Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Onen wow efekt, při kterém po konci pilotu budete čumět na titulky podpořené orgastickými hudebními motivy Ramina Djawadiho, přidejte si skvělé herecké výkony, mezi nimiž vysoko ční i na té malé ploše Hopkins, a dostanete jeden z nejlepších pilotů seriálů vůbec. Moc se těším na další díly, protože karty jsou rozdány více než skvěle! ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezaujalo ma to. Zručne nakrútené a profesionálne po všetkých stránkach, ale Ed Harris ide tradične na autopilota a z mnohých (kvázi)mrazivých scén ani zďaleka nemrazí až tak, ako malo (výmena otcov). Hopkins s Jeffreym Wrightom sú v tom celkom dobrí a vysoký rozpočet je vidno (ako ostatne priamo v deji sucho podotkne jedna z postáv), ale inak si nie som istý, či dám celú sériu. Naznačené otázky ma totiž príliš nezaujímajú a postavy ma neoslovili. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypravěčský potenciál je neskutečný. Tatam je pachuť z béčkovýho thrilleru ze sedmdesátek, Westworld v seriálový podobě je koktejl etiky, morálky, vize, ideologie, ke všemu očividně se strukturovaným storytellingem. Ten potenciál naloudit na základní premisu [v podstatě cokoliv] je ohromující a můj pseudo-spisovatelský mozek už během první scény ze zákulisí tahal jednu příběhovou nitku za druhou (o to příjemnější je, že jedna nitka se nakonec objevila v závěru epizody). Je zbytečný hodnotit základní premisu, protože bychom se logicky nakonec dostali k Asimovovi, Heinleinovi a ke Clarkovi a nakonec se dostali přes Dicka třeba i k Danu Simmonsovi (btw. přečtěte si Ílion, v zásadě námět je takřka shodný se základní premisou Westworld, samozřejmě s jiným příběhem a strukturou). Ale jak říkám, potenciál Westworldu je v rukou Jona Nolana neskutečný. Přidat se musí skvělí herci, skvělá kamera a výtečný world-building ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od velmi působivé počáteční znělky je jasné, že jde o "Áčkový" seriál, kde se nebude na ničem šetřit a půjde se do detailů. Lehce matoucí začátek(pokud jste si nečetli, o čem to vlastně má být), velmi rychle vystřídá vcelku cynické prozření a přesto v závěru zůstane ve většině diváků dostatek zvědavosti, aby si počkali na pokračování. Směrů kudy se vydat, je vcelku dost a od Nolana se dá čekat všechno, jen ne klišé a neoriginalita. Kombinaci sci-fi, westernu a thrilleru, má většina diváků spojenou s blbostí jako jsou Kovboji a vetřelci, nebo v lepším případě s Firefly, ale tady to vypadá spíš na konkurenci pro seriál, jako jsou Humans...i když o dost drsnější...což mi dělá velikou radost. Velmi dobrá režie a kamera, precizně zapracovaná hudba...atmosféra tady jistě je a pokud se bude úroveň dokonce zvedat...máme tady krásný dárek na konec roku. Pro sci-fíky, kteří mají rádi vše kolem UI a robotů a nebolí je přemýšlet, je to povinnost. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Akosi ma to nezaujalo, ani popri „odborníkom” na televíznu produkciu, a la J. J. Abrams, ktorý ma upútal seriálom LOST, bohužiaľ, tu sa mu to zatiaľ nedarí + Jonathan Nolan, ktorý píše scenáre aj svojmu slávnejšiemu bráchovi, Chrisovi. Ten už vonkoncom, nie ! Pripomínalo mi to niečo na spôsob filmu TRUMAN SHOW, ale trochu inak. Fakt netuším, či som ešte schopný venovať sa naozaj bezvýznamnému projektu, ktorý mi nič nehovorí, a ani asi nebude ? Jedna herečka sa podobala na šéfku Engelhardtovú z debilného seriálu Kobra 11. Obsadenie, hmm... Okrem Rachel Wood, slabota ! Drsnejšie uchopenie hlavného motívu z pohľadu tvorcov, ešte neznamená, že to, čo sledujem, nepovažujem za samoúčelné... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Psanec, který s oblibou pije mléko, je poctou robotům ze série Vetřelec (1979), kterým koluje v žilách bílá „krev“. (HellFire)
  • Robotická ruka hrající na piano v úvodních titulcích je vymodelována podle autora soundtracku k seriálu, Ramina Djawadiho. (HellFire)
  • Od poslední závady v parku uběhlo již 30 let. V jedné scéně se podíváme do nižšího podlaží, které slouží jako „chladírna“ a zároveň skladovací prostor pro hostitele. Nápadně připomíná původní vstup do parku z dob filmů Westworld (1973) a Futureworld (1976). Tento konkrétní vstup je k vidění pouze v epizodě Pod slupkou (2016), což by mohlo znamenat, že seriál je pokračováním původního příběhu, spíše než úplným restartem. Děj Westworldu byl zasazen do roku 1983, zatímco Futureworld se odehrával v roce 1985. (HellFire)

Reklama

Reklama