Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nevidel ale už teraz môžem povedať, že sa mi na pilote páčili iba 2 veci. Krásne intro, ktoré ukazovalo budúcnosť sveta (3D tlačiarne) a záverečná skladba Johnnyho Casha. Seriál samotný ma nezaujal. Hviezdne mená (či už hereckého obsadenia alebo tvorcov) ma slušne navnadili. Aj obsah sa mi pozdával, ale vonkoncom to vo výsledku nebolo pre mňa to pravé orechové, dokonca ani uspokojujúce.. Ako keby som videl mix Game of Thrones, Matrixu, Edge of Tomorrow a ja neviem ešte čoho vo westernovom šate, ktorý pripomína viac seriál Stargate ako niečo peckového od HBO. Hra s časovou slučkou bola síce fajn ale prečo to tvorcovia museli nasáčkovať práve do nie príliš uveriteľného westernového sveta kde z rán strieka CGI krv? To už nepochopím. Námet slušný ale neverím tomu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Lidstvo dosáhlo svého evolučního vrcholu a po něm už nás čeká jenom jedno. Pád. Pilotní epizoda byla naprosto fantastickou ukázkou toho, jak jeden malý detail může kompletně narušit a změnit smysl vyprávění. Hrátky s časem, změnou linek, chováním postav nebo jen detaily v dialozích byly spíš než cokoliv jiného provokativní a nutily člověka přemýšlet. Přidejte neskutečný herecký talent před kamerou, fakt, že ten fiktivní westernový svět je tomu celkovému rámování ušitej jako na míru a Ramin Djawadi tady podává dost možná jeden ze svých nejlepších hudebních výkonů a máte jednoznačně seriál, který bude stát za to sledovat. O tom, že pilot je jeden z nejlepších za tenhle rok už pak ani nemusí být řeč. Zkrátka wow a smekám! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od velmi působivé počáteční znělky je jasné, že jde o "Áčkový" seriál, kde se nebude na ničem šetřit a půjde se do detailů. Lehce matoucí začátek(pokud jste si nečetli, o čem to vlastně má být), velmi rychle vystřídá vcelku cynické prozření a přesto v závěru zůstane ve většině diváků dostatek zvědavosti, aby si počkali na pokračování. Směrů kudy se vydat, je vcelku dost a od Nolana se dá čekat všechno, jen ne klišé a neoriginalita. Kombinaci sci-fi, westernu a thrilleru, má většina diváků spojenou s blbostí jako jsou Kovboji a vetřelci, nebo v lepším případě s Firefly, ale tady to vypadá spíš na konkurenci pro seriál, jako jsou Humans...i když o dost drsnější...což mi dělá velikou radost. Velmi dobrá režie a kamera, precizně zapracovaná hudba...atmosféra tady jistě je a pokud se bude úroveň dokonce zvedat...máme tady krásný dárek na konec roku. Pro sci-fíky, kteří mají rádi vše kolem UI a robotů a nebolí je přemýšlet, je to povinnost. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Rýchlozbohatlíci sa chodia odpútať od hraníc bežného života do westernovej reality "Westworld". Čo ale ak sa naprogramovaná simulácia začne rúcať? Herecké obsadenie: Veľmi milo prekvapila prítomnosť pána Forda alias Anthonyho Hopkinsa. Čo sa týka Westworldu tam na mňa veľmi dobre pôsobí duo Evan Rachel Wood ako Dolores a James Marsden ako Tedy. Myslím že to ich puto bude alfou a omegou ale nechám sa prekvapiť. Muž v čiernom, ktorého meno nespomenuli je zatiaľ veľký otáznik ale Ed Harris je jednoducho fenomenálny. Prevedenie: Pripomína mi to hernú sériu Assanssins Cread, kde sa dej príbehu odohrával v minulosti čo je v tomto prípade Westworld a prítomnosti čo bol v hernom prípade Animus. Mám rád podobné prepojenia, ponúkajú veľa možností na zvrat. Pocity: Cítim z toho obrovský potenciál. Je to pútavé a strháva to diváka. Viac ma ale zaujíma pozadie v realite ako vo Westworlde, možno sa to ďalšími časťami zmení. 85% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Stárnutí diváka má jednu obrovskou nevýhodu. Člověka přestanou brát i témata, která dříve miloval. Moje nejoblíbenější témata byly vždycky virtuální reality a snové světy, jenomže už jsem těch filmů viděl příliš. A teď už je to všechno jen jedna velká variace na Matrix, Truman Show či na Na hromnice o den více. Na tyto filmy si při sledování Westworldu určitě vzpomenete. Režie je supr, skvěle to vypadá, dále soundtrack: orchestrálně-westernová verze Paint it Black od Rolling Stones (Wov, dokonalé!). Jenomže co naplat, nápad už je ohraný, mění se jen herci a kulisy. Tady už vše bylo řečeno. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se celkem 22 dnů v okolí Los Angeles a u města Moab v Utahu. (HellFire)
  • V této epizodě zazní orchestrální verze písně „Paint it black“ od kapely Rolling Stones a klavírní verze písně „Black hole sun“ od kapely Soundgarden. (Epistemolog)
  • Jeden z hostitelů se jmenuje Hector Escaton (Rodrigo Santoro). Slovo „eschaton“ je spojováno s koncem světa. Ve vědecké fikci odkazuje na nadlidskou strojovou inteligenci neboli konečnou formu lidské technologie. (HellFire)

Reklama

Reklama