vidět co nejvíce zubů". 65% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve sestry sa počas dovolenky v Mexiku rozhodnú vyskúšať adrenalínovú atrakciu, potápanie s pozorovaním žralokov. Zostanú však uväznené 47 metrov pod hladinou a boj o život sa môže začať. - Presne si pamätám, ako tento horor vyšiel minulý rok a ja som podla posteru usúdil, že to bude nejaký nezmysel od Syfy s lietajúcimi žralokmi. Keď som však videl obrovský úspech tohto diela, ktorý ho dostal do kín po celom svete, chcel som si ho odložiť na nejakú špeciálnu príležitosť. Dnes nastal ten deň a 47 Meters Down je po dlhej dobe horor, ktorý dokáže vytvoriť nepríjemnú atmosféru. Klaustrofóbia, nedostatok kyslíka a žraloky dokazujú, že horor nemusí byť tvorený len paranormálnymi javmi, ale môže byť tvorený každou maličkosťou, ktorá je okolo nás. V sprievode parádnej hudby majstrov tomandandy dokáže tento horor vystrašiť nespočetnekrát a nedostatkov tu je len niekolko. Tými sú trochu otravné hlavné herečky, občasné menej podarené efekty a trochu pokazený záver, ale toto dielo by mal každopádne vidieť každý. + herec z Altar a Stranger Things + herec z iZombie + herec z Scream ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)
  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)

Reklama

Reklama