Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (862)

plakát

Upír z Feratu (1981) 

Ano je to průměr, ale přiznejme si, že v době kdy se nám v televizi střídal Pes baskervilský a právě upír z Feratu tak moc na výběr nebylo, a myslím si, že každý byl z Menzela a Veškrnový naprosto odvázanej. I já. Jo, dříve sem se na to těšíval, v dnešní době jsem ho znovu neviděl, možná bych změnil pohled.

plakát

Audience (1990) (divadelní záznam) 

No čekal jsem něco zábavného, progresivního a zvláštního, dostalo se mi jen té progrese (na tehdejší dobu) a rozhodně té zvláštnosti. Zábavné to zas až tak nebylo, i když sledovat jak se dříve muselo žít je na dnešní dobu velmi interesantní. Rozhodně mi však v Audienci něco chybělo, nějaká ta třešinka, či dějový zvrat, abych mohl být spokojený, takhle mi to přijde sice malinko nadprůměrné, ale na 4 ani náhodou. Mimochodem vožrala a iňťouš byli fakt dobrý!

plakát

Vyšší princip (1960) 

Nesmírně poutavý a silný příběh, brilantní herecké obsazení a pekelně dusivá atmosféra dělá z Vyššího principu poklad české filmové pokladnice. Oceňuji hlavně samotnou práci režiséra Krejčíka, neboť něco tak působivého jako je samotný konec a herecký projev Jany Brejchové se jen tak nevidí.

plakát

Vetřelci (1986) 

První třída to bezesporu. Po jedničce asi nejlepší Vetřelec, sice ubylo toho tajemna a tedy i atmosféra byla o něco slabší, ale to je úděl všech "dvojek". Každopádně jde o luxus!

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Jeden z nejlepších Arnieho počinů, sice hraje pořád stejně, ale přesto je strašně moc zábavné i dnes koukat jak likviduje a likviduje. Pokaždé se rád podívám, ale do dokonalosti tomu něco chybí.

plakát

Bowling for Columbine (2002) 

Opravdový kus pořádné práce. Perfektní vykreslení americké kultury se v ším co k nim patří. Dodnes jsem si nikdy neuvědomil jak idiotský je druhý dodatek o právu vlastnit nabitou zbraň. Nechápu a nikdy je nepochopím. Hestona mi je líto ...

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Dokonalá, ale hlavně důstojná filmová rekonstrukce jednoho z nejhorších dnů naší historie. Obdivuji autentičnost, ale hlavně psychologické rozpracování jednotlivých postav. SKvělé nemám co vytknout .

plakát

Alice už tu nebydlí (1974) 

Skvěle zpracovaný Scorseseho pohled do složitosti vztahů mezi ženou a mužem. Velmi zajímavý ,biť jednoduchý příběh a spousta neočekávaných zvratů, dělají z Alice jeden z nejlepších Scorseseho snímků. K tomu připočtěme nesmírně zábavný a svižný scénář a dokonalé herecké obsazení v čele s Ellen Burstyn, která byla naprosto nepřekonatelná.

plakát

Mstitel (1989) 

Klasické béčko s Lundgrenem, které na mě dýchlo kouzlo několikrát kopírovaných VHSek a simultárního dabingu.

plakát

Zloděj životů (2004) 

No, jo zase známá fráze, že spousta slavných herců film nedělá. Je to případ i Zloděje životů, kde herci zapoměli hrát, kameraman se bouchnul do hlavy a režisér frčel na Prozacu. Ne tohle fakt není a nikdy nemůže být dobrý film. Mimochodem, ten konec byl jeden z nejdebilnějších co jsem kdy viděl. Jo a málem bych zapoměl Ethan Hawke nemůže nikdy hrát padouchy, protože je naprosto nezvládá.