Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (56)

plakát

Barbie (2023) 

Asi jsem čekal, že bude Greta Gerwig ještě odvážnější, že mě zkrátka víc překvapí. Nicméně šlapalo to a herecké výkony taky super.

plakát

Black Adam (2022) 

Na tento filmový vesmír člověk zkrátka nemůže klást vysoké nároky. Black Adam je klasický superhrdinský blockbuster, který by snad při kratší stopáži fungoval i jako celkem fajn oddychovka. Děj je sice pitomý, ale naštěstí tu hloupost trochu reflektuje skrze postavu Dr. Fatea. Ať nám Amanda Wallerová klidně servíruje další superhrdinský týmy, ale ať jsou víc jako Gunnův Sebevražedný oddíl.

plakát

Šílená noc (2022) 

Něco mezi Vánočním skřítkem, Sám doma a Smrtonostnou pastí. To celý navíc zalitý litry krve.

plakát

Batman (2022) 

Temný kriminální příběh s celkem slušnou atmosférou i vizuálem. Matt Reeves přistoupil k Batmanovi osobitě, ale zároveň se nechává inspirovat filmy Davida Finchera nebo možná i Denise Villeneuva. K dokonalosti tomu ale něco chybělo.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Děj snímku je tak nahuštěný, že by sám o sobě vydal na tři samostatný filmy. Abrams tak musí vyprávět světelnou rychlostí, a divák se opravdu nestihne ani na chvilku nudit. Takto dynamický děj sice nenabídne vygradování k nějakému super epickému momentu, ale emoce oslovit přece jenom dokáže. Všechny tři díly nové trilogie splňují blockbusterové nároky 21. století, a to i se všemi negativními aspekty, které tento druh filmů přináší. Jo a Adam Driver opět dokázal, že je v nové trilogii nejlepším hercem.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Tarantino ve filmu Tenkrát v Hollywoodu vyjadřuje svou lásku ke kinematografii v celé kráse. Pro znalce filmové produkce šedesátých let nebo případu Sharon Tate se určite jedná o lahůdku, ale i človek, který se tolik nevyzná v dobových reáliích si snímek může užít, například díky chemii dvou hlavních postav a jejich famózním hereckým výkonům.

plakát

Skleněný (2019) 

Shyamalan nám servíruje motivy a zvraty, které jsme na plátně viděli už mnohokrát. Skleněný tak působí v roce 2019 neaktuálně, nudně a bez nápadu. O nějaký velký průšvih se ale také nejedná.

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

Neskutečně charismatický výkon Sverrira Gudnasona pozvedá tento snímek mezi úplně to nejlepší, co v žánru sportovních filmů kdy vzniklo.

plakát

Roma (2018) 

Ač mne Roma asi nezasáhla tolik jako jiné, uznávám její nespornou kvalitu. Cuarón své řemeslo zvládá opravdu dokonale a divákovi servíruje úchvatný film plný emocí všeho druhu.