Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (9)

Magnolia

Magnolia (1999)

Čas od času si otevřu dobré víno (nebo whiskey), nachystám kuřivo, zapnu bedny, zavřu za sebou dveře a nechám se unášet. Když kdokoli začne mluvit o dobrých filmech, nemůžu si najednou vzpomenout na nic jiného než na Magnolii. Fenomenální Julianne Moore, nezapomenutelné propojení při písní Wise Up a asi nejznámější déšť v dějinách po potopě lidstva. Poprvé viděno před 15-ti lety a pořád funguje stejně skvěle. Po přečtení některý komentářů níže a v diskuzi k filmu mi nezbývá než konstatovat, že pro lidi bez alespoň nějakých životních zkušeností, ale hlavně bez dostatečně vysokého EQ, bude film opravdu jen ztrátou tří hodin života. Nedívat, nepouštět, nehodnotit, neřešit. Je to stejné, jako koupit nejnovější Lambo blondýně, která bojuje v řadách Greenpeace.

Clerks 2: Muži za pultem

Clerks 2: Muži za pultem (2006)

Viděl jsem poprvé náhodou, když jsem vysílený, zdeprimovaný padl po půlnoci do lůžka a omylem z posledních sil přepl kanál na ČT2. Jako bych se znovu narodil a místo spánku zapomnění brečel smíchy. Žádné zasmání, ale upřímný chechtot od začátku do konce. Doporučuji, jestli se chcete smát a valit čočky od začátku do konce. Zároveň je to tak lidské, jak to jen jde. A lepší vyznání lásky jste ještě neviděli.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Je v mojí TOPce, takže vše, co bych mohl napsat, bude citově zabarvené. Nezapomenutelný nepřekonatelný film, který zanechá nesmazatelný dojem. Pro nesifisty - nedívejte se, pokazíte mu hodnocení. Je zajímavé, že jen pár dní předtím, než jsem náhodou objevil a poprvé shlédl tenhle film, objevil jsem předělávku závěrečného songu Garyho Julese. Byla to jen náhoda?

Duna: Část druhá

Duna: Část druhá (2024)

Villeneuve je bůh. Amen. Nedíval jsem se na sci-fi, vplynul jsem do reálného příběhu do roku 10 191 a přežil. Velkolepé, strhující a ... nebudu opakovat to, co tu už všichni ostatní uvádí ... dokonalél. Duna si na velký film a na sci-fi nehraje, ona je. Viděno v Theatre de lux v Cinestaru. Villeneuve je bůh. Amen.