Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

Nikdys nebyl (2017) odpad!

Celý film čekáte,že se film rozjede a nakonec koukáte jak se rozjíždí konečné titulky. Jediné kvůli čemu jít na tento film je kamera...tečka.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) odpad!

...tak nevím, jestli jsem byl na stejném filmu, jako ostatní lidi, kteří tomuhle filmu dali 5*. Od filmu očekávám, že mě vtáhne do děje a vyplivne, až u titulků. Čekám nějaké napětí. Očekávám, že když ve filmu hraje S. L. Jackson a Eva Green a že když ho režíruje T. Burton, bude to podívaná. Rozhodně jsem nečekal, že vytuneluje příšery z Faunova Labyrintu (ona i spojitost s druhou světovou válkou má možná souvislost s tímto filmem). Holka, která se nesmí nikoho dotknout = X-men. Potopený "Titanic", na jehož přídi se na konci dvojka zase shledá. Holka se žraločí pusou vzadu na hlavě? No, v ukázkách to nevypadalo tak divně jako ve filmu. Celkově film na mě nezanechal žádný pocit radosti, ani překvapení. Možná je to tím, že filmy podobného rázu sleduji celý život a podle toho se dalo vše očekávat, takže se nekonalo žádné překvapení, ani zábava. Pokud jste naivní děti, kteří vypnou mozek a bezduše koukají na efekty, podívejte se na film. Rozhodně doporučuji 3D, na kterém jsem byl já, neb jinak bych z kina utekl. Na druhou stranu, v případě, že očekáváte "film" se zážitkem, běžte na něco jiného.

plakát

Hotel Transylvánie 2 (2015) 

Dávám 3* a to jen za to, že jsem to viděl ve 3D. Příběh nula, zábava na bodu mrazu, jen chvílemi jiskřička naděje a hle, vykouzlen úsměv na rtech. Tenhle film není pro dospělé, proto ho napůl posuzuji jako dítě...škoda, jednička pobavila i mě a v dvojce jsem musel humor a kouzlo vyloženě hledat.

plakát

Jessabelle (2014) 

Horor, je od slova bát se, nebo-li jednou, nebo dvakrát si vyměnit spodky, nebo jsem si to našel ve špatném slovníku?!? U tohohle filmu jsem se nebál, jenže tak nějak ani nenudil. Ne, že by mě přímo bavil, ani nemůžu přímo říct, co to ve mě vyvolalo. Zkoukl jsem film od začátku, až dokonce a místy měl dobré nápady. Jenže tomu chyběla děsivost a víc těch dobrých nápadů. Dávám 2*.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Typická Marvelovka, typicky vtipná, hrdinští gauneři a totální zmetci se spojili a zachránili galaxii. A co mě na tom teda bavilo? Nasmál jsem se, nenudil se, chvílema jsem byl napnutý a mnohdy i mile překvapený. Filmy od Marvela mám rád a tenhle nezklamal a pobavil. Kdo máte rádi Marvel, zkoukněte a vy ostatní? ...taky, protože se minimálně dvě hodiny nebudete nudit.

plakát

Sedmý syn (2014) 

Byl Silvestr, v jedné ruce Cola, v druhé Popcorn, na očích brýle na 3D a pln očekávání jsem přetrpěl prvotní upoutávky v kině a pak hurá na filmové dobrodružství se sedmým synem, sedmého otce. Měl jsem trochu obavy z toho, jak to Bodrov zvládl a jen tiše koukal. Téma, které se prolínalo celým filmem, tzn. boj mezi rytířskými zastánci dobra vs. čarodějnickými zastánci zla je možná klišé, nicméně ne, pokud za jednoho z rytířů dosadíte Jeffa Bridgese, který stejně jako v Opravdové kuráži, ztvárnil sympatického mrzouta. A za jednu z čarodějek Julianne Moore. Vše přikořeníte dech beroucími efekty a ještě k tomu si pohrajete s příběhem, aby klišé nezůstalo jen klišé. Trochu mne sice mrzelo, že jsem hned na začátku pochopil, že sedmý syn, sedmého otce, je ke všemu syn čarodějky, nicméně mi to na prožitku neubralo. A tak se stalo, že jsem koukal na film, který byl prošpikovaný vtipnými hláškami, akcí, efekty, příběhem a i když se stihla odehrát i milenecká zápletka, vcelku se tam i hodila a nebyla, jak erotická pěst na oko. Celou dobu jsem si užíval tenhle zážitek a u dalšího z mála filmů mě naštval konec, protože tím pádem bylo po všem. Přemýšlel jsem, zda dát 4, nebo 5 hvězd, nicméně tenhle žánr mám rád a pokaždé potěší, když se někomu povede dobrý fantasy film a tenhle patří k těm minimálně lepším. A proto 5*. Pokud neholdujete tomuto žánru, dejte si 4*.

