Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (4 201)

plakát

Zlá krev (2017) (seriál) 

Skvělý herecký koncert dvou velkých hereček o jiných výborných herečkách. Nemůžu opomenout ani perfektní výkon Alfreda Molina v roli režiséra. Prostě lahůdka za plný počet.

plakát

Jonathan Strange & Mr. Norrell (2015) (seriál) 

To bylo tak britské, až se na to místy nedalo koukat. Atmosféra krásná, hudba hodící se, ale jinak to bylo dosti nudné. Největší slabinou byla absence děje a promrhaný potenciál postavy Childermasse, Za mne 45%.

plakát

Zaklínač - Zrnko pravdy (2021) (epizoda) 

Ta milá kráska a zvíře mne obzvláště pobavili, co bude příště, Popelka či Ariel?

plakát

Ochránce (2018) (seriál) 

Velmi turecké.

plakát

Český Honza (2007) (TV film) 

Za mne hezká televizní pohádka nejen na neděli. Milá, úsměvná a s příjemným obsazením. 70%

plakát

Skleník (1976) (TV film) 

Skvělý a nadčasový námět od úžasného Raise, ve velmi dobrém provedení. Jen to mohlo být trošku delší, aby jednotlivé charaktery lépe vynikly. Za mne 90%.

plakát

Zoo - Omluva (2022) (epizoda) 

Tradiční sešup dolů, naivní a hloupé natolik, že to muí urážet inteligenci i diváka s nižším IQ. Přitom potenciál by tam byl, Prostředí zoo nabízí hodně možností, ale zjevně se dost šetří peníze, možná by to chtělo méně herců a více co hrát. 20%

plakát

Melanie: Dar života a smrti (2016) 

Jak nemám ráda zombí filmy, tak tento se mi fakt líbil. Nejen proto, že Melanie byla výborná, ale zajímavou dějovou linkou i tím, že ukazuje, že evoluce (potažmo příroda) si poradí se vším. To, že život půjde dál, jen už nebude ten náš....zajímavé. Dobře zahrané, zombíci správně zombili, prostě paráda. Snad je to bylo trochu dlouhé, kdyby vynechali 20 minut canců, dokonalé. Za mě 85%. Mohli by natočit parádní dvojku, k té ten závěr přímo vybízí.

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Pro menší děti nemylitelně drastické, ovšem pro starší a dospělé jednoznačně lahoda pane Jahoda. skvěle vizuálně provedeno, atmosféra úžasná, prostě dokonalé. Snad jen místy trochu zdlouhavé. Hezká hudba. Za mne nadšených 90%.

plakát

Eternals (2021) 

Hvězně obsazené, vizuálně atraktivní vykrádání historie, mýtů a pověstí napříč lidskými dějinami. Je docela vtipné pozorovat, jak se lidstvo pořád rádo babrá v nevysvětlitelném a vesele si tam, kde jsou díry, dosazuje vše, co fantazie dovolí. Kam se na to hrabe Däniken. Nemá zde smysl rozebírat marnost celého příběhu, úroveň dialogů, či nesmyslnost toho všeho, neboť to bych tu mohla psát hodinu. Marvelu zjevně došly nápady, jak natočit smysluplnou a logiku nepostrádající pozemskou taškařici se superhrdiny, tak, aby to nebylo zoufale nudné a fádní a tak vsadilo na Eternals, v podstatě umělou inteligenci s kosmickou virtuální baterií. Shlédnout se to dalo, aniž by měl jeden potřebu si vypíchnout oči, nicméně podruhé v životě si to už nejsíše nikdy nepustím. Kde jsou ty doby, kdy jsem slintala nad prvním dílem Avangers, či prvním dílem Strážců galaxie, nebo alespoň se skvěle bavila nad Doktorem Strangem. Tento film těm jmenovaným nesahá ani po kotníky, ale už vyrostly v Marvelově zahrádce i horší patlaniny, takže za mne dvě a čtvrt hvězďule. PS: možná, kdyby se příště tvůrci vykašlali na rasovou, genderovou a sexuální vyrovnanost a více se soustředili na příběh a prokreslení jednotlivých postav, udělali by lépe.