Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (18)

plakát

Flash (2023) 

Viděl jsem to doma a z toho CGI se mi chtělo zvracet, takže si nedokážu ani představit, že bych to viděl v kině. Michael Keaton tam byl dobrej starej Batman, CGI Nicolas Cage byl zase aspoň vtipnej, Ezra Miller byl prostě jen špatnej a příběh podprůměrnej.

plakát

Heavy Metal (1981) 

Tenhle film byl pro mě spirituálním a umělecký zážitkem a nikdy nezapomenu na první setkání s tímhle filmovým dílem.

plakát

Velké kozy na Havaji (1987) 

Je to ukrutně zábavnej film, ale je to prostě béčko s hroznýma hereckýma výkonama. Každopádně rozstřelit čtyř hlavňovým RPGčkem vrtulník a pak tou samou zbraní rozstřelit hada na 2m v místnosti 3x4m je fakt hrozná pr*el.

plakát

Men (2022) 

Ze začátku mi to přišlo jako film, který má potenciál něco předvést. Během filmu jsem však jen čekal na něco víc a před závěrem jsem byl i mile vtažen do děje. Konec byl však jako slabá ejakulace, Jeff.

plakát

Hospoda - Bezdomovec (1996) (epizoda) 

Ta chvíle ve které všichni postupně opustí stůl a jdou pryč je hodně silná a má přesah(v rámci tohohle seriálu), proto 5*. Je to skvělej díl. :)

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Jsem divnej, díky čertu za to a proto se mi asi tenhle film opravdu líbil. Pokud jste člověk, který roní slzy a zároveň mává zapalovačem nad hlavou u každýho traileru filmový resurekce z osmdesátek či devadesátek či blockbusteru od Marvelu, tak to fakt neni nic pro vás. Tenhle film je přímá vtipná oddechovka, která na sebe nijak nepoutá a proto dokáže příjemně překvapit a pobavit . Klišé zombie horrorů tu dostává vtipně na prdel, Jim tu rejpe sám do sebe, boření čtvrté zdi se rozhodně daří, kameňáky tu fungují a Zelda Winston the Highlander to prostě zabíjí. Líbilo se mi to a bavil jsem se u toho, jak dlouho u ničeho jiného.

plakát

Francouzská spojka (1971) 

Je to jediněčná Noirová detektivka, kde není hrdina, ale antihrdina a žádná romance. Je to drsný, je to nekorektní a napínavý od začátku do konce. Zlej bílej fízl tam dělá razii v černošskym baru, kde se ho každej bojí, jede filozofii "nikdy nevěř negrům" a francouzům říká žabáci. Kdo se dostane do střetu mezi pašeráky a fízly, tak chcípne, ať už je to ženská na procházce s kočárkem nebo jinej fízl, kterej byl holt na blbym místě v blbej čas. A scéna, kde se snaží Gene Hackman dohonit metro je jedna z nejlepších honiček, který jsem kdy viděl. Prostě zlej macho fízl jde po pašerácích heráku a nikdo si nebere žádný servítky. Holt film ze starý školy.

plakát

Zelený rytíř (2021) 

Gawain není rytíř, je to zbohatlický šlechtický synek, který si rád užívá s holkama, chlastá a je mu jedno co bude zítra. Tenhle film je artová podívaná o cestě k nalezení soucitu, chrabrosti a odpovědnosti a opravdu to stojí za to. Nečekejte epickou Artušovskou fantasy plnou bojů a hrdinství, ale film s krasným vizuálem, parádním soundtrackem, filozofickým podtextem a temnou atmosférou. Ono se taky není čemu divit, když je to od studia A24, které vydalo filmy jako Čarodejnice(the Witch) nebo Slunovrat(Midsommar). The Green Knight je super, užil jsem si to a těšim se, až bude možnost si to pustit znovu.  Edit: Po roce jsem si tenhle film pustil znovu a ze 4* měním na 5*.

plakát

Stín v oblacích (2020) 

Proč by měly být akční filmy jen o drsnejch chlapech, kteří sází jednu hlášku za druhou, když může být i skvělej akční film o drsný holce z druhý světový? Teda spíš ženě, která je uvězněná v kulometný věži bombardéru, kydlí japončíky a skřeta, kterej mezi tim rozebírá letadlo a ještě se k tomu tahle hrdinka stará o dítě. Tenhle film je fakt skvělá a přehnaná jízda, která je navíc podtržená naprosto parádnim Synthwave soundtrackem. GRL PWR Fuck yeah

plakát

Slunovrat (2019) 

Je to sice Wickerman v 2.0, ale je v tom rozhodně vidět inovátorství a rukopis Ariho Astera a to se mi líbí. Vizualizace halucinací po užití psychedelických drog jsou opravdu výborně provedené. Též manipulace sektou Varga na hlavní hrdince a také jisté části reálného publika, která obdivuje Vargu(i když je to jen nacistická psychopatická komunita) je opravdu úctyhodné. Dřív jsem dal 2 hvězdy, ale teď přehodnocuji na 4, protože tenhle film u mě osobně hezky vyzrál.