Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V rodině Záhorských je smrt na denním pořádku, nebožtíci jsou totiž doslova zdrojem jejich obživy. Člověk by řekl, že v takovém podniku bude docela mrtvo, Záhorským se však začnou dít zvláštní, mysteriózní události, které překračují hranici života, smrti, a především černého humoru. Šestidílný komediální seriál Divadla Mír plný bizarních příhod, ale i lásky a rodinného kremačního tepla odstartuje smrt a zpopelnění Jiřího Lábuse, herecké legendy, která je shodou náhod prastrýčkem majitelky krematoria. Jak se ale říká „legendy neumírají“, a tak se následující ráno Lábus znenadání znovu objeví na rodinné snídani. „Živý“, černobílý a bez sebemenšího ponětí o vlastním pohřbu. Hlavu rodiny Viktora, matku Hanu, dceru Nikolu i strýčka Jiřího Lábuse tak čeká dobrodružství, při kterém možná zjistí, že jejich kremační pec hostí něco mnohem temnějšího, než jen popel a vzpomínky. Zvláště, když se jim na snídani začnou objevovat i další „klienti“… (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (34)

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

To co by jinde vypadalo jako trapný pokus o seriál, v Mírovém podání prostě funguje. Je celkem logické že takovýto sénář by nikdo soudný nezafinancoval - ať už ze strachu z nekorektního tématu anebo z důvodu, že scénář je postaven na sledu scének, které jsou propojeny voiceoverem hlavní postavy (Marie Anna Kupcová). Toto schéma samo o sobě není žádným revolučním vyprávěcím postupem (a ve scénáři to proto může působit trochu hloupě), ale když tento způsob propojíme s divadlem Mír, které si na krátkých scénkách, plných nekorektního humoru, udělalo jméno, najednou to celé funguje. Seriálu pak podle mě pomáhá i to, že se v něm (zatím) neobjevil Štěpán Kozub a seriál si tak drží alespoň nějakou úroveň humoru (na druhou stranu tu máme Robina Ferra, který zde ale je jen ve vedlejší roli). Zatím jsme v první půlce a musím říci, že mě seriál celkem překvapil. Není to jen plejáda levného humoru (k čemuž některá díla ze stejné produkce občas sklouznou), ale má to promyšlený příběh, který v podání Míru je i místy vtipný. Trochu jsem se obával i angažování Jiřího Lábuse, protože po té, co jsem viděl seriál sKORO NA mizině, kde jsme se dočkali Jiřího Langmajera a Michala Suchánka, jsem se bál, že to bude působit na sílu a opět to sklouzne k trapné situaci typu: "slavný herec přijede do okresního divadla a co si tam s ním mají ti amatéři jako počít". Ovšem, angažování Lábuse, zde má podstatný důvod a není to jen snaha přilákat na malý seriál diváky jménem herecké hvězdy. Myslím, že Krematorium je ten typ seriálu, kde se vyplatí přetrpět první díly, kde se teprve seznamujeme s tempem a stylem, protože po tom se už seriál trochu rozjede a začne nás bavit. Pro mě se tak zatím stává jedním z mála děl této ostravské party, které mě zaujalo a baví. P.S.: Zkusím si sem napsat takovou predikci jak to bude asi pokračovat: v půlce se nám přidá další postava, která zase trochu zamíchá příběhem a pomůže mu neztratit řetěz, v předposledním díle se nám naskytne řešení situace, abychom v poslední části problém úplně vyřešili. Trefil jsem se...? Dozvíme se za pár týdnů. :-) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další pokus od Míráků se vrací formátem do sKORO NA mizině. Jde o krátké díly krátkého seriálu. Dohromady jde asi o dvě hodiny a je potřeba říct, že tenhle formát Mírákům jde a vyhovuje. Tematicky už to není příběh ze života, ale černá komedie o majitelích krematoria. Nevím, kde si vzali více inspirace. Zda u Spalovače mrtvol, či Addamsovy rodiny, každopádně dokázali vytvořit svůj malý svébytný seriálový svět, který funguje povětšinou velmi dobře. Osobně se mi líbí černý humor, který dokáže testovat divákovy hranice a tady se to děje ve velkém. Kremace na Slevomatu, prohlídky krematoria, pařba v obřadní síni, focení s mrtvolami apod. Někoho to může popouzet, což docela chápu. Lehce mi vadilo až moc vulgarismů. Nadávky mi jinak nevadí, ale je lepší jedna přesně zacílená, než je používat často, pak se v tom zbytečně ztrácí i ten humor. Taky mi přišla slabší „milostná“ linka. Marie Anna Kupcová s Robinem Ferrem byli o dost slabší (možná to bylo jejich slabšími postavami) než ústřední dvojka Albert s Ladou, ti si to dávali perfektně a bavili nás neustále. Původně jsem dal tři hvězdy. Nicméně, když Krematorium srovnám se seriálem Dobré ráno, Brno!, musím jít na čtyři. Technicky se s ním totiž může zdařile rovnat a jednoduše mě bavilo více. Čtvrtou hvězdu dám i jako ocenění toho, že má Albert Čuba odvahu, to hodit zadarmo na youtube. Přeji mu, ať na tom vydělá. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Koncepčně zajímavé (minimálně pro mě, jakožto člověka "odkojeného" věcmi typu Spalovač mrtvol nebo Odpočívej v pokoji), trikově taky (černobílí (nejen) lidé), scénáristicky to určitě šlo vyladit. Postavy se chovají logicky své situaci (až na pár bláznivých výjimek), i nějaký ten černý humor se najde (byť je to, jak zmiňoval zde např. uživatel M.i.k.e, taková Addamsova rodina z Wishe). Jsem asi část diváctva, která se dívá kvůli krematoriu a ne kvůli divadlu Mír ani kvůli Jiřímu Lábusovi a jeho huberu kororu. Kdyby na mě vyskočil někdo černobílý, o kom vím, že je mrtvý, mělo by to spíš nádech hororu. ()

wowosedli 

všechny recenze uživatele

Scénář, provedení i herecké výkony (na úrovni základní školy) odpovídají tomu že je tento seriál ke shlédnutí zdarma. Je parné že se divadlo Mír rozhodlo inspirovat průměrnou YouTube tvorbou. Financování přes e-begging, videa s lehkou nahotou pro členy a merch to jen potvrzují. Přesto to není absolutní dno české komedie. Občas jsem se některému gagu zasmál, Lábus a pár herců se snaží.            30% - silný podprůměr a nevyužitý potenciál ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Nápad s pecí v krematoriu, která vráci nebožtíky zpátky do “života” doplněný o jakousi Addamsovu rodinu z Wishe je ok, nicméně divadlo Mír z něj nedokáže vytěžit víc než sled několika povedených černohumorných scének a hodně těch trapných, které humor naopak kompletně postrádají. Plusem je, že tu není Kozub, takže tady nikdo nešilhá, nepitvoří se a nejsou k němu potřeba titulky. Dalo by se z toho každopádně vytáhnout víc…50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Při snídani kouká nebožtík na fotbalový zápas Mladé Boleslavi proti Liberci. Na otázku, kdo hraje, však odpovídá nesprávné, že Boleslav hraje proti Jihlavě. (Krabroz)

Reklama

Reklama