Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Room (2015) 

Jedná se o dosti silný snímek založený na nedobrovolném strávení matky a Jacka v jednom malém pokoji, kdy dítě po dobu 7 let prakticky nevidělo svět. Jelikož nechci spoilerovat, tak raději nebudu psát více. Rozhodně jde o snímek velmi lidský a znázorňuje pohled na svět, jak jej my sami vidět nemůžeme a zároveň chválím technické složky (hudba, kamera, vizuál)... Jasných pět, děkuji za projekci a doporučuji :-)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Geniální vizuál, film, který si vás získá a nepustí, opravdu akční jízda od začátku do konce a první snímek, který na FF v Chotěboři dokázal vyprodat kino v nelukrativním filmovém čase ve 12:00 (v době obědů)... Všem doporučuji, další perfektní zážitek tohoto roku ;-)

plakát

Temné kouty (2015) 

Na mě podle mě drsné téma, které je poměrně věrně ztvárněno hlavními představiteli, závěr dokáže člověka poměrně dobře rozhodit... Pro silnější povahy doporučuji :-)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Film, který táhne Arnie svými hláškami, jinak samotný děj vcelku zmatečný, resp. náročný na orientaci... :-)

plakát

V hlavě (2015) 

Je třeba opět směrovat do kin děti i dospělé... Z filmu je člověk krásně naměkko :-) Neotřelý nápaditý scénář, myslím si, že musel dát tvůrcům hodně práce. Film plný emocí jako radost, smutek, vztek, nechuť či strach... (Jenže fakt doslova :D ) Navíc opravdu chytrý film, který nám říká víc, než by se mohlo zdát, symbolicky popisuje rozdíl mezi hravou dětskou myslí a myslí dospělého člověka, dále poukazuje na nepostradatelnost smutku pro život, silný moment je i oběť imaginárního kamaráda pro záchranu posledního Ostrova... Prostě perfektní, člověk si pak říká, co mu je zrovna asi mixováno v jeho vlastní hlavě... Tak to by bylo asi především: Radost z radosti i smutku při sledování tohoto snímku mixovaná se strachem ze vzteku na všechny, u kterých sledování vyvolá nechuť, protože postrádají smysl pro pointy podobných snímků... + Chválit Giacchina za hudbu je opět třeba, přestože nikoho určitě nepřekvapuje, že notnou dávkou přispěl k celkovému ještě lepšími vyznění snímku... Připomínám, že 25.10. bude v Praze koncert na jeho počest... Mimo to i předfilm k filmu potěšil... Geniální, děkuji, doporučuji a za 5 :-)

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Energický snímek, který si pro mě (neznalce předlohy) připravil jedno překvapení, kromě toho fungují vtipy i nová postava Electro, jsem zvědav, jak se to bude vyvíjet dál... Přeměna Hornera na Zimmera mi přišla zvláštní, obzvláště vytvoření úplně nového motivu pro Spidermana, ale soundtrack je to rozhodně dobrý :-)

plakát

Divočina (2014) 

Uvěřitelný příběh, dobrá práce s retrospektivou a postupným odhalováním motivace hlavní hrdinky... (Ale pokud jste si přečetli obsah zde na čsfd, tak vás postupné odhalování moc nepřekvapí, proto si obsahy zásadně nečtu dopředu...) Film je lidský a motivační zároveň, ačkoliv hlavní hrdinka nežila zrovna morálně, snaží se pomocí návratu k přírodě najít jistou formu vykoupení a divák jí na její cestě fandí. Jedná se o drama, ale film je místy vtipný, což je jedině plus. Zároveň je zde poukaz na to, že člověk v rámci civilizačního vývoje zapomíná soužít s přírodou a vážit si její rozmanitosti... :-) Otevřený konec vítám... Za pět :-) Děkuji za čsfd projekci ;-)

plakát

Dřív než půjdu spát (2014) 

Funkční snímek se zajímavým námětem, který si dokáže udržet pozornost diváka a dokáže v průběhu překvapovat, známá ústřední herecká trojice potěší. Inu paměť je vzácná a měli bychom si jí vážit... :-)