Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (252)

plakát

Jiný život (2019) (seriál) 

Sorry jako, ale první sezóna vopruz jak svině. Nápad by měl potenciál, ale to zpracování je fakt hrozný. Tohle nebylo ani béčkový, spíš tak déčkový. Hlavní postavy strašný dřeva, jako posádka fakt úplně na prd. Jsem fanoušek space opery a tak jsem to prostě musel vidět. Vážně jsem viděl hodně potenciálu v tom nápadu, jen všechno ostatní mě ubíjelo. Druhá sezóna z kraje nic moc, ale ke konci to bylo lepší a lepší. Pro mě osobně byla osmá epizoda druhé řady asi ta nejlepší z obou dvou sezón. A úplný konec mě samozřejmě hodně nadchnul, tak trochu doufám v třetí sérii, která by to trochu rozvedla. - Ano, většina herců nic moc. Ano, všude samá homosexualita, transněco nebo tak. Ale například po vizuální stránce jsem byl spokojený. Nebyla to super špice, ale ušlo to. A například setkání s tak zajímavými ufony během seriálu jsem  nečekal. A teď nemám na mysli Achaia. Pro odreagování mi to stačilo. Pokud vznikne třetí série, očekávám spoustu prvních kontaktů, ale také možná hledání "tvůrců".

plakát

Star Trek: Lower Decks - Úplně první kontakt (2021) (epizoda) 

Nádhernej Star Trek. Přesně na tomhle jsem vyrostl, TNG, VOY, DS9. Tohle byla jedna z těch vážnějších epizod, ale pořád s humorem. V téhle sérii snad nebyla představena pořádně žádná nová loď Starfleet, takže tento díl to napravil. A představení Cetacean Ops mě strašně moc potěšilo, protože v The Next Generation k tomu nikdy nedošlo. Prostě nádhera, takový bych chtěl, aby byl Star Trek. Ne Discovery, ne Kelvin. Tohle!

plakát

Nadace - Přípravy na život (2021) (epizoda) 

Mrzí mě, že druhý díl je slabší, než ten první. Nebudu tady spoilerovat detaily, ale příběhová linie na kolonizační lodi byla v tomto díle prostě hrozně nudná. Sice konec děsivě překvapující (nebo překvapivě děsivý?), ale jinak nuda. Za to děj na Trantonu. Z toho mě až zamrazilo.

plakát

Nadace - Císařův mír (2021) (epizoda) 

První díl je pro mě dechberoucí, ta pravá space opera, na jakou jsem dlouho čekal. Jako fanoušek Star Treku, Star Wars, Stargate a v podstatě každé space opery, jsem z prvního dílu opravdu nadšený. Před mnoha, mnoha lety jsem četl jednu z knih a bohužel si jí již nepamatuji. Proto je pro mě Foundation v podstatě nové univerzum. A první díl za to čekání rozhodně stál. Jared Harris je v pohodě, ale mě spíš mnohem více zaujal Lee Pace ve své roli imperátora. Doufám, že další díly budou stejně tak "nabušené", jako byl první díl.

plakát

Renovátoři rezavého šrotu (2018) (seriál) 

Není to špatná oddechovka, ale někdy jsem se musel chytat za hlavu, jak Mike prostě neumí hospodařit a jaký je ten kanadský DeVito prostě vidlák a patlal. Fakt se divím, že ještě nezkrachovali. Hodnotím po první sezóně a kousku druhé. Každopádně je to ten lepší materiál z Netflixu.

plakát

Intergalactic (2021) (seriál) 

Děsně britsky korektní věc. Hodně černochů a většina jejich nepřátel jsou běloši. Hodně homosexuality, protože to je teď in. Hodně drog, ale taky poučení, že drogy jsou špatné. - Když vezmu tenhle seriál jako celek, tak se mi to líbilo. Příběh mě zaujal, dokonce bych si přál druhou sezónu. Ale já prostě nejsem schopen vytvořit si nějaký kladný vztah k postavám, které jsou vraždící sociopati. Už od dob Dextera, kdy měl divák asi soucítit s masovým vrahem. Kromě představitelky Dr. Emmy mi přišli všichni ostatní herci hodně nesympatičtí. Ale na druhou stranu podle mě nejsou prkenní a své role zahráli dobře. - Naopak vítám poměrně skvělé digitální efekty, na britskou televizní tvorbu více než dostačující.  - Já seriál rozhodně musím doporučit milovníkům space opery, protože "mytologie" světa, ve kterém postavy žijí není nezajímavá, digitální triky stojí za to a je zde poměrně dost skvělých nápadů. Za mě 75%.

plakát

Intergalactic - Episode 1 (2021) (epizoda) 

Herci se mi rozhodně nelíbí. Ale trikově to bylo celkem dobré. Atmosféra mě celkem nadchla a příběh by mohl být zajímavý. Takže tomu dávám po první epizodě ještě šanci a budu koukat dál.

plakát

Tým (2021) (seriál) 

Mám rád Kevina Jamese. Oblíbil jsem si ho už v Hitchovi. Mám ho rád v komediích se Sandlerem a Grown Ups jsou prostě moje guilty pleasure. A byl skvělej i tady. Navíc, Sarah Stiles je hrozně roztomilá. Já se na druhou sezónu rozhodně těším a doufám, že bude stejně skvělá jako ta první.

plakát

Star Trek: Discovery - Naděje nebyla zbytečná, 2. část (2021) (epizoda) 

Zakončení této série je akčnější, ale i tady to kazí to věčné fňukání. Už mě to vážně se*e. Jak už všude možně zaznělo, objasnění, co vlastně The Burn vyvolalo, je nehorázné zklamání. Všechno bych bral, kdyby prostě tahle třetí série vlastně byla první sérií. Bez destrukce Star Treku, který tenhle seriál předvedl v prvních dvou sériích. Představte si to. Máte nějakou Discovery v čase před Kirkem, která se dostane do budoucnosti a tam si posádka žije svůj život. OK, v pohodě. Proč k tomu ale muselo dojít až po dementní sérii v Mirror Universe? Pochopili snad tvůrci, že je hodně Trekkies nas*aná a chtěli to rychle zahrát do autu? Nevím. - I když podle zdejšího hodnocení nejslabší, pro mě je třetí série jedinou stravitelnou sezónou tohoto seriálu. (BTW, ta trapárna s prostorem, kde se pohybují turbovýtahy je taková vypatlanina. Už na Pikeově Enterprise jsem z toho měl osyp, a sem to strčí taky.)

plakát

Pandora (2019) (seriál) 

I přesto, že se jedná o levné béčko, ne-li céčko, CGI triky jsou jak z devadesátek a herci jsou prkenní jak ti z turecké telenovely, nakonec jsem si k seriálu cestu našel. Začátek moc nezaujal, ale cirka od čtvrté epizody mě začalo zajímat, jak to bude pokračovat a jaká jsou vlastně všechna ta tajemství. Bohužel, konec je stejně hloupý jako začátek, ale z původního skoro odpadu se u mě seriál vyšplhal na nějakých 50 procent. Seriál je v podstatě koncipován jako space opera pro teenagery. Mě zajímá jen ta sci-fi část, která nakonec není zase tak špatná. Jiné planety, mimozemšťani, vesmírné bitvy, mystéria. Protože v době, kdy tohle píši, již začíná druhá série, doufám alespoň v lepší CGI než v té první.