Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (23)

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

On je to opravdu občas pěkně patetický, nicméně nostalgie u mě pracuje na plných obrátkách, především i na základě skvělý hudby (jak jinak), pro mě nezapomenutelných scén/zvratů a charismatických herců.

plakát

Vzájemná výpomoc (2009) 

Nejvtipnější na těch scénách je, jak to vůbec není vtipný. Je to tak hloupý až je to vlastně i zajímavý.

plakát

Mazací hlava (1977) 

Já mám rád magořiny, ale jsou skvělé magořiny a pak pro mě nudné a zbytečné magořiny. Tohle je pro mě magořina a to v negativním slova smyslu. Toto jde jaksi mimo mě. Jako je tam umění v podobě symboličnosti a surreality, to jo, ale je to tak trochu zbytečná pitomost, co si Lynch, podle mě, udělal tak trochu pro sebe. #stayDavidÚchylLynch

plakát

Mulholland Drive (2001) 

První dvě hodiny si říkáte, jak takováhle nudná konina může být tak opěvovaným a kultovním dílem a pak z ničeho nic boom, co bylo včera jistotou dnes se otřásá v základech, posledních 25 minut vše naprosto obrátí vzhůru nohama, a máme zaděláno na jeden z nejvíce mysteriózních a těžce analyzovatelných snímků, obě protagonistky úžasné výkony. Samozřejmě klasicky úžasný Badalamenti. Jinak líbačka v posteli je pro mě zatím top lesbická filmová scéna. prostě #stavyDavidÚchylLynch

plakát

Zběsilost v srdci (1990) 

Dobré byly hlášky (to je bohužel asi tak všechno), jinak prakticky o ničem. Některé scény strašně nudné (u TP jsou tyhle "mimo" scény fajn, jelikož je to seriál, ve filmu to na mě nefunguje). Plusem jsou docela dobré herecké výkony, ale pro mě trochu přehnané. Vlastně mi bylo úplně jedno, co se s hlavními hrdiny stane, tak mně byli nesympatičtí, vůbec mě nezajímalo pokračování děje. Naštěstí příchodem Dafoea to trochu ožilo. PS David je prostě úchyl jak v dobré, tak i negativním smyslu. ... for me it's a symbol of my individuality, and my belief in personal freedom.

plakát

Westworld - První výtvor (2016) (epizoda) 

Ten námět poskytuje obrovský prostor pro scénáristy. Může to být hodně zajímavé...

plakát

Dánská dívka (2015) 

Snímek s neobvykle zdařilými hereckými výkony, kdy u hlavní postavy bylo možné vnímat v průběhu filmu opravdu dvě odlišné osoby. Velice silné a tak i trochu aktuální téma transsexuality vznášející se v dnešním společenském diskurzu, vedle něhož stojí o nic menší téma - odcházení osoby, kterou milujeme, aby se stala osobou, kterou má být. Podbarvení dokonalou hudbou zajistil dnes již legendární Alexandre Desplat. To vše vytváří silnou a nezapomenutelnou atmosféru.

plakát

Vzpomeň si (2015) 

Thriller, který je opravdovým thrillerem, obsahující tedy silné napětí, vícero zvratů (včetně jednoho velkého), drsné téma a hlavně skvělého herce v hlavní roli. Přestože se některé postavy povedly méně, vše směřuje ke skvělé atmosféře.

plakát

Kolonie (2015) 

Film se silným napětím a tempem, podbarvený skvělou hudbou, ztvárňující důležité téma, jenž bylo a nemělo být přehlíženo. Herci naprosto sedí do svých rolí. Akorát mohl být delší a propletenější děj, ovšem to by pak mohlo drhnout vypíchnuté napětí a tempo.

plakát

Room (2015) 

Z těch, co byli nominování na Oscara bych sošku dal právě tady. Film těžící ze své knížní předlohy zobrazujcí originální téma nutící člověka k hlubšímu zamyšlení, se skvělým mladým nadějným hercem. Druhá polovina filmu ovšem zaostává za tou první.