Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Můj asi nejoblíbenější film, kterému opravdu nemohu absolutně nic vytknout. Po prvním shlednutí jsem byl sice lehce sklamán z konce filmu, ale po dalších shlednuti jsem si cely film užil na maximum. Dokonalý trik jsem viděl už mnohokrát a pokaždé mně baví víc. Skvělý Hugh Jackman, který mi ve filmu přišel víc sympatický než Bale. Ústřední dvojice, ale hraje dobře stejně tak jako ostatní herci. Zatím pro mě nejlepší film Christophera Nolana, který ovšem opravdu neumí natočit špatný film. 100%

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Jeden z mích nejoblíbenějších filmů, z kterého dýcha opravdu velmi pohodová atmosféra. Tenhle film se ovšem nebude líbit všem a znám spoustu lidí, kteří ho pokládají za hroznou blbost, asi proto, že ho špatně pochopili. Jako vždy výborná režie bratří Coenů, opravdu skvělí herci v čele s Jeffem Bridgesem, Johnem Goodmanem a hlavně se Stevem Buscemim jehož role je opravdu dokonalá. Kupa skvělích hlášek a legendárních scének dělají z tohohle filmu opravdu kultovní záležitost, která je pro mně na podobné úrovni jako třeba Pulp fiction.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Tohle je určitě nejlepší akční film, který má na tu dobu opravdu skvělé a revoluční triky, s výborným příběhem a s kladným Arnoldem, což filmu oproti jedničce trochu pomohlo. Tenhle film je pro mně jeden z nejoblíbenějších, a pokaždé když ho vidím tak se nikdy nenudím a výborně se při něm bavím. Celkově film překonává 1. díl, ikdyž ten má taky něco do sebe.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Nejlepší díl Star Wars jaký zatím vznikl. Výborná temná atmosféra, které žádný jiný díl nedosáhl, revoluční triky, hudba od Johna Williamse, kterou považuji za nejlepší co kdy k filmu vznikla a nezapomenutelné legendární scény typu Luku jsem tvůj otec dělají z tohoto díla jeden z mích top filmů.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Nejlepší Eastwoodův film. Eastwood na stará kolena hraje postavu, do které bych si nedokázal představit nikoho lepšího. Jako režisér i jako herec opět vše zvládá na jedničku. Ikdyž se film odehrává prakticky na jednom místě a je takový nenáročný, nakonec z něj budete mít velmi silný zážitek, který hned tak z jiného filmu mít nebudete. Prostě celkově vynikající film, s výborným zakončením.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Celá trilogie je dokonalá, a ikdyz má první díl nejméně epických bitev a akčních scén, má právě tenhle díl ze všech třech nejlepší atmosféru a dnes ho mám nejraději. Převratné triky, geniální hudba a skvělí herci dělají z tohohle filmu zcela nejlepší fantasy, a jeden z nejlepších filmů všech dob.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Tento geniální western Sergia Leoneho považuji za absoltní špičku v tomto žánru. Geniální režie spolu s výborným soundtrackem od Ennia Moriconeho povyšují tento film na výborný audiovizuální zážitek. Skvěle vybraní herci v čele s Clintem Eastwoodem který hraje kladného, ale drsného pistolníka. Řekl bych, že jde o zábavnější a malinko lepší než další Leoneho film Tenkrát na západě.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Velmi silný divácký zážitek. Naprosto dokonalá Spielbergova režie, výborný Liam Neeson i ostatní herci a jako vždy velmi podařená hudba Johna Williamse. Nejlepší film z prostředí holocaustu a určitě jeden z nejlepších filmů vůbec. Když film skončí tak na vás dolehne síla tohoto filmového veledíla, která nemá konkurenci. Černobíle natočený materiál skvěle dotváří tíživou atmosféru holocaustu. Schindlerův seznam je ve všech ohledech opravdu jeden z nejlepších filmů v historii.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nejlepší komiksový film všech dob, který ovšem je komiksový opravdu jen minimálně. Film je laděn více realisticky a velmi temně než komiksově, ale to filmu spíš prospívá. Když jsem film viděl poprvé tak sem z něj byl nadšen a ani po dalších shlédnutích jsem se vůbec nenudil. Skvělý scénář, režie, akce, hudba, atmosféra a hlavně postavy v čele s Jokerem dělají z tohohle filmu pro mně nejlepší film roku, a jeden z nejlepších filmů celého desetiletí. Právě díky své realističnosti a výborným záporákům tenhle díl mnohonásobně předčí díl minulí od kterého se opravdu velmi liší. 100%

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Pro mě nejlepší Indy, a jeden z nejzábavnějších a nejlepších filmů všech dob. Poslední křížová výprava má skvělé tempo, vynikající režii, výborný scénář a dokonalou hudbu. Co je ovšem na tomhle snímku nejlepší, je ústřední dvojice starý a mladý Jones. Sean Connery a Harrison Ford jsou v těchto rolích vynikající a výborné a vtipné scénky mezi synem a otcem patří k tomu nejlepšímu v tomhle filmu. Prostě po celou dobu ohromná zábava, v nejlepším dobrodružném filmu, který byl kdy natočen. 100%