Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 430)

plakát

Forst (2024) (seriál) 

Poláci se snažili natočit severskou krimi a celkem se jim to podařilo. Příběh masového vraha zasazený do krásného prostředí Tater má atmosféru, dějové zvraty i detektiva, který má spoustu problémů sám se sebou. Paradoxně nejslabším článkem je samotná detektivní zápletka, kdy motivace a chování spousty postav mi nedávaly příliš smysl.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Eddie zdětí po otci panství i šlechtický titul, ale velká výhra to není. Jeho starší bratr je totiž debil a velmi těžce nese, že dědicem není on. Navíc brzy vyjde najevo, že součástí dědictví je i byznys s mafií, která nemá nejmenší pochopení pro snahu Eddieho z toho vycouvat. První 2 díly mě nadchly, pak šla ale úroveň zřetelně dolů.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Bývalý zápasník MMA vezme práci vyhazovače v baru, aby ho ochránil před skupinou lobotomů, kterým bar překáží v jejich ponikatelském záměru. Zápletka je tedy velice primitivní, ale hlavní hrdina je celkem sympatický a bitky jsou natočené obstojně. Takže celkem důstojný remake filmu z 80.let

plakát

Krematorium (2024) (seriál) 

Rodina vlastnící soukromé krematorium se potýká se záhadou, díky které se spálení nebožtíci objevují ráno u rodinné snídaně. Seriál slibiluje ten nejčernější humor, jenomže jde o typickou produkci Divadla Mír, kdy každý vydařený vtip je vykompenzován půlhodinou nudy a trapnosti.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Dobře natočený seriál na smutné téma. Tvůrci slibovali, že se na rakovinu dokážou podívat i s určitou mírou humoru a nadhledu, to se jim však dařilo jen v úvodních dílech. Sněd jedinou výhradu mám k předvídavosti děje, kdy jsem hned po 1.díle uhodl, kdo s kým se dá dohromady, kdo nemoc přemůže a kdo naopak ne.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

10 hodinové nahlédnutí do japonské kultury, odehrávající se v 17.století. Je to období šógunů, samurajů a proti sobě válčících klanů, které naruší připlutí lodi z Anglie. Bohužel ale nečekejte nějaké velkolepé bitvy, většinu děje se spíše politikaří a páchají se rituální sebevraždy. Divák tak chvílemi nabývá dojmu, že pro Japonce není větší potěšení, než si dýkou rozpárat břicho a nechat si setnout hlavu.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

4.řada populárního seroše přináší případ dvou policistek, které řeší smrt skupiny polárních vědců. Mohla to být povedená krimi, bohužel tvůrci od začátku najeli na jakousi mysteriózní atmosféru, takže vlastně není jasné, zda pachatelem je člověk , nebo nějaké nadpřirozeno. Konečné rozuzlení sice dalo tomu všemu nějakou racionalitu a logiku, ale divák se stejně nezbaví dojmu, že tam na Aljašce za polárních nocí všem solidně hrabe.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Statham je jedním z posledních mohykánů akčních hrdinů, které jsme hltali na někdy před 20 lety a ani dnes nepůsobí při akčních scénách trapně. Bohužel zrovna tento film přináší příběh neuvěřitelně pitomý a akční scény jsou přestřelené až za hranicí toho, co jsem ochotný tolerovat. Statham tu jako pilná včelička likviduje speciální oddíly Delta, SWAT i FBI, které zde působí jako banda nesvéprávných idiotů, co by nedopadli ani kapsáře z tramvaje.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

Naprosto stupidní scénář a přehrávající herci ve snaze dělat legraci. Kvůli tomu stačí přepnout na Novu a Primu a nemusíme si platit veřejnoprávní TV.

plakát

Zlý americký sen (2024) (seriál) 

Dokument o případu únosu ženy, který policie dlouho měla za fingovaný. 3 díly byly trochu moc, určitě se to dalo odvyprávět za hodinu a mělo by to větší spád.