Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (627)

plakát

911 Mysteries Part 1: Demolitions (2006) 

V dnešní době už těžko hledat člověka, co by nevěřil v řízenou demolici. Ono stovky důkazů - i kdyby nepřímých, versus žádný důkaz pro oficiální verzi... Ale co... nebylo to poprvé a troufám si říct, že ani naposledy. Konkrétně tento dokument je fajn především kvůli absenci nějakého podsouvání názorů. Na což ale dnešní člověk už moc není zvyklý.

plakát

Jménem krále (2009) 

Nemůžu si pomoci, ale tohle minimalistické středověké dobrodružství mě chytilo a nepustilo. Od začátku až do konce jsem se nechal vtáhnout komplexním dějem, maskami, hudbou... nemám co vytknout. Vsadil bych se, že rozpočet zdaleka nebyl tak vysoký, jako některé jiné "středověké" adaptace našich zemí. Přesto z toho vyždímali kvalitu, jakou jim ty ony "dražší" snímky mohou závidět. Zejména Kanyza a Roden to potahali až k pěti hvězdám. Možná si mě trošku, přiznávám, koupila i láska k mým rodným Severním Čechám a ke jmenovaným hradům. :)

plakát

Školní výlet (2012) 

Zcela upřímně... rozhodoval jsem se mezi lepšími třemi, nebo horší čtyřkou. Ale nakonec dávám plný počet. Tohle je silně podhodnocené. Ale fakt moc. Koukal jsem na to očima těch herců v roli. A upřímně, za 40 let budu rád, když budu mít stejně bohatý život. Herci si to užili, já si to užil s nimi. A co si budeme, hvězdičku má samostatně i ta Sandra Nováková... stále vypadá jako šťavnatá dvacítka. Tak či onak, kdo tomuhle dává odpad nemá na ČSFD co dělat. Hodnocení takových lidí má hodnotu hovna v trávě. Hodnotit kvůli jménu ve scénáři, nebo v režii? Absolutní dno... Film doporučuji, je to velmi příjemná oddechovka která trošku pobaví, trošku uvolní a hlavně neurazí. Na nic si nehraje, ale emočně to pohladit umí.

plakát

Lišák (1988) 

Prvních dvacet minut jsem byl doslova zklamaný, že se nejedná o komedii, na jaké jsem u Villaggia zvyklý. Ale pak se to začalo rozjíždět a musím říct, královsky jsem se bavil. Inteligentní humor mi nakonec skočil na vkus a těšil jsem se, co vše si ještě pán velkomožný s lišáckým sluhou vymyslí. V ten moment jsem původní dvě hvězdy zvedl na tři až čtyři. A ten konec? Možná lehce předvídatelný, přesto ta smířlivost a chladná kalkulace mi vyrazila dech. Rozhodně si to někdy pustím znovu! -Ne brzy, ale někdy ano.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 4: Bouře se blíží (2022) (epizoda) 

Krásné doladění děje. Nenásilné prolínání s dějovou linkou Manda to jen umocňuje. Nostalgie opět stříká proudem. Ať už se bavíme o po zuby ozbrojené lodi, nebo lodi po zuby zabořené do písku s žaludkem. Upřímně, smrt Sarlacca nemohla být lepší, než prakticky poprava Seizmickou náloží. Zase se prokázalo, že humor ve Star Wars být může, když je vkusný a svým způsobem vážný. (Ne jako ta znevažující až přímo urážející sračka ve filmech 7-9). Diplomacie, akce, dovyprávění a ucelení příběhu. To vše zde bylo dávkováno přijatelným a hlavně svižným způsobem. Za mě bez výhrad. PS: Krrsantan je vážně cool týpek. Těším se na jeho plný potenciál.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 3: Ulice Mos Espy (2022) (epizoda) 

Noční Tatooine mě vzrušuje snad ještě víc, než pohled na to město za světla všech sluncí. A prostřihy na Kamino to celé jen umocňují. Vážně žeru nostalgii podanou surovým způsobem. Tak jiným, než filmová prasologie 7-9.  Rancorn nemohl přijet s větší bestií, než je samotný Danny Trejo. To bylo to nejlepší filmové spojení bestie s člověk všech dob. Tuskenů mi bylo líto, ale nahradila je nová jízda. Mladiství delikventi včele se sexy Sophie Thatcher. To beru. Nemůžu si pomoci, ale už jen kvůli souboji Boba Fetta s Krrsantanem dávám plný počet. Tohle surové podání SW universa beru všemi deseti.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 2: Kmeny Tatooinu (2022) (epizoda) 

Diplomatická jednání, stejně tak akční části - vše tu má své místo, smysl a je to uvěřitelné. A to je něco, co se cenní nejen ve světě Star Wars, ale v dnešní době celkově. Bobův výcvik u písečných lidí... slast. Nápad s pouštním vlakem? AAA++++ ... Užíval jsem si to jako dlouho nic. Perfektní náhled do kultury pouštního lidu a Boba Fett dostal osobnost, jakou si zasloužil a na kterou jsme tak dlouho čekali.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 1: Cizinec v cizí zemi (2021) (epizoda) 

Hned v prvních minutách na mě vyflusli tolik nostalgie, že mě to upoutalo do křesla a já jen nehnutě pozoroval, co bude dál. Tohle rozhodně není pro milovníky Ality, Avatara, nebo jiných bezduchých kousků. Efekty a akce tu není alfou a omegou. Skutečný surový vesmír a Star Wars universum v plné své nahé kráse, to je to, co jsem cítil z prvního dílu. Bobův pokus o útěk, Bobův začátek coby vládce "podsvětí" na naší milované pouštní planetě. To vše bylo tak luxusně surové, až jsem nevěřil vlastním očím. Parkour asiatku doslova miluju. Dokonale sexy, dokonale ohebná, dokonale dokonalá. Hodí se k Fetovi jako perfektní kontrastující doplněk. Nikdy dřív jsem si nevšiml, jaké mají Rodiani prsty. A nechápu, že jako rasa byli schopni s těma přísavkami vůbec nějakého technologického pokroku. Celkově, nejlepší Star Wars, co jsem za dlouhou dobu viděl!

plakát

The Mandalorian - Kapitola 7: Zúčtování (2019) (epizoda) 

Energo paprsek, který má vlastnosti provazu? Tohle mi hlava nebere. Ale pohled na to, jak se baby Yoda tvářil, když po vzoru velkého Vadera škrtil republikovou super vojandu, ten zachránil všechno. Tohle je scéna, která vévodí nejen dílu, ale rozhodně celé sérii. Další útok ve stylu Riddicka, tentokrát černočerná tma. Mandalorian si skutečně bere inspiraci ze všech možných filmů a seriálů - tedy z těch úspěšných. Baby Yoda opět předvedl, jak moc OP je. Brzy z něj bude ještě větší a univerzálnější silák, než byl Revan. Co se konce dílu týče. Na jednu stranu velmi oceňuji benevolenci k zabití "jedné ze známých hodných postav, ke které si divák vybuduje vztah". Na stranu druhou, nebál bych se ještě víc pohrát si s city diváka a ukázat, jak surově umírá. Kromě toho energo lana dokonalý díl. Tleskám.