Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Pohádka

Recenze (33)

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

No do prčic co pořád lidi chcete??? Co jste od toho filmu čekali, že píšete samá negativa? Natočili byste to lépe? Leda prd, ale držkovat, to vám jde! Hlavně když familiérně režisérovi tykáte a říkáte mu Ridley, to je opravdu vidět, jak jste neskutečně tupí. Buďte rádi, že se do toho pustil a neremcejte pořád!

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Tragédie ve vánočních pohádkách pokračuje, ovšem letos zase tvůrci posunuli laťku o něco výš, tak houmlesácký nechutný král tu snad ještě nebyl. Duo "přemluv bábu" Mádl a "já nejsem úplně blbej" Liška dokázali pohřbít zbytek pohádky. Pořád dokola poslouchat jak je Mádl slabý na srdce a není kuchař ale plavec, dívat se na derivace používající princeznu, bohužel přehrávajícího Trojana, dementní cizokrajné nápadníky, to vše je úplně na pytel. Chtěl jsem dát odpad, ale za dirigenta a jeho orchestr ho nedám, to jediné mě pobavilo, jinak bída a utrpení.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Opravdu velice nerad dávám odpad, ale tady to prostě jinak ohodnotit nemohu. Takovou hrůzu už jsem dlouho neviděl: příšerně zahrané, strašné dialogy, windows zvuky u čarovného proutku, pitvoření, trapnost, nuda.. Tam snad všichni museli být na drogách včetně princezny, ta ještě navíc zobala steroidy. A jak tady někdo psal, není to tím, že bych nechápal rozdíl mezi pohádkou a pohádkovou komedií, prostě odpad letošních Vánoc ten nejodpadovatější.

plakát

Paterčata (2014) (seriál) odpad!

Bliju.. bliju.. bliju....

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Celkově pěkná podívaná. Proti hercům se nic moc říct nedá, zase tak moc toho tam neukazovali, takže to zvládli slušně, nejlepší byli digitální herci. Caesar byl opravdu rozený vůdce, charisma z něj cákalo na metry daleko. Dobývání města, no.. trošku to pokulhávalo, ale dobrý. Závěrečná půlhodina byla na můj vkus až příliš sladká, pomalé umírání a loučení, potom uzdravení a zase loučení, zabití záporáka a pro změnu zase loučení - nic pro mě. Ovšem pohled do očí topičových (pardon, opičákových) na samém závěru, to stálo za to. Krásné oči.

plakát

Smrt krásných srnců (1986) 

Krásná knižní předloha a neméně krásný film, ani jednomu se nedá nic vytknout. Jasných 100%.

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Opět jedna velmi dobře natočená meziplanetární cesta. Role jsou zahrány tak akorát, nikdo nepřehrává a hlavně - pro mne jsou to prakticky neznámé tváře (až na Nyqvista). A ta astronautka, no ta jak skončila pod ledem, tak ta vám měla tak nádherné hnědé oči.. Už jen ty jsou za pár hvězdiček :) Dokumentární pojetí je dobře seskládané, škoda jen, že hned víme jak to dopadne. A právě závěr mi nedovolí dát plných 100%, ale tak 90-95%. SPOILER: proč tam museli dát tu chobotnici sLEDkama? Kdyby se otevřel poklop a něco neidintefikovatelného vtrhlo dovnitř, bylo by to lepší, takhle už je předem dané, že život tam existuje a už víme v jaké formě. Podle mne by byl vhodnější konec bez vysvětlení a hlavně bez ukázky nějakého hlavonožce.

plakát

Lovci dinosaurů (2005) 

Ještě nikdy se mi nepodařilo tolikrát za jeden film usnout! Popravdě řečeno to částečně můžu přičíst analgetikům, které jsem dostal asi 2 hod předtím na zubním oddělení, ale z velké většiny si za to tento filmík může sám. Něco tak hrozného jsem už dlouho neviděl. Mám moc rád cestování v čase a dinosaury, tady to bylo oboje, co si přát víc? Hned první setkní s dinosaurem a jeho zastřelení mě nutilo k zamyšlení, ve kterém roce tohle vůbec bylo natočeno, nějak se mi to nezdálo. Ale to, co následovalo, mě doslova uzemnilo. Nechutně animované budovy a vozidla, zatímco hlavní hrdinové jdou po chodníku, příšerně vyvedená stvoření, vodní ještěr chcípne když si čuchne k botám kořisti, záložní generátor utáhne celý urychlovač částic a ještě si odněkud přitáhne křeslo pro přesun v čase... Ani nevím, jestli to bylo víc k smíchu nebo k pláči. Jen mě tak ještě napadlo, proč každý ještěroopičák své kořisti dlouho funěl do obličeje, to čekal jestli se konečně někdo někde vynoří a odpráskne ho sniperkou z budoucnosti?

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Hrůza a děs v podání paní Bohdalové a pana Zelenky. Odporná paní rádcová, nablblý král, děj jako ze zvláštní školy, přelety postele mezi hvězdami atd, to vše se podepsalo na hodnocení tady a na znechucení mnoha divákům včetně těch nejmenších. Jestli tohle ČT dává jako štědrovečerní hlavní pohádku, tak to se už těším na příští rok, zda to vůbec ještě je možné trumfnout. Pouze pan Preiss svoji roli zahrál dobře, ale sám to nezachránil. Odkdy se vlastně duch může unavit?

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

No žádná sláva, ale ani propadák. Výprava pěkná, zámek, zahrady, rytíři na koních, les s rybníkem, skály.. to vše je pěkné a do pohádky to patří. Příběh už ale pokulhává. Proč královna pronáší takovou divnou kletbu, když nakonec ji prakticky na požádání zruší? A to byla jen čarodějka šéfka a jedna nešéfka a jinak už žádné nebyly? To bylo teda pěkně chudé království čarodějek. Proč jí šéfka nakazovala dodržovat pravidla, když si je stejně měnily jak se jim zachtělo? A kdo by hrál kostky o život s úchylným dědkem? Leda tak cvok, stejně jako by jen cvok neplavec skočil do vody pro topícího se. No a skok ze skály, taky bych asi chvíli přemýšlel, než bych se otočil a odešel. Na druhou stranu, pohádky se točí hlavně pro děti a ty na nějakou logiku kašlou. Draci byli povedení, ale moc jsme z nich neviděli, jen krátký souboj. Škoda, ale jak jsem říkal, na zatracení tato pohádka tak úplně není.