Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Bromance (2015) (seriál) 

Nepochopila jsem, proč dva třicátníci hrají dvacetileté. Nedávalo mi to smysl ani z děje, ale když si to tak někdo přál, tak holt budu přehlížet, že Megan Lai ten/ta naivní dvacítka fakt nejde, byť se snaží. Baron Chen to překonal a šlo to. Děj nepotřebuji, stačí mi i věčné procházení po krásách Tchaj-wanu. Milé a romantické.

plakát

Národ Z (2014) (seriál) 

Raději tohle, než další sérii Walking Dead. Zombie tornádo, zunami? Radioaktivní zombie? Ano!

plakát

Star Trek: Enterprise (2001) (seriál) 

Je rok 2016, za šestnáct let se narodí Zefram Cochrane, nevím, co se podle trekovské historie mělo stát tenhle rok, nicméně letos jsem se konečně podívala na Enterprise. Už vím, že jsem seriál měla vidět mnohem dříve, protože tohle je ten pravý Star Trek, tohle jsou ti praví objevitelé vesmíru, ty „pravé“ první kontakty. Žádný uhlazený design lodí, perfektně všechno fungující, když nastane problém, žádné svítící pičačinky a čáry máry při opravě, ale hezky svářečku do ruky a jde se na opravu. Do pěti minut nahodit pohon? Cha, cháá, jen si dva dny počkej kapitáne Archere, možná, možná, když nám hvězdy dopřejí. Idylické vztahy se zapšklými Vulkánci? Pfff, pokud by to šlo, tak by nás měli v rezervaci. A proč jsem začala Zeframem? No, protože po tomhle Star Treku reálně věřím, že se narodí a warp pohon vynalezne v naší realitě. Tak uvěřitelná pro mě Enterprise byla.

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

Luxusní seriálové zpracování výpravy jedné družinky v Dračím doupěti. Amatérské výkony hlavních hrdinů (netýká se druida a krále elfů či co to je) a stupidní scénář (nehaním knihu/y, nečetla jsem) zcela eliminují krásné prostředí, ledabylé pozůstatky "moderní" civilizace. Když to shrnu, tak plný počet hvězdiček bych dala openingu, ten je opravdu skvělý.

plakát

Gwaenchana, sarangiya (2014) (seriál) 

Tenhle seriál prostě miluju a tečka. V telefonu mi vyzvání Cross My Mind a já zatím marně hledám, kdy vyjde DVD :-). Ráda bych napsala "objektivní" komentář, ale musím počkat, až se zbavím toho zvláštního zasněného a spokojeného úsměvu (vrátí se pokaždé, když si na tuhle velkou příjemnost vzpomenu). UPDATE: I po roce patří seriál mezi mé nejoblíbenější a Cross My Mind je na telefonu. S odstupem času už můžu říct, že všechny postavy jsou tvrdohlavé, sebestředné a uječené, ale dokonale zahrané a charismatické. Hlavní hrdina působí jako donchuanský všeználek, nicméně v soukromí se jedná o tvrdého a citlivého muže s "tajemstvím" (a nepomíjím, že herec je v seriálu neskutečně hubený - ručičky jako hůlečky). Hlavní hrdinka je to samé, jen nemá tak jasno v životních prioritách. Baví mě, když vidím, že hraní v seriálu je požitkem i pro herce, obzvlášť, když svým přirozeným herectvím hravě doplňují solidně napsaný scénář. Stále tleskám a utírám slzu dojetí.

plakát

Eunggeubnamnyeo (2014) (seriál) 

Obvykle se seriálům z lékařského prostředí vyhýbám a předstírám, že neexistují. Zde jsem však učinila výjimku díky hereckému obsazení a byla jsem velmi příjemně překvapena. Příběh rozvedené lékařské dvojice je příběhem milým a dokonce i poměrně civilním (scénář nepůsobí, že byl vytvořen zaujatým dadaistou). Herci nepřehrávají, své role si užívají. Dojde i na tragické momenty, stejně tak i na scény hromadného brečení, jak je u korejských seriálů nepsaným zvykem. Nicméně tyto povinné scény nijak neobtěžují, zcela zapadají do milostného příběhu. Skvělý seriál pro všední večer.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Myslela jsem, že mě tento seriál nedoběhne. Tak dlouho kolem mé obrazovky kroužil, až mě nejprve dostal Torchwoodem, to byl přímý zásah střelenou partou z Cardiffu, samotnému Doktorovi jsem však ještě odolala. Pak přišlo Doktorovo padesátileté výročí, letmé očíhnutí trailerů a seriál mě doběhl a nechal stát s otevřenou pusou. FANTASTIC!

plakát

Dědicové (2013) (seriál) 

Ordinace v růžové zahradě po korejsku, jen s hezčími hrdiny a méně díly. Herci ve vedlejších rolích hravě a kvalitně přehráli bolestínskou ústřední dvojici.