Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 4

VOD (1)

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (361)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradičně podaný žraločí thriller. Člověk by řekl, že už se toho zde moc vymyslet nedá, ale autoři si věděli rady. Nebylo to vůbec špatný, rozhodně lepší jak nedávné Mělčiny aneb žralok vs. mořské dno. Fajn nápad, solidní napětí, co mi vadilo asi nejvíc byly nepřirozené útoky rybiček "hlavně ať je vidět co nejvíce zubů". 65% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak holky.. spadla klec! Doslova! Začátek teda neměl chybu, super rozjezd, napětí, moje milovaná podvodní atmosféra a hudba (hlavně na začátku a na konci) výborná.. pak už to bylo jen horší a horší... nesmysly, píčoviny.. ajm sou skérd, uhýbačky před žralokama, předvídatelnost atd.. to už jsem fakt zase otáčel očima. Škoda no.. mělo to fakt takových možností jak to udělat super, ale udělali to na hovno. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Docela klobouček - protože tenhle víceméně subžánr horror-thriller se žraloky není zrovna vrcholem umění filmového pásu, ale jistý talent určitě potřebuje a nevím, jak tomu bylo do Čelistí, od té doby je laťka celkem vysoko a toto je jeden z mála případů, který se jí celkem zdatně přibližuje. Temné mořské hlubiny, několik metrů dlouhý tvor s obrovskou tlamou plnou zůbů a ve vodách velmi zranitelný člověk, to je kombinace pro horror jak víno a tento snímek se může rozhodně řadit k těm povedeným, které z podobné představy a strachu kdy těžily. Scéna se stoupáním a zapálením světlice s tlamama okolo a doprovodnou hudbou vyloženě super. 6/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak natočit dobrý horor se žraloky, když je scénář levnější než thajské společnice a nejsympatičtějšími postavami jsou právě žraloci? Johannes Roberts by o tom zvládl krátkou přednášku, protože jeho režie je dobré dvě třetiny filmu poměrně vynalézavá a zájem diváka o osudy dvou hysterických pipin uvězněných pod vodou drží zdařile nad vodou. Především ve chvílích, kdy holčiny vynuceně opouští pohodlí klece, je atmosféra díky intenzivní hudbě a zmáknutým lekačkám opravdu nepříjemná. Netradiční konec ale potěšil jen napůl a určitě mě jako lidumila mrzí nízký počet roztrhaných na kusy, byť se tím znásobuje uvěřitelnost instinktivního chování žraloků. Slabé 3*. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Máme tu léto a kromě akčních popcornovek je potřeba i nějaké té hororové atmosféry. Nejlépe s troškou krve v moři. 47 meters Down mě zaujal trošku zajímavým nápadem a to poslat dvě hezké holčiny v kleci vstříc osudu do hlubiny. Kolem krouží žraloci a ukazatel vzduchu klesá. Co teď? Snahu o dobře natočený horor tvůrcům upřít nelze. Atmosféra pod hladinou je totiž opravdu dobrá. Navíc žraloci nejsou gumový a ani značně CGI. Film se ovšem nevyhne jistým klišé a to, že jakmile se po dvaceti minutách ocitají dvě krásky ve vlhkém hrobu desítky metrů pod hladinou, tak jedna je velká hrdinka a druhá velká panikářka. Občas mi lezla až na nervy. Krom neúměrného mizení baru vzduchu je i poslední půl hodina až velmi průhledná. Plus má film za kameru, efekty, hezké herečky a napětí. Já si zas pro změnu uvědomil, co mě skutečně děsí. PS: Odpustím i tu nepravděpodobnost s okem. (69 %) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Pôvodne sa malo vo filme objaviť aj zopár scén so Stuartom, Lisiným (Mandy Moore) ex-priateľom, ktorého si zahral James Van Der Beek. Všetky boli nakoniec zrušené a z konečnej verzie vystrihnuté. (MikaelSVK)
  • Podle odborníků se dá v hloubce 47 metrů, ve které jsou hlavní představitelky, vydržet maximálně 15 minut. (BMW12)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)

Reklama

Reklama