Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (56)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Naprosto souhlasím s kritiky, jež tomu vytýkají přílišnou konvenčnost. Je to vlastně životopisný film podle klasické šablony, kterému však nelze upřít řemeslnou či hereckou kvalitu (klobouk dolů, pane Malek) a Bohemian Rhapsody tak patří v rámci svého žánru k nadprůměru. O nejlepší film tohoto roku se ale určitě nejedná.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Po úchvatném začátku tomu pak trochu dojde dech, ale i tak se Bradleymu režisérský debut povedl. Nějakou tu zlatou sošku by si to možná i zasloužilo. A Lady Gaga umí prekvapivě obstojně hrát.

plakát

Venom (2018) 

Tenhle oldschoolovej biják jsem si užil! Venom je mezi dnešními komiksovými filmy příjemným osvěžením, jelikož se jedná o bezstarostný béčko, kterýmu rád prominu všechny mouchy. Jednou z nich jsou třeba nepříliš výrazný a nezajímavý vedlejší postavy, což ale vynahrazuje interakce mezi Hardym a Venomem, která je fakt super.

plakát

Alfa (2018) 

Taková trošku drsnější pohádka, která je stravitelná hlavně díky tomu, že není moc dlouhá, takže se ani nebudete moc nudit. 60%

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Fallout se bezpochyby snaží být epickou podívanou, což se sice v mnoha ohledech daří, ovšem někdy i za cenu mírně pokulhávajícího scénáře. Vše však zachraňuje herecké obsazení a takřka perfektní mix akce a humoru.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Zatímco The Last Jedi fanoušky rozdělil, Solo naopak sází na jistotu a troufám si říct, že takřka nikoho neurazí. Navíc rozehrál příběh, na který mohou navazovat další spin-offy. Stejně jako Rogue One, nabízí Solo spoustu akce, humoru, i překvapení. V neposlední řadě jsem velmi rád, že Alden Ehrenreich zavřel ústa všem, kteří o jeho výběru pochybovali.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Největším plusem je samozřejmě Thanos, z kterého Brolinovo charisma i přes digitální animaci přímo čiší. Filmu také prospělo rozdělení na více dějových linek, díky čemuž se podařilo ukočírovat příběh s tolika postavami. Velice potěšil taky Captain America, který dostal méně prostoru, ale zazářil.

plakát

Lady Bird (2017) 

Skromnost, obyčejnost a hlavně upřímnost, tím vším si mě snímek získal. Film o dospívání se vším, co k tomu patří. Saoirse Ronan má před sebou ještě dlouhou kariéru, ale Lady Bird zůstane jednou z jejích životních rolí.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Má velká očekávání se do značné míry naplnila. Martin McDonagh dokáže po vzoru bratří Coenů využít atmosféru amerického maloměsta s jeho zajímavými postavami i vhodně spojit tragiku s komikou. Hodně se mluví o Frances McDormand a Samu Rockwellovi, jejichž výkon je samozřejmě skvělý, ale mě nejvíc uchvátil Woody Harrelson, který i přes poměrně malý prostor dokázal své postavě propůjčit neobyčejnou lidskost a smysl pro humor, a to i v těch nejtragičtějších chvílích. Menší výhrady mám jen k závěru, který mě tolik neuspokojil. Lepší 4*.