Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (350)

plakát

Aferim! (2015) 

Spíš by to bylo na čtyři, ale líbí se mi, jaký měl konec koule. (haha)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Dobrý film, ale i tak mám pocit, že se z toho dalo vytěžit mnohem víc. První akt je hodně zkratkovitý, pravděpodobně se muselo ve scénáři nebo ve střihu škrtat, aby film neměl přehnanou stopáž, a nebo si jen scenáristé neporadili s výrazně objemnější předlohou. A druhá věc, co mi vadila, je infantilnost celého filmu. Zde je hodně vidět, jak Rodriguezovu tvůrčí práci poškodily komerční rodinné srágory Spy Kids a podobné, jejichž vliv je na filmu hrozně znát. Kdyby tomu nasadil drsnější narativ (nebo jen neudělal hlavní hrdinku absurdně naivní a dětskou), byl by to fantastický film. Protože tohle fakt není film pro děti, tak proč to tam cpát. My chceme temnotu!

plakát

Andor - Kassa (2022) (epizoda) 

Má to pomalejší rozjezd, ale je vidět, že co do režie a worldbuildingu je Andor úplně někde jinde než třeba Obi-Wan nebo Boba Fett.

plakát

Andor - Oko (2022) (epizoda) 

Wow, druhý třídílný "film" za námi a zatím je to každou epizodou lepší a lepší. Šestá epizoda je zatím to nejlepší, co seriál nabídl. Fantastická napínavá podívaná, se skvělým vizuálem, která se zároveň nebojí tnout do živého. Takhle by se to mělo dělat, je to fakt poznat, když se toho chopí kompetentní lidé namísto diletantů (ehm ehm Deborah Chow ehm ehm). Fakt výborná práce na seriál, který mi původně připadal naprosto zbytečný natáčet.

plakát

Anna (2019) 

Jako pardon, ale co to bylo ku*va za sra*ku?

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Cenil jsem si, že v tomto superhrdinském seriálu nebyl nikdo se "superschopnostmi", jako v ostatních a bum! Třetí série nesmrtelný Ra's - což se ještě trochu dalo, i když to byla blbost - a ve čtvrté sérii tam jebnou nějakou magii. To už je vrchol. Nevím, jestli budu pátou sérii nadále sledovat, zatím mě to tolik neláká.

plakát

Arrow - Kapiushon (2017) (epizoda) 

Konečně jsem v tom zase měl ten feeling jako během první a druhé série :) Jen tak dál!