Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (625)

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

"Běž to s ním vyřídit" - "Už jdu" (sedí dál na gauči). "Nesmíš je zabíjet" - "Proč?" - "Prostě nesmíš, to se nedělá, zakazuji ti to" (prásk, prásk) - "To přežije." TOHLE jsou nezapomenutelný momenty. A pak ještě pár dalších rvaček a dalších scén, které stojí za to. Je to skoro povinnost podívat se na to...

plakát

Panna nebo orel (2010) 

Není zázrakem, že jsem se bavil. Jak se tak znám, tak je tohle, nevím proč, můj žánr - "hloupé americké béčkové komedie". Ale stejně musejí být hloupé ve správném směru a nesmí nudit. No a film o Emmě Stone? Proč ne?

plakát

Láska po anglicku (2014) 

Stačí se podívat na herecké obsazení a víte, do čeho jdete. Bohužel je tu ještě obsazení, které filmu bohužel také odpovídá, ale není to zas tak strašné, jak to vypadá. Já jsem byl smířený s tím, že budu celý film koukat na Salmu Hayek nebo Jessicu Albu a nemusel jsem (přestože jsem to dělal). Nějaký děj tam byl, nějaká zápletka a nějaký nápad jsem tam taky zahlédl. Mně se hlavně líbila bojovnost postav, za kterou dávám body navíc.

plakát

Kiss Kiss Bang Bang (2005) 

Pustil jsem si to s očekáváním, které se přesně splnilo. Vše, co potřebujete vědět, je jméno Robert Downey Jr. a komedie. Tato dvě fakta vám k sledování filmu stačí. Musím přiznat, že v nějakých momentech slabota, ale jinak je to jízda. 70%

plakát

Prci, prci, prcičky (1999) 

Naprosto chápu ty, kteří si myslí, že jde o pubertální trapárnu, ALE já v tom vidím skloubení humoru s "občasnou" romantikou (hlavně na konci - spolu s romantickou písničkou). Pravdou je, že je to hlavně pubertální kravina, ale mně se vtipy líbí a vychutnávám si každý vtipný moment pokaždé znova a znova. No a přesto, že můžete tvrdit, že jsem si přepnul kanál, tak jsem v tom cítil nostalgii a na konci jsem cítil, že mi skoro ukápla slza (a to ne smíchy). Takže rozhodně můj oblíbený film doporučuji.

plakát

Tanec s vlky (1990) 

Docela chápu, proč je film tak oblíbený. Začátek je působivý, pokračování zajímavé a konec nezapomenutelný. Sice prostředek trvá asi 2 hodiny, ale pokud člověk nečeká akci, může si vychutnat záběry krajiny a další pěkné pohledy.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Dlouho jsem přemýšlel, jak je možné, že jsem tomu dal 5 hvězdiček a dneska jsem na to konečně přišel. Twilight je taková kombinace romantiky a boje s prvky fantasy. No a to je přesně můj žánr. Takže například tento díl je i přes občasné slabší pasáže přesně tím, co si od filmu slibuju. 90%

plakát

Sex 100+1 (2007) 

Začnu pochvalou bezvadného nápadu, protože kdo by nechtěl dostat seznam s útržkem budoucnosti. Dále mi připadalo i dobré zvolení hlavního hrdiny - sympatického a podle dam pohledného Simona Bakera - který dokázal, že dokáže hrát i v celovečerních filmech. Nakonec musím ohodnotit trochu slabší zpracování. Ale když se to vezme kolem a kolem, tak je to komedie a já se po celou dobu bavil. 70%

plakát

Spotlight (2015) 

Přestože mě za to spousta lidí kritizovat, tak musím dát nízké hodnocení. Je to ze dvou důvodů. První je, že jsem na tom byl v kině a málem jsem u toho usnul. To se mi v kině snad ještě nikdy nestalo, že byl litoval koupeného lístku... A druhým důvodem je to, že mi připadalo téma špatně uchopené a zpracované. Co naopak musím pochválit je výběr kvalitního, zajímavého i závažného tématu. Ale když ho nezvládnu, tak bych se do něj radši nepouštěl.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

"Na začátek musím říci, že jsem byl velice skeptický vzhledem k dosti vychvalujícím komentářům." Ale musím říci, že si seriál své hodnocení zaslouží. Jeho hlavní silnou stránkou je nepředvídatelnost a úhel pohledu. Spojení těchto dvou vlastností vyúsťující ve smrti "hlavních" hrdinů, které jsou rozhodně nepředvídatelné, a dělají z GoT unikátní podívanou.