Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (58)

plakát

Konečně spolu (2007) odpad!

vyloženě nesnáším tenle typ rádoby otevřených citově vyděračských filmů na pomezí červené knihovny s nelogicky jednajícími protivnými postavami a průhlednými, až polopatickými zápletkami.

plakát

Gayby (2012) 

proč není v obsazení uvedena představitelka hlavní role?

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Silný příběh. Výborné herecké výkony, především McConaughey a Leto - doufám, že dostanou Oscary, jsou fakt famózní. Ale tenle typ filmu, moc se omlouvám, že to píšu, je na jedno brdo. Vyprávěný téměř totožně jako Philadelphia, Erin Brockovich...

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

pro mě jeden z nejlepších filmů, co jsem v poslední době viděla. a jeden z nejlepších od coenů, co jsem viděla. za dlouho dobu poprvé, kdy jsem neměla pocit, že mi něco chybí, že na mě něco hraje, že to, na co koukám, je film a ne marketingový tah. výborná hudba, skvělý casting.

plakát

Lásky čas (2013) 

jeden ze subjektivně nejdelších filmů, co jsem v poslední době viděla. všechno tak příjemně, přirozeně, bez větších poryvů plyne a vy si uvědomíte, že se už snad dvě hodiny díváte na nekonečnou expozici, byť ručička se posunula sotva o 40 minut... ten příběh nemá žádnou výraznější vnitřní dynamiku, je unylý, naťukne mnoho motivů, ale žádný nenechá pořádně rozvinout. stejně tak postavy poznáváme jen povrchně, a tak pomalu není "s kým jít"... celé je to takové ploché. proto moc nechápu to všeobecné nadšení...

plakát

Cesta ke slávě (1976) 

odpověď na (zřejmě) řečnickou otázkou tuwanakhy: ve stopách woodyho guthrieho jde mj. člověk jménem arlo, adg :)

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

občas je myslím i divákovi, který nezná knižní předlohu, jasné, že jde o instantní podobu mnohem košatějšího příběhu, ale to holt už je úděl adaptací... výborný teenagerovský film s příjemným obsazením.

plakát

Viceprezident(ka) (2012) (seriál) 

jako by vrtěti psem přepracovali v seriál. můj problém - není na koho se napojit. všechny hlavní postavy jsou takoví lehce asociální sebestřední vyčůránky, kteří si s různou intenzitou střídavě nabíjejí držtičky. oblibuju mikea, garryho a jonaha, ale myslím, že jejich komičnost by víc vynikla v soukolí postav s lidštějšími rysy.

plakát

Artefakta (2013) (pořad) 

vyděsil mě trochu nezvykle patetický a nervní projev jana buriana v úvodním díle. jinak se zřejmě zařadím mezi stálejší diváky, byť si nemyslím, že by to byl dokument a "něco jako noc s andělem" :)

plakát

Rebelka (2012) 

3.5, protože: mou pozornost si příběh udržel od začátku do konce, kdy jsem si ale uvědomila, že jsem čekala víc - rozvedení některých motivů, ale především romantickou zápletku, bez níž je pohádka podobného ražení jen poloviční.