Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Neúplatní (1987) 

Výborný film, výborný De Niro, výborný Connery, výborný Costner. Člověka to úplně do té doby přelomu 20. a 30. let vtáhlo. Pátá hvězda utekla kvůli hudbě, která mě vytrhla z jinak skvělé atmosféry filmu.

plakát

Městečko Twin Peaks - Návrat (2017) (série) 

Tohle jsem nepochopil. Nemyslím tím příběhově (tam jsem to ani neočekával), ale celkově jako dílo. Je to chaos. Střípky tohoto chaosu jsou krásné. Občas zahřejí, občas zabolí, občas i vyloudí úsměv. Tyto střípky jsou - na rozdíl od prvních dvou řad, kde tvořily mozaiku městečka a většinu seriálu - jen malou částí celku. Zbytek je... prostě divný. Podruhé už bych na to asi neměl.

plakát

Život Briana (1979) 

Chápu, že tenhle humor každý nemusí. Ale já jo. Ave Biggus Dickus!

plakát

Příchozí (2016) 

Film je rozdělen na dvě dějové linky. Říkejme jim pracovní a osobní. V té pracovní se hlavní hrdinka snaží dorozumět s mimozemšťany. Tyto části jsou velice dobré, baví, dávají smysl a samozřejmě posouvají příběh vpřed. Osobní linka je velice emotivní. Popravdě si na takovéto věci moc nepotrpím, ale nenudil jsem se. OK, solidní čtyři hvězdy. Dokud... Dokud nepřišel konec. Díly skládačky do sebe zapadly a připravily velice silný emotivní zážitek. Popravdě mě konec zasáhnul tak hodně, jako už dlouho žádný film... Nakonec jsem si musel popřemýšlet, jak bych se asi zachoval já v situaci, ve které se na konci filmu ocitla hlavní hrdinka. A neuměl jsem si uspokojivě odpovědět. Silný zážitek.

plakát

Zaklínač (2002) (seriál) 

K seriálu jsem přistupoval s naprosto žádnými očekáváními. Jsem velký fanoušek knižního zaklínače, o seriálu jsem však slyšel především negativní komentáře. A popravdě jsem příjemně překvapen. Patnáct let starý seriál polské produkce s nepříliš velkým budgetem ani v roce 2017 nevypadá vůbec špatně. O to víc zamrzí, podle mě, nesmyslné změny oproti předloze a s tím související slabší scénář. Škoda. Zvláštní zmínku se zaslouží Michał Żebrowski, který seriál po herecké stránce tahá nahoru.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

To si takhle vezmete HBO produkci, přidáte jednu z nejlepších knižních fantasy sérií, přidáte pár velmi dobrých herců a posypete to dost velkym rozpočtem. A seriálový hit je hotov. Pravdou ale je, že s každou novou sérií kvalita lehce klesá. Nejvíc je to vidět na scénáři.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Prostě paráda. Bratři Dufferové vytvořili něco, co se stane kultem. První tři díly se buduje pořádně hutná atmosféra. Pak to odsýpá tak, že budete na konci dříve, než byste chtěli. Vše okořeněné výbornými herckými výkony. A ať si říká kdo chce, co chce, ty děcka jsou boží!

plakát

Ztracený svět: Jurský park (1997) 

První díl byl naprosto skvělý, druhý už byl trochu horší, ale stále velice dobrý. To se bohužel nedá říci o třetím pokračování. Vše je větší a nebezpečnější a bezpohlavní a prvoplánovité. Bohužel, nemá to žádnou atmosféru.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Stejné, jako jednička. Můj šálek kávy to není. Parádní soundtrack, kvalitní herecké obsazení, ale přespřílišná morbidnost mi prostě brání si tento film užít...