Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Austrálie (2008) 

Austrálie trvá plných 159 minut. To je o 59 minut víc, než by měla. Už během prvních desítek minut mi přišly rušivé některé záběry. Po chvilce přemýšlení mi došlo, co mi tam tak vadí. Velkolepé záběry na přírodu byly digitální a bylo to dost poznat. A "menší" záběry v kulisách vypadaly...jako v kulisách. Do očí bilo podivné studiové světlo a to, co v Moulin Rouge působilo skvěle, tady přímo skřípalo. Nejhorší na tom je, že když onen vytoužený zaláskovaný konec přijde, film pokračuje dál. Austrálie totiž na rozdíl od ostatních filmů má konce dokonce tři. Nebo možná i víc. Kdyby to Luhrmann ukončil v okamžiku, kdy se dostanou zdárně s dobytkem až do Darwinu a tam jej úspěšně jako první nalodí, ani neceknu. Ano, kdyby film režisér utnul v půlce, byla by to dobrodružná honácká romantika, ale aspoň průměrná. Tím, že to natáhl na neskutečnou stopáž a přidal k filmu další zbytečná ukončení, zkazil alespoň trochu kladný dojem z filmu. Obě hlavní postavy děsně přehrávají, záporák je děsně záporný. Skoro jako by se v Austrálii pokusili natočit svého Limonádového Joe. Celým dějem provází malý Aboriginský míšenec, což je podle mně asi nejkladnější věc na celém filmu. Závěrem: není to tak hrozné, jak jsem to popsala. Ale rozhodně bych na to nechtěla do kina a rozhodně bych tomu nedala víc jak 50%.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) odpad!

Opilý diletant vaří pro "vobyčejný lidi", nezná jednotlivé suroviny, neumí pořádně česky a hlavně: neumí vařit.

plakát

Borci z Blue Mountain State (2010) (seriál) 

Seriál je převážně o těchto věcech v tomto pořadí: sex, alkohol, drogy, sex, alkohol, fotbal a drogy. Vše se odehrává na univerzitě, vše je trochu přitažené za vlasy, ale ukrutně zábavné. Já sama vyměšovacímu humoru neholduju, ale tomuhle seriálu uděluji čestnou výjimku. V seriálu je na co, tedy spíš koho koukat a pokud se pohybujete v prostředí nějakého týmového sportu, nebo jste na hodně pařící koleji, je tohle ideální odpočinkový seriál pro Vás. Jako devízu považuji i délku (rozuměj krátkost) jednotlivých dílů.

plakát

Čert ví proč (2003) 

Z porevolučních pohádek je toto jedna z těch, které podle mě vyčnívají. Lépe řečeno - je dobrá, nadprůměrná. Většina ostatních jsou prostě špatné. Líbí se mi herecké výkony Csongora Kassaie, kterého znám z Radotínského naivného divadla a obecně čertů, kteří jsou v téhle pohádce tak nějak lepší. Film, jako takový má na 4 *, ale pátou dostane za Zuzku Navarovou a ústřední píseň.

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

V kategorii, do jaké seriál patří, si zaslouží pěkné tři hvězdičky. Nemá to být počin pro náročného diváka, ale odpočinková záležitost vezoucí se na vlně módního blogískování a reinkarnace vnímání módy. A Jitka Čvančarová je prostě kus!

plakát

Elysium (2013) 

Příjemné odpočinkové scífko by dostalo samo o sobě 4*. Jedna padla za vlast za těch několik do nebe volajících logických nesmyslů.

plakát

Enderova hra (2013) 

Den po návštěvě kina a moje pocity jsou stále rozpolcené. Knihu jsem četla a nevím, jak film působí na ty, kteří literární předlohu neznají. Na mě to působilo, jako Enderova hra z rychlíku. Ve filmu bylo tak nějak témeř všechno, co se v knize stalo, ale nemůžu se zbavit pocitu, že kdyby něco vynechali a něčemu se naopak věnovali víc do hloubky, filmu by to jenom prospělo. Ve filmu mi oproti předloze chyběly dvě zásadní věci: zdůraznění toho, pod jakým tlakem se Ender nachází a jak jej výcvik postupně ničí a také mě film nevtáhl do výcviku v bojové místnosti takovým způsobem, abych měla chuť jít si hned pro oblek a zbraň. Na čtyři hvězdičky to není, tři jsou trochu málo.

plakát

Fotbal za mřížemi (2001) 

nepovedená předělávka americké Trestné lavice (Longest Yard). Jediný, kvůli komu stojí za to, to vidět, je Jason Statham.

plakát

Galaxy Quest (1999) 

Vůbec jsem netušila do čeho jdu a byla jsem nesmírně překvapená - hlavně teda jako Trekkie :-) Výborný nápad podpořili svými hereckými výkony i Tim Allen (od kterého bych to moc nečekala) a Alan Rickman. Skvělá zábava i pro lidi, kteří kouzlu sci fi nepropadli.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Tohle téma tady už párkrát bylo, taky tady ještě párkrát bude, proč by si Glee mělo zasloužit naši pozornost? Je totiž perfektně zpracované. Hraje hodně na to, jak aktuálně reaguje na hity a události, které zrovna hýbou světem a na to se zkrátka pěkně kouká. Seriálu nechybí trocha toho sladkobolného dramatu, párkrát se dotýká i vážných témat a je tak nějak pěkně poučný. Proč ne. Jde o odpočinkovou záležitost. A Jane Lynch je zase ulítlá, tak jak ji máme rádi.