Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama

Recenze (132)

plakát

Nikdy neříkej nikdy (2023) 

Po shlédnutí filmu Ženy v běhu jsem se zařekla, že nevynechám jediný film s Terkou Kostkovou.....a zatím to vychází. Tenhle film mě opravdu chytil za srdce. Ne že by to byl takový doják, ale ten film má absolutně všechno, co si představuju pod pojmem pohodový rodinný film. Jsou tu sympatické postavy, které jsou vykreslené reálně, je tu humor, který vychází z každodenních úsměvných okamžiků i nečekaných fiasek, je tu příběh, který není nijak extrémně ohraný, a samozřejmě nemůže chybět ani malé drama, které by mohlo celý film zvrátit od šťastného konce, protože ani sám život není jen růžový. Líbily se mi ukázky malých, ale velice častých okamžiků, které zažíváme všichni, a jejich následky (viz sluchátka na uších na silnici), i okamžiky, které bychom zažívat měli (viz pomoc někomu, kdo je šikanován.), přitom však všeho je tam s mírou, film v ničem netlačí na pilu, jede plynule a nenásilně a divákovi dává možnost se opravdu s postavami sžít a uvěřit, že se to dělo, děje nebo dít bude. Jediné mínus je finální soutěž na konci, která mi přišla krutě osekaná, těch deset minut navíc by film klidně snesl. Jinak ale solidních 95%.

plakát

Podnájemníci (1976) (TV film) 

Ačkoliv mě na staré filmy moc neužije, pravděpodobně kvůli pozdnímu roku narození, málokdy mě starší filmy opravdu zaujmou. Tohle je ovšem skvost české kinematografie, pustím si ho několikrát do roka, protože prostě pokaždé pobaví svým nenásilným vtipem a je hezké se dívat na české herecké legendy. Za mě prostě TOP!

plakát

Dopis psaný španělsky (1980) (TV film) 

Půvabné zakončení dojemného a zároveň vtipného příběhu o dvou osiřelých sourozencích. :) Ačkoliv je to třetí díl, rozhodně mě bavil víc než díl předchozí. Alenka je správně puberťácká a zároveň o dost víc vyspělá, otravný nápadník opravdu otravný a Zbyněk lehce zfotrovatěl. Mám ráda celou sérii a opravdu lituji, že zrovna tahle nepokračuje....

plakát

Emoji ve filmu (2017) 

Dlouho jsem se tehle pohádce vyhýbala, už jen proto, že na různé moderní appky nejsem a chytrý telefon mám jen kvůli internetu v případě potřeby. A ano, kvůli tomu, že nevlastním instagram, nevím, co je cloud atd.. mě spoustu vtipů minulo,aniž bych je pochopila. Ale nebylo jich moc a ostatní hlášky a vtípky jsou pro mě prostě nesmrtelné. :) je to skvělá oddychovka, příběh je jednoduchý, ale bavil, je to barevné, poutavé, hezky animované. Když jsem to zkoukla poprvé, řekla jsem si: no ušlo to. A podívala jsem se na to podruhé, a mohla bych se na to koukat znovu. :D jo... Už vím, co si pustím zítra..

plakát

Bláznivá školka (2003) 

Je až zarážející, jak se liší názory jednotlivců na danou tvorbu, ať už se jedná o film, seriál, píseň, knihu....Bláznivá školka je film, který mě chytil za srdce i za bránici, bavil mě po celou dobu a na konci mi ponechal pocit, že jsem nestrávila 90 minut života koukáním na další stupiditu, jakých jsou dnes natočeny tucty. Naopak si tuhle komedii ráda pustím znovu.

plakát

Doba ledová 2: Obleva (2006) 

Osobně mám nejradši právě druhý díl. Ani nevím proč. ˇVačičandaˇ je naprosto skvěle praštěná, vačičáci taky. Sid tu vysloveně perlí a zápletka mi přijde zajímavější než v jedničce. Prostě bomba!

plakát

Tři mušketýři (2011) 

Kašlu vám všem na ta negativní hodnocení. Srovnávat novodobé filmy s kultovními snímky z minulého tisíciletí je naprostá hloupost. Ano, ty původní, co se i ještě držely knižní předlohy, jsou v našich pamětích navždy uloženy jako nepřekonatelné a bude tomu tak navždy. Ale proč nedat šanci něčemu novému? Tenhle film se nedrží knižní předlohy, ale mě kupodivu velice bavil. Miluju historické příběhy a tohle je natočeno svižně, elegantně, akčně, romanticky a vtipně. Obsazení je skvělé, ne-li dokonalé. Vtípky baví, modernizace tomuhle příběhu rozhodně neuškodila. A je fajn občas vidět film s trochou nadsázky. Tak proč se zuby nehty držet stereotypů..?

plakát

Já, robot (2004) 

Zbožňuju tenhle film. Robotika mě sice moc nebere, ale tenhle film má tak úžasný a zajímavý příběh a zápletku, že k tomu není co dodat. Will Smith je výborný herec a tahle role mu sedla dokonale.

plakát

Chůva k pohledání (1993) (seriál) 

Čert vem, že je to sitcom předvídatelný a děj se točí stále kolem jednoho tématu...Tenhle seriál zbožňuju. Hlavní hrdinka je sice občas fakt ukecaná, ale vtipná, krásná, a umí něco, co já nikdy neuměla: vždy má po ruce nějakou stírací odpověď. Rozhovory mezi sluhou a blond asistentkou mě vždycky dostanou a hlavně! Je to snad první seriál, který má tolik řad a hrajou tam stále ti samí herci, bez jediné výměny. A to je velké plus!!