Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Daredevil

Daredevil (2015)

První série: Je to super. Víc než super. Pro mě osobně je to totiž nejlepší superhrdinský seriál ever. A to jsem jich viděl fakt hodně. Výborný příběh, jedná se spíše o 13-ti hodinový film než seriál a je to kurevsky vidět. Každá epizoda tohoto veledíla je slast pro každou buňku v těle. Akční scény a souboje jsou parádní se skvělou choregrafií, ostatním scénám nechybějí emoce. Navíc se Netflixu povedl casting na jedničku. Ať už se jedná o Charlieho Coxe, Deborah Ann Woll a Eldona Hensona. Hlavní třešničkou na tomto výtečném dortíku však je Vincent D'Onofrio, jehož Kingpin je nejlepší padouch z celého seriálového i filmového MCU. Teď už jen vydržet do druhé série. Druhá série: Daredevil si pro mě drží status nejlepšího superhrdinského seriálu ever. Dokonce i po druhé sezóně, která byla ještě lepší než ta první. A to je co říct! Díky Netflixu za další 13-ti hodinový film. Děkuji všem, že to neposrali. Akce je výborná, příběh nemá hluchá místa a herci podávají opět solidní výkon. Ať už se jedná o starou dobrou partu Murdock, Nelson & Page nebo nováčky. Mám na mysli Elektru a hlavně skvělého Johna Bernthala jakožto Punishera. Tenhle chlápek prostě umí. See you around Red. Třetí série: Return of the King Hned po první sérii jsem označil Daredevila od Neflixu za nejlepší "superhrdinský" seriál vůbec a třetí série tento titul potvrzuje, i když se na to hrdinství už moc nehraje. Ďábel z Hell's Kitchen ztratil víru ve spravedlnost, pořádně se nasral a když se po dlouhé době jeho nemesis Kingpin dostane z vězení a začne dělat v jeho městě bordel, začne uvažovat o odstranění Fiska jednou provždy. A začíná peklo. Tvůrci nekecali, když třetí sérii označili za nejtemnější. Všech třináct epizod šlape od začátku do konce, akční scény jsou opět neskutečné (vězení!), Fiska se budete bát, před Poindexterem stejně neutečete, Paesano tomu svým soundtrackem dává mnohem větší rozměr, a osudovost stříká až na půdu. Jenom škoda trochu přeslazeného finále, fakt jsem čekal že tohle bude série poslední, ale tvůrci mají očividně ještě nějaké další plány. No, jsem na ně rozhodně zvědav.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Bál jsem se jít do tohohle seriálu. Bál jsem se, že budu mít přehnaná očekávání, že mě 14. nejlepší seriál na ČSFD nějak zklame. Bál jsem se počtu epizod, těch 62 dílů je opravdu hodně a já nechtěl, aby mi to sežralo spoustu času. Bohužel se tak stalo. Skoro dva týdny, než jsem ten maraton dokoukal. A že to byla neskutečná jízda, která okamžitě, jak dopíšu tento komentář, letí do oblíbených. Asi nemá cenu se zmiňovat, proč je seriál tak dokonalý. Ať už je to perfektní promyšlenost celého díla nebo dechberoucí herecké výkony. Ať už je to scénář, ve kterém každá důležitá postava dostala svůj vlastní příběhový oblouk, jenž perfektně zapadá do celkového rámce. Nebo ať už jde o poslední tři finálové epizody, při kterých mi tuhla krev v žilách. Neskutečná záležitost.

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999)

Slovy se mi těžko popisuje, jak moc mě toto kolosální drama vlastně dostalo. Výtečné napsaná a ještě lépe zahraná mafiánská jízda, na kterou ani po dvou týdnech po shlédnutí posledního dílu nedokážu úplně přestat myslet. Když jsem se seriálem začínal, čekal jsem Mafiány nebo Casino roztáhnuté na osmdesát hodin, nicméně jsem dostal tak trochu něco jiného. Ano, jde o příběh mafiánského bosse a jeho "rodiny", nicméně seriál jde mnohem více do hloubky motivů postav a dává nám plně nahlédnout na důvody jejich chování. Zdali ospravedlnit, nebo úplně zavrhnout tyto postavy je poté čistě na divákovi, vy se musíte rozhodnout, jestli jim fandíte nebo ne. A musím se přiznat, takhle rozporuplně jsem se zatím necítil k žádné postavě, jako k Tonymu Sopranovi. Jednu epizodu mu fandíte, abyste ho další epizodu posílali do pekel. A takto se budete cítit k většině postav tohoto velkolepého seriálu.

