Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (266)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že tu vražednou noc na farmě bylo vražedně až přemotivováno. Libby se vydává po stopách pachatele, který před 30 lety zničil její rodinu a zázračně nachází stopy, které ji dovedou k překombionavému rozuzlení. Důvody, proč odsouzený celá desetiletí držel jazyk za zuby, jsou leda legrační a tak na mě působily mnohé scény filmu - přepjaté a přitom prázdné. SHRNUTÍ: Jak zásadně nepostupovat, když chcete svůj statek vysekat z dluhů. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá by chcela byť psychologickou drámou. Psychologická dráma, ktorá by chcela byť chladnou, temnou detektívkou. Vo výsledku však z každého trochu, ale ani jedno poriadne. Príbeh síce výborný, komplexný a všetky postavy v ňom majú pre svoje činy odôvodnenú motiváciu, to všetko však vychádza z vynikajúcej knižnej predlohy, film tento potenciál nijako výrazne nevyužil. Ako detektívke tomu totiž chýba potrebná dávka napätia, nakoľko línia zo súčasnosti je pomerne obyčajná a ani pátranie po tom ako to celé bolo sa v podstate nekoná. S teóriami podivnej skupiny samozvaných detektívov sa nepracuje a tak postava Charlize Theron iba rutinne navštevuje ľudí zo svojej minulosti, načo je divákovi zobrazovaná línia z jej detstva, až sa nakoniec odhalí celý príbeh. Záver síce nie je očakávaný a predvídateľný, no cesta k nemu je pomerne nevzrušivá, nakoľko na to, aby sa divák s jej postavou dostatočne vžil je celé to psychologické podložie iba veľmi chabo rozpracované. Zaujímavejšou tak ostáva línia z minulosti, v ktorej nechýba niekoľko emocionálne silných scén, avšak Paquet-Brenner to celé podáva úplne neoriginálnou, obyčajnou formou, kde nakoniec Dark Places vyzerajú skôr ako solídnejší televízny film, než ďalší filmový skvost pod ktorým je podpísaná Gillian Flynn. Herci sú bez výnimky skvelí (do detailu presná Charlize Theron, ktorá svoj charakter nemusí nijako hrotiť) a čo postava to precízny výkon (hlavne Chloe Grace Moretz a Nicholas Hoult), takže obzvlášť vďaka nim film drží pútavosť prakticky po celý čas, no chýba tu to najhlavnejšie a to je silný režisér, ktorý by dal príbehu správnu dávku temnej atmosféry, depresívnu náladu alebo aspoň o kúsok zaujímavejší vizuál. Takto to síce nie je vyslovene zlé, len trestuhodne obyčajné a obrovský potenciál predlohy nijako nezužitkovaný. Temné kúty nakoniec vôbec nie sú také temné. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

První polovina není nějak extra úžasná, ale je slušná, prostě rozjezd, pro druhou polovina, která je naprosto nečekaný masakr a sled událostí, jenž mě absolutně nenapadl. Srovnávat tohle se Zmizelou je fakt píčovina největšího kalibru, ale prosím. Uznávám, že Zmizelá byla lepší, ale oba filmy mají jiné kvality a po stránce příběhu, hereckých výkonů a dalších prvků jsou skvělé. Chloë zbožňuju a vím, že je to někdo, kdo mě nikdy nezklame, to samé bych řekl o Charlize, ale strašně se mi líbili Nicholas Hoult a Christina Hendricks, které jsem viděl poprvé. A sakra musím si něco od Gillian Flynn taky přečíst, protože její knížky jsou fakt maso. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Oproti Zmizelé, která pro mě byla velkým filmovým překvapením, mě Temné kouty docela zklamaly. Herecké obsazení bylo sice zajímavé, ale ani to nezachránilo dějové zvraty, které se zhruba v půlce filmu staly velice předvídatelnými. Flashbacky mi přišly zajímavější, než příběh ze 'současnosti', který byl v podstatě zcela nudný a až na závěr se tam nestalo nic, co by stálo za zmínku. Navíc tam bylo spoustu postav, které nikdo nepředstavil a automaticky přitom házeli jedno jméno za druhým, a já vůbec nevěděla, která bije. Než jsem se zorientovala, tak uplynula snad půlka filmu. Viděla jsem i horší filmy, ale Temné kouty mi přišly zcela průměrné a nezanechaly ve mě žádný velký filmový zážitek. 3* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok rotuje na pomedzí nadpriemerný a podpriemerný. Čiže je logicky priemerný? Áno aj nie. Je pravda, že s takouto konšteláciou hviezd sa dal vytvoriť film vysokých kvalít, len keby sa snažilo viac, či už na poli hereckom, scenáristickom alebo režijnom. Niektoré momenty vyskakujú k vyššiemu hodnoteniu len preto, aby ho ostatné ťahali na spodok. Thriller, ktorý je ale predsa len lepší, ako tvrdia recenzie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Stejnojmenná knižní předloha od autorky Gillian Flynn vyšla už v roce 2009 a v témže roce ji časopis Publishers Weekly označil jako Nejlepší knihu roku 2009. (Sevcik)
  • Podle filmu i knížky má být postava Bena Daye o sedm let starší, než jeho sestra Libb. Ve skutečnosti je však představitelka Libby, Charlize Theron, o rok starší než filmový Ben, Corey Stoll. (hansel97)
  • Podle knížky má být dospělá Libby vysoká pouhých 148 centimetrů, její představitelka Charlize Theron však měří 177 centimetrů. (hansel97)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama