Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (364)

plakát

Oktopus - Ztracený případ (2023) (epizoda) 

Hodně slabé. Klišé na klišé. Starý opotřebovaný vyšetřovatel a mladá "bystrá" nekonvenční (arogantní a vrcholně nesympatická) dynamická vyšetřovatelka. Kolikrát jsem to už viděl? Tři hvězdy za Krobota, vizuál a hudbu.

plakát

Tomáš a Diana (2023) (seriál) 

Vtipné scénky, sympatičtí herci.

plakát

Žebrácká opera (1991) odpad!

Plagiátorské, prázdné a předstírající. S tím ani Menzel nemohl nic udělat.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Jasný mediální a kulturní trend vytvořit ze seniorů monstra, která vysávají mladou, pokrokovou a dynamickou generaci.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Velké nadšení. Po dlouhé době se bavím. Tohle je přivrácená strana USA. Zbytek nestojí za nic.

plakát

Terasa (1980) 

Intelektuální žvanění zbytečných lidí z italské smetánky. Intriky, podrazy.

plakát

Cesta ven (2014) 

Pan Václav natočil film. To je moc hezké. Ale pane režisére jenom naznačte jak situaci řešit. Rakousko-Uhersko situaci nevyřešilo, První republika nevyřešila, socialistická společnost směřující ke komunismu nevyřešila, dnešní liberálně lidskoprávní demokracie nevyřešila. Tak co budeme dělat? Zkuste natočit komparativní filmy o vietnamské, ukrajinské a muslimské komunitě (v Malmö). A nebo o české chudobě (600 000 lidí v exekuci). Osobně se domnívám, že je to neřešitelný problém. Ti lidé se narodí do špatného prostředí a nemají sílu se z něho vymanit. Neznají řešení a jejich situace se dále zhoršuje. Pak je ale Váš film k ničemu.

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Úžasné! Dokonalá satira. Za mých mladých let patřilo k dobrému tónu znárodněné (státem ukradené) kinematografie pranýřovat konzumní "maloměšťáky", kteří nepochopili, že smyslem života je být altruistickým úderníkem, pracujícím na tři směny, obětujícím se pro socialistickou společnost. V dnešní době zelené genderové me too revoluce kulturních minorit je vděčným,  bezbranným, fackovacím panákem bílá bohatá (zatím) majorita. V kontrastu s nimi jsou pozitivně nasvíceni chudí charakterní pracující Hawajci. Tím nechci říci, že to nastavené zrcadlo je lživé. Naopak.

plakát

Vice (2018) 

Skvěle natočený a zahraný politický film. Jediná  vada na kráse je, že je nasvícena politická psychopatická hyena od republikánů. Ty demokratické hyeny nejsou o nic lepší. Jsou stejně prohnilé. USA ovládá plutokracie. Politici jsou jen loutky. Skvělý popis jak funguje washingtonská bažina. Administrativa USA je ovládaná lobbisty. Christian Bale je herecký genius.

plakát

Takoví normální Američané (2013) (seriál) 

Parádní retro s 6 metrovými plavně se houpajícími amerikami. Hravé momenty kdy rodiče u snídaně oznámí dětem, že auto nestartuje (mají v kufru uloveného přeběhlíka) a musí jet do školy metrem.