Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (1 984)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Ty vtípky jsou tak strašně samoúčelné - ostatně jako ve všech Arního filmech po ukončení politické kariéry. Ta snaha dělat si srandu sám ze sebe a jeho předchozí kariéry je tááák okatá - jenže i když jsou to od Expendablů a Konečné furt ty samé vtípky, vždycky mě dostanou. A Vizuální orgasmus už je u Terminátora samozřejmostí. 80%

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

V dnešní době, kdy 2 - 3 létající superhrdinové v elasťácích ročně vydělávají v kinech skoro miliardu, je příjemné vidět, co doopravdy znamená zfilmovaný komix! Přehlídka charizmatických herců, hlubokých hlasů!, sexy drsňaček a dokonalého vizuálu. 70 %

plakát

Ghoul (2015) 

Bohužel mám FF hororků nakoukáno docela dost a v poslední době mě už začínaly nudit. Na druhou stranu, Ghoul je naprosto srovnatelný s obdobnými americkými díly a v tomto subžánru dosahuje průměru, né-li lehkého nadprůměru. Mám-li být zcela objektnivní, za film dávám 65 % (přijít s tím o 5 let dříve, tak víc) a ten kousek do 4 * přidávám režisérovi za shanu (úspěšnou) přiblížit se holywoodu a za to, že se snaží v té naší krásné, leč žánrově omezené zemi, natočit i něco jiného, než jen hořkou komedii. Jen tak dál Petře.

plakát

Kmeny - Hooligans (2015) (epizoda) 

Málo věcí na světě miluju tak jako fotbal. Ale mít cokoli společného s touto skupinkou tupých, zpocených, špínavých, nechutných, tlustých individuí, které si v autobuse zpívají o tom, jak si strkají ruku do p*dele, tak se stydím.

plakát

Zvrácená sestrička (2013) 

Až amatérsky béčkové, ale na druhou stranu to má takovou zvláštní artovou, erotickou atmosféru, že až skoro tvůrce podezřívám, že se přesně o tento výsledek pokoušeli. Postava hlavní hrdinky je opravdu unikátní zjevení. 70 %

plakát

Kung Fury (2015) 

Takovou absurdnost, s takhle podmanivýma efektama a vizuálem, ze kterého jsem měl bradu až na zem, jsem neviděl od.....no dobře....Mad Maxe před dvěma týdny, ale předtím roky ne! Nejhorší a zároveň nejlepší vizuální efekty v historii filmu. Oskara za kraťas pro Kung Furyho! Krátkometrážní událost desetiletí.

plakát

Chappie (2015) 

Původně nejočekávanější film roku svých očekávání nedostál. První půlka byla hrozná! Říkal jsem si co je špatně? Blomkampovy filmy žeru, sci-fi žánr je můj nejoblíbenější, Die Antwoord poslouchám s velkým zalíbením už několik let. Zásadní chyba byla asi nakonec v českém dabingu, který ten dojem, obzvlášť u Yo-Landi a Ninji totálně degradoval. Druhá půlka se zvrhla v přesně takovou šílenost a v reklamu na Die Antwoord, jak jsem původně čekal. A taky Chappie asi mohl trochu míň mluvit. Celkově spíše zklamání a rozpačitých 70 %.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

První půlka je brutální non-stop hardcore nářez na jasných pět hvězd!!! V druhé půlce se film trochu zklidnil, ale nikdo se nemůže divit, že se takové tempo nepodařilo udržet po celou stopáž. Konečně měl někdo vizi post-apo pustiny, která mi vizuálně vyhovovala. Do teď jsem narážel na samé kýčové mullet, sadomaso, kožeňáky v poušti s občasnou snahou o nějakou inovaci (motorky v Priest), ale v novém Mad Maxovi se rozhodli dát si záležet na každém detailu a dojem je perfektní. Auta, kamiony motorky - radost pro oko, nejen pro milovníka tuningu. Jsem vděčný, že se na rozpočtu nešetřilo, stálo to za to. Lidi jsou opravdu špinaví, mutanti opravdu nechutní a to absurdní REPROMUSIC auto to dovedlo jako celek k dokonalosti! Je sice sranda, že Max za celou dobu promluví asi 10 vět a je tak trochu na vedlejší koleji a film vlastně nemá ani žádný příběh (dějová linka je jen !!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!! o přesouvání z bodu A do bodu...no A), ale když si vzpomenu, že jsem od Mad Maxe původně nic nečekal a že jsem měl v kině asi 45 minut bradu skoro až na zemi, tak nezbývá než těch 5* nastřelit. 90 % Je to trochu předčasné, ale film roku?!

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Tak tohle byla pecka! Bojiště Země: Sága roku 3000 má konečně důstojnou konkurenci! Když jsem poprvé zjistil, že Wachowští natáčí sci-fíčko, byl jsem nadšený. Když jsem viděl první trailer, byl jsem zklamaný a po zkouknutí samotného filmu jsem v šoku. Objektivně bych měl hodnotit o deset procent, tedy o hvězdičku výš, ale když si představím, jaký to mělo rozpočet, tak je to k pláči. Pár myšlenek na dobré sci-fi to rozhodně mělo - třeba sklizně planet byla super myšlenka, ale když se tomu dá forma, ve které je ušatý, blonďatý, ne/okřídlený Channing tatum mistr světa ve skate crossu, který zachraňuje planetu Zemi, tak to těžko může mít úspěch, a to i přes krásnou Milu či poměrně slušné ztvárnění některých mimozemšťánků (jen ti malí šedí mužíčci, ostatní byl kýč vedle kýče). Mé pravidlo se opět potvrdilo - jak se někde objeví špičaté uši a nemá to v názvu Star Trek, musí to být zpravidla průšvih. 30 % ....po přečtení některých komentářu se nepřestávám divit nad zdejším hodnocením a přemýšlím...pro jakou věkovou skupinu byl tento film vlastně cílený?!

plakát

Eşkıya (1996) 

Banditu jsem si pustil především díky jeho extrémně vysokému umístění v IMDB TOP 250, kde figuruje snad až někde v půlce! Celkový dojem je ale poněkud rozporuplný, možná i zklamání. Příběh není ničím výjimečný, některé herecké výkony, tedy především ty vedlejší, byly poměrně slabé a akční sekvence bych označil skoro až za hloupé. Nedá se říct, že by Eskiya nemělo silné momenty a jeho poselství respektuji, ale jako celek to na mě působilo dost průměrně. Indické filmy z IMDB TOPky jsou u mě o level výš. Jako zpestření a seznámení s Tureckou kinematografii to ale beru. 65 %