Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Snídaně u Tiffanyho

Snídaně u Tiffanyho (1961)

Ach můj bože! Tohle je taková nádhera! Avšak typicky dámská záležitost, starý dobrý Hollywood. Nejlepší je scéna s prodavačem u Tiffanyho. :-)

Čtyři pokoje

Čtyři pokoje (1995)

Tohle je láska na první pohled a na doživotí, neptejte se proč... to se tak zkrátka stane!

Single Man

Single Man (2009)

Po všech stránkách brilantní. Tom Ford se vytáhl, úžasná výprava, samozřejmě kostýmy, makeup, kamera, osvětlení, střih i hudba. Prostě dokonalý film. A Colin Firth je pro tuhle roli jako dělaný. Neřekla bych, že se jedná o lyrický či artový snímek, je to zkrátka jen dotažené do dokonalosti a není to Hollywoodský biák podle šablony. Je to něco extra. Pocitové, introvertní, hlubokomyslné ale není to nic náročného. Den jednoho homosexuála, ale dnešek bude jiný...

Maléry pana Šikuly

Maléry pana Šikuly (1999)

Chytlavá záležitost, nikoli kvůli hereckým výkonům ani kvůli propracovaným detailům, jde pouze o nápad a jeho perfektní konverzační zpracování! Zkrátka to nemá chybu i když se nejedná o dokonalé dílo.

Životy těch druhých

Životy těch druhých (2006)

Velmi dobrá, napínavá a věrná ukázka toho, jak to skutečně bylo pár let před strhnutím železné opony... Kéž by takových filmů bylo víc.

Absurdistán

Absurdistán (2006)

Tohle prostě žeru... kdo neviděl, jako by nežil. Ale musím uznat, že to není pro každého. Kdo nedokáže přijmout komediální Sci-Fi poněkud drsnějšího rázu s obžalobou američanů, tomu tohle neradím :-)