Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Do kina chodím zásadně na HERCE a REŽISÉRY. Takže Wachovští byli jasná volba. Dokonalosti Matrixu sice dosaženo nebylo, ale podobnost tam vidím, nejen myšlenka, ale i chobotničky nové generace, výroba servantek,kachlíčky z metra a hlavně nedostižný HUGO:-). Film mě dokonale dostal a bylo mi jasné, že tohle budu chtít vidět znova. Takže včera byla repríza - už to nebylo tak působivé, ale zase jsem pochytila některé detaily, které mi unikly, hlavně skvěle maskovaný Hugh Grant. P.S. Padouši, pokud si myslíte, že v příštím životě budete sekat dobrotu - máte smůlu, nevyjde to:-). A napište už někdo tomu Hanksovi zápornou roli - i když s tím jeho ušlechtilým xichtem- nevím,nevím.....

Hon

Hon (2012)

Jak zničit chlapa? Úplně jednoduše, vezměte děcko, všemi těmi školeními zblblou paranoidní iniciativní učitelku a úchylnou manipulátorskou zrůdu - protože jak jinak nazvat „velmi užitečné“ povolání psycholog - všimli jste si, jak té malé vkládal slova do úst ?. Vsadím se, že polovina (no dobře, tak čtvrtina) tzv. pedofilů byla vyrobena přesně tak jako chudák Lucas. Tenhle film bych preventivně pustila všem případným zájemcům mužského pohlaví o práci v přefeminizovaném školství. A nekamenujte mě, taky jsem matka. Po shlédnutí tohoto filmu a vzpomínce na "Ukrutně šťastné " zvažuji přehodnocení každoročních dovolených u Severního moře v Jutsku - při projíždění samot obklopenými bažinami se může stát leccos:-)

Ukrutně šťastni

Ukrutně šťastni (2008)

Tak tohle byl snad první dánský film, který jsem viděla a tak ukrutně na mně zapůsobil, že jsem na nejbližší léto naplánovala dovolenou v Jutsku (a od té doby každoročně). Samozřejmě, že skutečnost není tak ponurá, jak ji film přibližuje, ale docela věřím, že v zastrčených komunitách se to může klidně odehrát:-)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jeden z nejdokonalejších filmů, které jsem kdy viděla a chci ho vidět znovu a znovu. Takhle silný příběh se málokdy vidí a navíc se skvělým hereckým obsazením. I když si to spousta lidí nemyslí, zatím většina Kingových knih byla skvěle zfilmována (Carrie, Osvícení, Pavučina snů,Nadaný žák,Zelená míle...)

Melancholie

Melancholie (2011)

Nejúhlednější konec světa, jaký snad byl natočen. Odporující všem fyzikálním zákonům, ale krásný (takový bych chtěla zažít - když už by to tedy muselo být). Krásné severní světlo s melancholií (s malým m) moc ladí. Na rozdíl od nejmenovaného kritika myslím, že Lars tentokrát zvolil dobrá antidepresiva:-). Kam se hrabou všechny ty Armageddony i s neporazitelným Brucem, hysterickými davy,dojatým americkým prezidentem a tisíckrát zvolaným Oh my god.......