Reklama

Reklama

Final Girl

Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina chlapců loví, mučí a zabijí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (beba789)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (112)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Partia rozmaznaných blbečkov si do lesa odváža a loví fešandy, až narazia na hlavnú hrdinku, ktorá je ale v skutočnosti trénovaná na zabíjanie... Ako „final girl“ zvykne bývať označovaná posledná a najšikovnejšia kočka v hororoch, ktorá jediná môže aj prežiť, čo sa v podstate žiarivými príkladmi tiahne už dekádami; napr. od Sigourney Weaver z Aliena až po Jane Levy z remaku Evil Dead. Mladá Abigail Breslin však v tejto modernej vyvražďovačke už od začiatku ťahá za dlhší koniec a nie je v skutočnosti takou pravou final girl, možno až v naháňačke v záverečnej tretine. Odhliadnuc teda od trochu zavádzajúceho názvu to ale nie je zlé; taká pohodová, bezmyšlienková jednohubka, avšak dosť prázdna – a to nielen obsahovo, ale i vizuálne; napriek tomu, že je všetko pekne natočené, tak mi prišlo, že na obrazovke to až pričasto zíva prázdnotou. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné, jak jsem čekala to nebylo. Jako horor to nefunguje vůbec, ani jedna děsivá scéna, jako thriller už je to lepší, ale ne dokonalé. Abigail mám jako herečku ráda, tady jí to dokonce i velmi sluší, ale jestli tvůrci chtěli, aby v této roli byla nějaká sexy kost, tak mohli vybrat herečku s daleko větším sex appealem než Abigail. Příběhově je to trošku slabší, ale druhá polovina filmu, kdy jde Abi do akce je super a moc se mi to líbilo. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zábavnost "reverzní", totálně béčkové vyvražďovačky sice s přibývajícími minutami (a psychedelií) pomaličku klesá, ale vynikající premisa ji drží vysoko nad vodou. Jaká to lahoda, když partička arogantních "jupíků", z plezíru po lese honících a vraždících mladé dívky, dostane od jedné zdánlivě obyčejné, jenže pro podobné případy vytrénované jako likvidátor, nesmlouvavě přes držku. Psychologická hra na kočku a na myš se očividně vážně nebere, přestože sama sebe nijakým pomrkáváním nezlehčuje, akorát ta Abigail nepůsobí ve fyzické titulní roli dvakrát přesvědčivě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DÍVEJ SE JIM DO OČÍ, VERONICO. AŤ JE TVŮJ OBLIČEJ TO POSLEDNÍ, CO UVIDÍ…“ /// Taková blondýnka, co by jeden řekl, že do pěti nenapočítá… Tak dobře, že počítat dovede, bych ji i uvěřil, ale to vostatní – ani hovno! To už spíš věřím tý partě čuráků, co se sekerou a jinejma kravinama v ruce, nahání ženský po lese, aby je – když je chytnou, stejně zabili nudně. (hochu, žádný čtvrcení. Ani půlení…) Hezká je snaha o jakousi zvláštní obrazovou expozici (kurva, to je slovo!), která mě baví, páč kameraman je asi jediná osoba se špetkou důftipu. Taky sympaticky přeju těm čtyřem homokládám smrt. Možná hlavně proto, aby už byl konec. Nejde jen vo tu Lucku Vondráčkovou v hlavní roli. (Jo, mám s Abigail Breslin problém). Jde i vo to ostatní, páč uvěřitelnost je nula! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když jdu s holkou do lesa, beru sebou kamarády. Mám totiž strach, když se vracím zpátky sám. 2.) Rád běhám s buznama po lese. 3.) Thx za titule „Kubzilla“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Partia mladych kretenov,ktori sa zjavne nudia si vyplna cas lovenim dievcat v lese,v ktorom by som nechcel byt sam,dobry a napinavy horor,aj ked chybala mi tam brutalita a viac krvi a v hlavnej ulohe sa mala objavit nejaka ina herecka,Abigail Breslin mam rad,ale do takejto roli sa jednoducho nehodi,no aj tak fajn film...:-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama