Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (21)

plakát

Zpátky do školy - Emocionální důsledky televizního vysílání (2015) (epizoda) 

Poslední díl Community? Cool. Cool cool cool. V době covidu se zdálo, že dostaneme i vytoužený film a já na něj nepřestanu čekat. Six seasons and the movie! Vřele doporučuju video The Cast of Community Reunites for Table Read. Pedro Pascal, ačkoliv se neobjevil v seriálu ani jednou, se díky tomu stal legendou tohoto seriálu.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

"Hele a musíš znát ten film předtím, aby sis užil tenhle?", ptá se kámoš. "Ne, aby sis to pořádně užil, musíš vidět všechny Marvel filmy a seriály, vyrůstat na filmech s Tobym, dospívat na filmech s Andrewem, zahrát si hru na PS4 a znát meme, na kterém na sebe ukazují spidermani, původně v komixu z roku 1967."   "Aha."

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

V tuhle chvíli má SW: Vzestup Skylwalkera o 3% v hodnocení víc než štědrovečerní pohádka Princezna a půl království. Není se co divit.. má to hodně podobností. Je to pohádka, takže už od začátku tušíme, že dobro zvítězí. Evě Josefíkové i Daisy Ridley sice držímě pěstičky, ale co si budeme.. k srdci nepřirostou. Egomaniaci Driver a Prachař dostanou, co si zaslouží. Souboj hereckých výkonů C-3PO a Marka Ebena skončil plichtou. Možná o trochu víc cool jsou světelné meče v chrámu sithů než kladivo v chrámu páně. Ve výsledku mají navrch nové Star Wars (kostýmy, hudba, výprava). O kolik? Asi o 3%.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Milá pohádka. Hezké lokace (Bouzov, Hradec nad Moravicí a zejména Hrádek u Nechanic), sympatičtí herci a dobrý nápad. Pokulhává hudba, kostýmy a smysl pro detail, ale na televizní pohádku jasný nadprůměr.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Ne, Time, takhle ne. Vše dobré už jsem někde viděl: Titanic, Lásky čas, Harry Potter, Faunův labyrint.. tohle pro mě mělo být originální anglické prostředí 1.pol. 20. století a chytré použití dětského nadání (hereckého i nadpřirozeného). Nebylo to tam. Při boji s monstrama za "současné" hudby jsem se chtěl zvednout. Zasmál jsem se jednou. Ach jo. Nejvíc mrzí nevyužitý potenciál..

plakát

Osm hrozných (2015) 

Městečko Palermo usíná, spí.. teda městečko Red Rock si v klidu spí, páč netuší, že kousek vopodál si parta klučinů a noblesní Daisy zahraje právě Palermo. No kdo kdy tuhle hru hrál, musí mi dát zapravdu. Dokonce podezřívám Quentina, že byl u toho, když jsem podobnej příběh vymyslel partě na horách. Ale komu čest, tomu čest - postavy vylíčil hezky, z prostředí šla zima a já do poslední chvíle netušil, jak to dopadne. A tak to má být! Jen se k tomuhle filmu vrátím až za dlouho, abych zapomněl alespoň jeden zvrat.. P.s.: Další příběh městečka Palerma jsem na těch horách zasadil do 20.-30. let. A co na to Tarantino?

plakát

Kancl (2014) (seriál) 

V diskuzi jsem predikoval seriálu špatnou budoucnost a v případě, že bych se mýlil, slíbil jsem zaslání omluvného dopisu režisérovi i představiteli hlavní role. Propadák to není, leč dopisní papír nehledám. Mile mě překvapil první díl, který je ale v podstatě (jak velí tradice) v každé zemi stejný. Koptu dokonce lze brát za šéfa českého kanclu (protože bohužel odráží to, co mnozí znají), ale jinak bída. Pominu-li herecké výkony, jsou to typy osobností, které vzešly z castingu. Bohužel povětšinou velmi špatné volby - zejména pak v ústřední dvojici Anna a Tomáš (ona se na roli nehodí, on je nesympatický). Všechny mé výtky pak shrnu do jedné: CO TY VULGARITY??? V zahraničních verzích s nimi šetří dle slavné Cimrmanovy metody šrapnelu a tady si postava (které máme fandit) normálně řekne, že si doma honila péro? Samej vůl, samej kokot.. Kdepak, pane Štaindlere, buď považujete českého diváka za primitiva nebo jím sám jste. Ani jedno se mi nelíbí!

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Pokud jste stejně jako já fanoušci Moulin Rouge, snižte svá očekávání. Hravé záběry tu jsou, stejně tak i na začátku mladý naivní vypravěč, kterého příběh psychicky dostane a on se z něj potřebuje vypsat, ale příběh zůstal tak napůl cesty. Škoda. 75%