Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (4 203)

plakát

Accident Man 2: Zabijákova dovolená (2022) 

Blbější jak jednička, bitek dosti, ale některé byly tak viditelně hrané, až to diváka fyzicky bolelo. Scénář měl odhadem tak jednu a půl stránky a hudba je fakt strašná. Nicméně vidět se to dalo bez větších obtíží a občas se jeden i zasmál, takže za mne takový slušný průměr.

plakát

Final Girl (2015) 

Snímek měl vlastně jen jednu vadu a to, že příběh byl předem znám, výsledek také a že vykreslení jednotlivých postav se nekonalo. Celé se to jen tak klouže na vlnách, ani centimetr se neponoří. To, že by se trénované děvče mohlo postavit čtyřem netrénovaným zbabělcům sociopatům, kteří si troufnou max. na jednu holku a ještě jí svážou ruce, tomu bych věřila. Zvláště když jsou tak debilní, že loví osamoceně, bez vysílačky, aby se domluvili a navíc jsou pod vlivem. Ale proč to dělají, jak na ně ten kdoví kdo přišel, jak to že zmizelo 12 a více holek a nikdo je nehledal atd. Prostě to celé vypadalo jak jeden díl seriálu, který vidíte bez předchozích dílů a ani se nedozvíte, co bylo v těch následujích. Přesto všechno dívat se na to dalo v pohodě. Snad jen Breslin moc neseděla ta blond a neměla by nosit krátké sukně, neb na to nemá nohy. Za mne 50%.

plakát

Zapomenutý ostrov (2008) 

Příjemný rodinný snímek s nádechem romantiky. Herci dobří a uvěřitelní, zvířátka roztomilá a turisti správně vlezlí a otravní. Já se bavila i když pár hluchých míst by se našlo. Hudba hezká, lokace nádherná a být mi dvanáct, určitě bych chtěla na tom ostrově být. Teď už ne, neb předtava toho všeho hmyzu, co tam mají mne děsí. Za mne slabší čtyři hvězďule.

plakát

RocknRolla (2008) 

Děsná ptákovina s hvězdným obsazením, kde se herci museli vyřádit.  Zábavné, vtipné, prostě sranda. Jen škoda, že Roden musel vyžrat roli Rusáka, na kterou se extrémně nehodil, vypadal spíše jako Brit, nebo Němec. Za mne 70%.

plakát

Furie (2019) 

Jo nasrat matku tím, že jí unesete dítě je na houby a pokud je ta matka navíc Jet-Li s culíkem, pak to platí trojnásob. Film v podstatě o ničem, ale bitky byly drsné a plné akce. Je to na jedno podívání za život, ale akcička fakt dobrá. Za mne 65%.

plakát

Domácí vězení (2014) 

Krutohustá blbina, co nebyla hororová, ale docela vtipná a lehce pitomá, ale takovým tím přijatelným způsobem. Na jedno shlédnutí  životě, za mne 65%.

plakát

Smrtící virus (2019) (seriál) 

Rozjezd peckovní, ale pak se to začalo děsně šmodrchat, ubývalo napětí, přibývalo klišé. Nicméně nápad skvělý a potenciál by tam byl. Škoda, že není další řada, akčnější, napínavější a možná i torochu vtipnější. Za mne 65%.

plakát

Africké královny - Královna Kleopatra (2023) (série) odpad!

V tomto pseudu historickém balastu zaznělo tolik spekulací a polopravd, že barva pleti samotné královny Kleopatry je zcela podružná. Jasně, stalo se to tak dávno, a celý příběh je natolik legendární, že ani mnozí historikové se zcela neshodnou. Její podobizna na mincích, které se našly, je natolik stylizovaná, že bude nejspíše daleko od reality. Vystouplá brada a výrazný nos totiž byly ve starém Egyptě znakem moci. Ani reliéfy představující Kleopatru jako faraona neodpovídají realitě. Její postava vypadá stejně jako jiní faraoni z předchozích dynastií. Zatím se za nejpravděpodobnější podobiznu, která nám přibližuje vzhled Kleopatry, považuje mramorová busta. Její vznik odborníci datují mezi roky 40 a 30 př. n. l.. To znamená, že bustu kterou zhotovil neznámý umělec ještě za Kleopatřina života můžeme považovat za reálnou, byť třeba pro změnu lehce idealizující. Hlava je zdobená diadémem, obličej je rámovaný kroužky kudrnatých vlasů, jež jsou sčesané do drdolu. Oči mají mandlový tvar, rysy jsou jemně naznačeny. Díky tvaru hlavy a posazení očí se dá usuzovat, že nemusela být zcela bílá, ale mohla mít klidně i egyptské rysy, každopádně, že by byla černoška je vysoce nepravděpodobné. Nicméně, to mne osobně ani tak neirituje, jako skutečnost, že jsou zde naprosto nedostatečně vykládány různé historické události ve zcela zcestném femine kontextu a předkládány divákovi jako fakta. Toto "ohýbání" historie dle potřeb aktuálních trendů, sice není ničím novým, ale irituje mne to pořád stejně.

plakát

Africké královny - Sokové (2023) (epizoda) odpad!

V tomto pseudu historickém balastu zaznělo tolik spekulací a polopravd, že barva pleti samotné královny Kleopatry je zcela podružná. Jasně, stalo se to tak dávno, a celý příběh je natolik legendární, že ani mnozí historikové se zcela neshodnou. Její podobizna na mincích, které se našly, je natolik stylizovaná, že bude nejspíše daleko od reality. Vystouplá brada a výrazný nos totiž byly ve starém Egyptě znakem moci. Ani reliéfy představující Kleopatru jako faraona neodpovídají realitě. Její postava vypadá stejně jako jiní faraoni z předchozích dynastií. Zatím se za nejpravděpodobnější podobiznu, která nám přibližuje vzhled Kleopatry, považuje mramorová busta. Její vznik odborníci datují mezi roky 40 a 30 př. n. l.. To znamená, že bustu kterou zhotovil neznámý umělec ještě za Kleopatřina života můžeme považovat za reálnou, byť třeba pro změnu lehce idealizující. Hlava je zdobená diadémem, obličej je rámovaný kroužky kudrnatých vlasů, jež jsou sčesané do drdolu. Oči mají mandlový tvar, rysy jsou jemně naznačeny. Díky tvaru hlavy a posazení očí se dá usuzovat, že nemusela být zcela bílá, ale mohla mít klidně i egyptský původ, nicméně, že by byla černoška je vysoce nepravděpodobné. Nicméně, to mne osobně ani tak neirituje, jako skutečnost, že jsou zde naprosto nedostatečně vykládány různé historické události ve zcela zcestném femine kontextu a předkládány divákovi jako fakta. Toto "ohýbání" historie dle potřeb aktuálních vizí, sice není ničím novým, ale irituje mne to pořád stejně.