Narcos

Narcos (2015)

Netflix jsou snad seriáloví bozi nebo co. Jak je sakra možný, že nám servírujou jednu pecku za druhou. Velice zajímavý reálný příběh o drogovém bossovi. První série: Je výborná, co dodat. Sledujeme budování Escobarova impéria a zjišťujeme, co takový hovado dokáže, když jde o moc. Není to moc akční, spíše se jedná o pomalejší drama. Nevím co je skutečnost a co si scénáristi vymysleli, ale příběh je pecka. To všechno je skvěle zahrané, přesně tak jak jsme u Netflixu zvyklí. Druhá série: Jestliže ta první byla pomalé komorní drama s pár přestřelkami, druhá série je regulérní válka. Obě strany, jak police tak Escobar, udělají cokoliv aby toho druhého zlomili. Hlavně v první půlce. Pak se ale do války přidá další hráč a odehraje se ještě větší masakr. Navíc nejsme světky souboje jenom mezi karteli, ale i mezi americkými agenturami. Jo, devádesátky v Kolumbii byly trochu drsnější než u nás. Scénář, režie, kamera to vše opět na jedničku. Taky opět skvěle zahráno, jak dějová linka ve Španělštině, tak ta v Angličtině. Netflixáci opět nezklamali. Třetí série: Je trochu jiná než dvě předchozí a rozhodně to má co dělat s odchodem Escobara a agenta Murphyho. Tempo je pomalejší a první čtyři díly jsem se celkem bál, jestli se to vůbec někdy rozjede. Jenže jakmile začne jít do tuhého, každá další epizoda je lepší a lepší, až jsem měl pocit, že pět hvězdiček nestačí. Znovu se totiž rozjede pekelné inferno plné drsných přestřelek, napínavých chvil a spousty nečekaných zvratů. Pedro Pascal opět zahrál parádně, což vlastně můžu říct úplně o všech. Čtyři kmotři sice nejsou Escobar, u něhož chtě nechtě to charisma a respekt cítíte na míle daleko, i tak ale jde o další skvěle napsané postavy, v jejichž přítomnosti bych se stoprocentně ocitnout nechtěl. Jsem fakt zvědav kam se tvůrci vydají ve čtvrté sérii a pomalu, ale jistě ji vyhlížím jako jeden z nejočekávanějších projektů příštího roku. Při sledování seriálu jsem si zdokonalil svoji Španělštinu. Zvládám výrazy jako: ¿Qué pasa?, Dios mio, narco traficante, PUTA, hijo de puta, patron atd... Snad se mi to bude na dovolené hodit.

Koruna

Koruna (2016)

První série: Jeden z nejvíce pohlcujících zážitků. Tak by se dalo The Crown shrnout jedinou větou. Všechno, co se při tvorbě první série sešlo, funguje na sto procent. Do posledního puntíku, do posledního detailu vyšperkovaná "koruna" všech seriálů. Skvělá režie, velkolepé scény jako z nějakého obřího, historického filmu. Drama od prvního dílu až po ten úplně poslední. Emoce vytřískané až na střechu Buckinghamského paláce. A ty perfektní herecké výkony. Úplně všechny! Claire Foy, Matt Smith a hlavně John Lithgow excelentně hrajícího Winstona Churchilla. Bylo by samozřejmě hříchem zapomenout zmínit velmi povedený soundtrack, který mi od teď bude hrát ve sluchátkách nejspíše už napořád. Druhá série: Jestliže jsem pro první sérii The Crown až moc často používal slovo "perfektní", co mám sakra použít pro tu druhou? Ta je totiž snad ještě lepší. Sice skončila doba Winstona Churchilla, ale všechny ostatní politické události, mi přišly zajímavější než v předchozí sérii. A to je co říct! Druhá sezóna je našlapanější a větší ve všech směrech. Fakt jsem si užíval všechny linky, ať už je to vztah Alžběty a jejího manžela, divoký život její sestry Margaret, atentát na Kennedyho nebo Suezská krize. Tohle by samo o sobě bylo dost zajímavé, ale když se přimíchá parádní výprava a herecké výkony, nic jiného než ten "majstrštyk" z toho vzniknout nemůže. Jo a soundtrack je opět boží. Fakt se nemůžu dočkat dalších sezón, ve které se sice bude přeobsazovat (bude to těžký, Claire je fakt parádní a to samé Matt Smith), ale ty politické události a osobnosti jsou snad ještě mnohem zajímavější.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

