Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Tenhle film jsem viděla už tolikrát, že to už ani nepočítám a můžu ho vidět zase a znovu, i když většinu dialogů znám nazpaměť. Historické chyby v tomto případě tvůrcům ráda odpustím. Tohle se panu Scottovi opravdu povedlo a Oscaři jsou zasloužení, škoda že zlatou sošku nedostal i režisér.

Bourneův odkaz

Bourneův odkaz (2012)

Ať si říká kdo chce, co chce, mě se to líbilo. A komu ne, ať se na to nedívá.

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Nechápu, jak někdo může tenhle film označit za kravinu - že by pro nepochopení nadsázky a parodie? Nutno dodat, že tomuhle filmu hodně pomohl český dabing, který je prostě skvělý. Belmondo je formát, dělá idiota sám ze sebe a vůbec mu to nevadí (což ostatně potvrdil i v další skvělé komedii Zvíře). A nejlepší snad je, že tenhle humor je provedený po francouzsku a ne ve stylu amerických parodií ala Žhavé výstřely nebo Připoutejte, se prosím. Zkrátka a dobře, na tenhle film se musíte UMĚT DÍVAT, jinak ani nemá cenu se na něj koukat.

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Nad tímhle filmem moc nepřemýšlím a prostě se bavím. Už jsem ho viděla asi 6x a ještě mě neomrzel. Doufám, že se s tímhle týmem setkám i v "pětce".

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Tak tenhle film si můžu pustit snad kdykoliv a vždycky mě naladí do pozitivna. Ačkoliv je děj jednoduchý, teda jestli se vůbec dá mluvit o nějakém ději, tak se nenudím, humor je jemný, bez vulgarit (snad jen kromě vztyčeného prostředníčku Maxe Skinnera), postavy jsou pestré, svérázné, zábavné......... co dodat. Snad jen že bych se jednou taky ráda usadila někde na jihu Francie a užívala si života.

Mamma Mia!

Mamma Mia! (2008)

Miluju Řecko, miluju Abbu a miluju tenhle film. Dokáže mě "dovolenkově" naladit už v zimních měsících, jednoduchý děj, skvělá muzika a nádherné řecké pobřeží mi úplně stačí k tomu, abych se už v lednu těšila na dovolenou. A doufám, že nějakýho blbce nenapadne natočit nějakou "trapnou dvojku".

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Tady není co dodat, prostě klasika, skvělý hlášky, báječný humor a i když MM moc hrát neumí, tak tenhle film i po letech pobaví. Tak jako Světáci jsou tou NEJ komedií v Čechách, je pro mě tento film tím NEJ v USA.

Skyfall

Skyfall (2012)

Řekla bych , že každá další bondovka je lepší a lepší. Co bude příště? Posune se laťka opět o něco výš? Půjde to ještě?

Příběh rytíře

Příběh rytíře (2001)

V podstatě je to blbost, ale pobaví. Začlenění současný hudby do středověkých reálií mě příjemně překvapilo a středověk už mi nepřipadá tak temný a drsný. Ani historie se nemusí vždycky prezentovat jenom vážně.

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Westernová klasika u mě navíc spojená s nostalgickou vzpomínkou na dětství, kdy jsem tenhle film viděla poprvé. K tomu skvělá koncentrace filmových hvězd (které ovšem tehdy ještě hvězdami nebyly, snad jen kromě padoucha Calvery). I když se možná z dnešního pohledu zdá děj poněkud pomalý a nezáživný, zůstane určitě i nadále filmovou klasikou.