plakát

Ti druzí (2001) 

Vau, Nicole Kidman mi vždycky vyrazí dech, i když se jedná o horor a tak čekáte, že budou následovat děsivé scény, Nicole vás dokáže vyděsit hned pěkně od začátku. Z toho jak hrála mi běhal pěkně mráz po zádech. Film má navíc myšlenku a drží vás v napětí od začátku, až dokonce. Další z filmů, který jen dokazuje, že nejsou potřeba 3D efekty a tuny krve, když herci odvádí svojí práci. Je pravda, že cca od půlky jsem začal chápat o čem, že to vlastně je (myslím, co mě čeká na konci za překvápko), nicméně to mi rozhodně na prožitku neubralo. Ve filmu se střídá klid s napětím, přesně tak jak má, až na konec klid zmizí a je tam jen napětí, pak *PRÁSK* a vyústění zápletky vám vezme dech a vy jste rádi, že jste fim mohli vidět. Režisérovi a scénáristovi v jedné osobě dávám palec nahoru a 5* za výbornou atmosféru, svižný a chytlavý děj, výbornou myšlenku, obsazení mé oblíbené herečky do hlavní role a myslím, že bych toho našel mnohem víc...minimálně na plné hodnocení. Alejandro, je vidět, že tvoje filmy mají stále šťávu a svoje hodnocení si zasloužíš.

plakát

Brána do pekla (2009) odpad!

Na začátku filmu jsem si říkal: "že by dobrej horor s myšlenkou" a na konci jsem si říkal "ještě, že to mám za sebou". Docela dobře rozehranou myšlenku toho, jak vědecký tým navrtá bránu do pekla, která si mohla s divákem pohrát ruku v ruce s vyzáblou sexy herečkou, dokázal Waller zmršit na film o tom, jak se hlavní hrdina prvně sjede a jak si tak ujíždí na tripu, začne mu docházet, že se ze ztráty své ženy a dětí vlastně úplně nevzpamatoval, zblázní se a celej film totálně z*****, chci říct zkazí. Za mě odpad a Anthony, ty se na horory příště vykašli.

plakát

Pod zemí (2014) 

Ze začátku jsem si myslel, že je to další film o lovcích pokladů, nicméně pak se začal film měnit z akčního na hororový a musím říct, že se mu to povedlo velmi dobře. O to víc mi vyrazilo dech, že nepotřebovali k filmu tunu počítačových efektů a vystačili si většinou s rekvizitami. Víc neprozrazuju, jen vřele doporučuju. Výborný hnědotrenkový zážitek. Palec nahoru a pětkrát za hvězdu.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Jak ohodnotit takovýto film? No přece 5*, když mezi všemi těmi akčními nepovedenými braky vyroste hlubokomyšlenkový film. Dnes jsem hold zhřešil a odskočil si ze svého obvyklého žánru horror, akční, fantasy apod. a shlédl tento film a vůbec toho nelituju. Připomnělo mi to Klepání na nebeskou bránu a opět jsem rád shlédl po dlouhé době romantický film, který možná ve mě něco i zanechal. Minimálně to, že mám rád filmy s myšlenkou a nepotřebuju k tomu brýle na 3D, ani nejmodernější počítačovou grafiku.