První série: Vše už bylo řečeno. Sakra stačí se podívat na hodnocení a je vám jasné, že se jedná o něco výjmečného. Atmosféra by se dala od první minuty krájet. Herci, hlavně partička malých kluků, jsou výborní. Parádní soundtrack. Příběh je neskutečně zajímavý. Eleven je výborná. A to skvělé finále .... tak jo tady to típnu, však vám to už došlo. Druhá série: Seriál číslo jedna loňského roku se po dlouhém čekání konečně vrací a já už můžu říct, že je to opět neskutečná pecka. Prvních pár dílů se sice nic moc pořádného neděje, což ale vůbec nevadí, protože seriál má tak skvělé charaktery, že mu trochu toho roztahování s radostí odpustíte. Možná vám bude vadit přístup tvůrců k některým charakterům, například Eleven, která si celou sérii jede svojí osobní linku, ale jakmile přijdou na řadu poslední epizody, uleví se vám, jak to všechno do sebe skvěle zapadlo. Za zmínku stojí také nové postavy, ale o nich jenom to, že jsou super, protože nechci nic spoilerovat. Stejně tomu všemu ale opět vládne Dustin.

Avatar: Legenda o Aangovi

Avatar: Legenda o Aangovi (2005)

Nejúžasnější animovaný seriál co jsem kdy měl možnost vidět. Výborný příběh, plný dojemných a vtipných momentů, zvratů, skvělých postav, zajímavého světa a tak dále. Když se seriál snaží být vtipný, je vtipný a vy se smějete. Když se seriál snaží být smutný, je smutný a vy máte slzy na krajíčku. Hlavní partě budete od začátku fandit, stejně jako obdivovat logické kroky záporáků. A finále vás posadí do kolen, tomu věřte.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Ze tří zvedám na čtyři, a pak na pět hvězdiček. Jsem prostě unešen vlnou prvních dílů, a na tsunami vulgarismu se vezu až ke konci. Důvod je prostý, zabili Kennyho... parchanti. TOP

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Seriál, který sleduji snad od tří let. Eskapády otce Homera, rošťárny syna Bárta, vtipy matky Marge, problémy dcery Lízi a první slova dcerky Maggie. To jsou věci, na které nikdy nezapomenu. Každý díl je něčím jedinečný, v každém je vždy něco vtipného. U žádného jsem se nenudil. Simpsonovi jsou velmi legrační, kreslenou parodiíí na dnešní život. Za mě 100%

Legenda Korry

Legenda Korry (2012)

První dvě knihy: Zatímco první sezóna stěží dohání epičnost The Last Airbender, druhá jí přežene mílovými skoky. Kde mám jen začít ?... V první sezóně se nový avatar Korra postavý revolucionáři jménem Amon, jenž se snaží poštvat obyčejné lidi proti tzv. vládcům (lidem kteří dokáží ovládát jeden ze čtyř živlů). Jako záporák je napsán stylově, nosí tajemnou masku a je vždy o krok napřed před avatarem či policií. Má také zvláštní sílu, dokáže odebírat vládcům jejich schopnosti. Jenže i přes to všechno nedokáže dosáhnout epičnosti, jakou měl Pán Ohně Ozai v TLA a celý děj se točí spíše o záchraně Republic City než celého světa...Jenže pak je tu sezóna druhá. V té se avatarovy postavý samotný Vaatu, temný duch který po desetitísíci letech ve vězení touží po svobodě. V sezóně se toho dozvíme spoustu o historii světa, hlavně jak vznikl první Avatar, nebo potkáme starého Iroha. Celé je to zabaleno do epického kabátku, překrásné hudby a propracovanosti snad všech postav na scéně. Prostor zde dostává Tenzinova rodina, Korra ,její přátelé a sposta dalších. To vše nakonec završené skvělým finále. Po první sezóně jsem dal hvězdičky pouze čtyři, po druhé zvyšuji na pět. Třetí kniha: Tak třetí sezónu bych se nebál označit za nejlepší z celé ságy o avatarovy. Je dokonce lepší než třetí kniha u TLA. Strhující příběh a výborná čtveřice záporáků dohromady vytvářejí parádní podívanou. A pro Avatara to nedopadne zrovna nejlépe. Tomu všemu napomáhá výborný soundtrack, který ještě víc umocňuje celkový zážitek. Čtvrtá kniha: Čtvrá série sice nedosahuje takových kvalit jako kniha předešlá, což se od ní ani neočekávalo, ale i tak na ni skvěle navazuje. Záporák, nebo spíše záporačka, se opět povedl a jeho motivace jsou jasné hned od začátku. Zápletka je znova velmi napínavá a drží strhující tempo až do konce. Korra konečně dospěje a stane se skvělým avatarem. Připočtěte si opět velmi silný soundtrack a skvělou animaci, no a máte o zábavu postaráno. A ten srdceryvný závěr. Měl jsem na krajíčku. Chci další série, snad tvůrci v budoucnu opět vytvoří něco tak skvělého, zábavného a originálního, jako byli The Last Airbender a The Legend of Korra. 1. kniha: 80%, 2. kniha: 90%, 3. kniha: 100%, 4. kniha: 95%