Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 428)

plakát

Únos letadla (2023) (seriál) 

Hodně povedený seriál, který mě hned od úvodu tak chytnul, že za 1.večer jsem dal hned 4 díly. Chvílemi je to opravdu napínavé a o nečekané zvraty také není nouze. V závěru už je to trochu překombinované a chování některých postav začne postrádat logiku, ale celkově je to vlastně velmi dobré.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Jedno z nejlepších zpracování Dumasova románu, které ale bohužel končí uprostřed děje a na pokračování si musíme počkat. Což mě neskutečně sejří, protože mezitím člověk zapomene, v jakém momentu skončil první díl...

plakát

Pearl (2022) 

Téhle Perličce docela slušně jeblo, přitom se zpočátku zdála být celkem sympatická. Každopádně přestože to ta herečka to zahrála skvěle, nijak odvázaný jsem z toho nebyl a pokračování X hodnotím jako daleko lepší.

plakát

Boj o moc - Série 3 (2021) (série) 

Rodinná sága pokračuje. Despotický fotr se se svými potomky vůbec nemaže, jediný Kendall ale má koule na to se mu postavit, čímž si jako jediná z postav získal moje sympatie. Bohužel to ale tvůrci vymysleli tak, že Kendall začne v rozhodující chvíli bojovat se svými démony a tak z rodinné vzpoury opět nic není. I když poslední díl mi dal kapku naděje, že ve 4.sérii už toho starýho zmrda konečně někdo sundá...

plakát

Boj o moc - Série 2 (2019) (série) 

V rodině Royových se evidentně dědí zmrdství z generace na generaci a je docela složité si k některé z postav najít sympatie. Na druhou stranu to ale nabízí příležitosti k rodinným střetům a překvapivým zápletkám, milovníci sarkastického humoru pak ocení hašteření mezi sourozenci bojujících o moc v rodinné firmě. Za mně 2.série o něco lepší, než ta první.

plakát

Jen žena (2019) 

Silný příběh o mladé dívce, která svedla nerovný boj proti své rodině a jejímu náboženskému fanatismu.

plakát

Co tomu řeknou lidi (2017) 

Pákistánská rodinka žijící v Dánsku si neví rady se svou nezbednou dcerou, která chce jako své spolužačky žít teenagerským životem, což se tak úplně neslučuje s islámskými tradicemi. Despotický otec tak přijme rázné opatření a divák si pak klade otázku, proč vlastně tito lidé migrují do Evropy, když považují životní styl Evropanů za zkažený. Téma celkem zajímavé, ale filmové zpracování příliš nenadchne.

plakát

Brankář (2018) 

Skutečný příběh německého fotbalového brankáře, který to ze zajateckého tábora dotáhnul až k hvězdné kariéře v Manchesteru City. Jako německý voják to v poválečné Anglii rozhodně neměl snadné, stejně tak v soukromém životě.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Přijde mi, že když nemají tvůrci žádný kloudný námět na horor, postupují následovně. Udělají casting a vyberou herce, kteří umí nejlépe ječet strachy. Pak je zavřou do nějakého baráku a nechají je najít knihu psanou krví a vázanou v lidské kůži. Tím se probudí démon, který začne ječící herce masakrovat a tak vznikne další pokračování Evil Dead. Fanoušci série to ocení, ostatní diváci to zkritizují a za 3 roky vznikne další pokračování...

plakát

Invalida (2023) 

Slováci si od nás vypůjčili Godlu a rozhodli se nám Čechům ukázat, že se dá v dnešní době natočit černohumorná komedie, aniž by se sklouzlo za hranici trapnosti. V hlavní roli cholerika exceluje Hološka, kterému sekunduje neméně skvělý cigoš Godla. Děj je sice poněkud pičoidní, ale já se u toho celkem bavil, což se mi u komedií z poslední doby stává jen zřídka.