Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Steven Spielberg

Steven je opravdová legenda kinematografie a to zcela zaslouženě. Natočil tolik skvělých a převratných filmů, že by byla hanba ho nemít v nejoblíbenějších režisérech. Jen je škoda že poslední dobou už tak dobré filmy netočí. Podle mne jsou jeho Top tři filmy Schindlerův seznam, série Indiana Jones a Zachrante vojína Ryana.

James Cameron

Tenhle režisér točí opravdu revoluční filmy které jsou takřka všechny legendární. Většina jeho filmů jsou vrcholem vizuální a trikové stránky filmu a ani příběhově neztrácejí. Točí sice spíše takové filmy pro masy lidí, ale umí to zatraceně dobře, a o každém jeho filmu se pak ještě dlouho mluví. Podle mne jsou jeho Top tři filmy Terminátor 2, Vetřelci a Avatar.

Christopher Nolan

V součastnosti pro mne nejlepší režisér. Viděl jsem zatím většinu jeho filmů a musím říct, že každý má něco do sebe a je perfektně natočený se skvělým příběhem a proto ode mne každý dostal plný počet hvězdiček. Tenhle režisér jednoduše neumí natočit špatný film. Podle mne jsou zatím jeho Top tři filmy Dokonalý trik, Temný rytíř a Počátek.

Tim Burton

Tohoto režiséra mám v nejoblíbenějších hlavně pro vizuální stránku jeho filmů. Je to mistr tajemné atmosféry, která panuje ve všech jeho dobrých filmech, kterých ale bohužel v poslední době moc nenatočil. Jeho spolupráce s Johnny Deppem mu v jeho pokaždé velmi prospěla.  Podle mne jsou jeho Top tři filmy Velká ryba, Ospalá díra a Střihoruký Edward.

Martin Scorsese

Scorsese je výborný režisér pro různé mafiánské filmy a dramata. Každý jeho film vyniká skvělým hereckým obsazením, výborným vyprávěním a realističností jeho příběhů. Ikdyž je už poměrně starý, stále točí výborné filmy, a z jeho režisérského rukopisu nic neubylo. Podle mne jsou jeho Top tři filmy Prokletý ostrov, Mafiáni a Casino.

Sergio Leone

Nejlepší režisér westernových filmů všech dob. Jeho filmy většinou disponují kvalitním příběhem, skvělými herci, výborným vizuálem a hlavně neodmyslitelnou hudbou od Ennia Moriconneho. Právě tohle spojenectví dělá z každého jeho filmu neuvěřitelný audiovizuální zážitek, který se u žádných jiných filmů, než u jeho, nepodařilo napodobyt. Podle mne jsou jeho Top tři filmy Hodný, zlý a ošklivý, Tenkrát na západě a Tenkrát v Americe.

Clint Eastwood

Výborný herec, ale snad ještě lepší režisér, kterého mám v oblíbených hlavně kvůli jeho pozdějším snímkům, kterým většinou není co vytknout. Jako režisér dramat patří nyní opravdu ke špičce. Vždy si vybýrá kvalitní scénář který bezchybně převede na film. Podle mne jsou jeho Top tři filmy Gran Torino, Million Dollar Baby a Nesmiřitelní. 

Joel Coen

On a jeho bratr Ethan jsou pro mne nyní jedny z nejtalentovanějších režisérů v Hollywoodu. Neumějí natočit špatný film a cokoliv co natočí se stane bud kultovní nebo velice zajímavé a také dobré. Vybýrají si kvalitní předlohy a výborné herce s kterými umějí skvěle spolupracovat. Prostě jsou tito dva bratři zárukou kvality, a na každý jejich nový film se velmi těším, protože mne zatím ještě ničím úplně nezklamali. Podle mne jsou jejich Top tři filmy Big Lebowski, Fargo, Tahle země není pro starý.

Quentin Tarantino

Kultovní režisér, ještě kultovnějších filmů. Jeho snímky jsou většinou velmi zábavné a zcela originální. Vybírá si herce, kteří se do jejich rolí přesně hodí a hudbu, bez ktéré by jeho snímky nebyli tím co jsou. Tarrantino je opravdu jeden z nejtalentovanějších režisérů součastné kinematogarfie.  Podle mne jsou jeho Top tři filmy Pulp fiction, Hanební pancharti a Gauneři.