Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (64)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Horory? Proč ne? Jen mě prostě vadí, když někdo ze Zla dělá epizodního losera, jehož stačí jen jemně pokárat, aniž by Dobro muselo pohnout malíčkem. Zdá se mě, že zde je to tentokrát jinak. V tomto seriálu nenaleznete jednoznačně kladné (jestli vůbec nějaké kladné) postavy a co je ještě sympatičtější - všichni dostávají na prdel! Nikdo není bez viny.

plakát

Animal (2014) 

Ta jedna hvězda je hodnocení za přírodu a masky oblud, ale jinak.. Děláte si srandu?

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Jsem vůči současné módní vlně upírských a vlkodlačích filmů jaksi rezistentní. Nebo jsem si to alespoň myslel. Po otřesných zkušenostech se serií Underwold a Twillight jsem se obával, čím mě tento snímek rozesměje. Zmýlil jsem se ve svém očekávání a jsem tomu moc rád. Příběh komorního až televizního zpracování (jsou to jen mnou zneužité definice) ve mě zanechal hluboký dojem. Okouzlení. Film se obešel bez klasické upírské mytologie a hollywoodského přehrávání a přesto nepostrádal mystický nádech. Setkáni člověka s jiným druhem. Na vteřinu jsem nezaváhal dát plné hodnocení.

plakát

Barbar (2009) 

Nekompromisně pět hvězdiček! O co méně padlo slov, o to více zde připadlo prostoru pro fantazii. Že zůstalo tajemství minulosti Jeodnookého nevysvětleno? Podle mého je to zcela v pořádku. Myslím, že jsem shlédl sled dech beroucích obrazů, něco jako vzpomínku na peklo života. Zdánlivě nekonečné záběry na syrovou v mlhách zahalenou krajinu byly hypnotizující. Běhal z toho mráz po zádech a to je zatraceně dobře!

plakát

Box (2009) 

Kašlu na všechny řeči o zamotanosti, překombinovanosti a occamových břitvách (moje noční můra) ! Takto nádherně vykopnuté dveře do říše fantasmagorie (myslím to upřímně) jsem dlouho neviděl. A remcání o logice mě též nezajímají, čili nemám problém dát plné hodnocení ;)

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Zkrátka a dobře: Už dlouho jsem se takto nepobavil u filmu s upírskou tématikou, u filmu jenž si utahuje sám ze sebe, u filmu kde herci nejen hrají ale, alespoň mi to tak připadalo, své účinkování si dokonce užívají. Od dokonalosti a plného hodnocení jej zradila pouze má útlocitnost. Nicméně čtyři hvězdy dle mého jsou dobrým vysvědčením.

plakát

Ďábel v těle (2012) odpad!

Naprosto bravurní práce s kamerou, skvěle zvládnutý režijní záměr, hustokrutopřísná atmosféra, hudba a zvukové efekty vyvolávající mrazení v zádech, tajemno na každém kroku, mystično vám dýchá skoro za krk. Nezapomenutelný dojem. Komentář, formou telegramu, bohužel odpovídá čemukoliv jinému než čím je film " Ďábel v těle". Ne a ne, prostě ne! Na filmové jako-dokumentární hrátky si prostě nezvyknu. Od dob "Blairwitch" jsem dlouho neměl tak trapný pocit, jako ze sledování tohoto snažení o film. Je mi naprosto ukradené amatérské srdcařství, dýchání pro film, když postrádám sdělitelný příběh. Pár hloupých lekaček horor prostě nedělá! Jsou mi potom milejší hororová dílka, která se mi sice v úvodu snaží namluvit, že se jedná o film podle skutečných událostí a já na tu spikleneckou smlouvu, s vědomím že jde tak jako tak o fikci, ochotně přistupuji. Možná že jsem zbytečně přísný a chyba byla jen v nálepce "horor". Experimentální drama? Možná by to bylo za jednu hvězdu, takto Ďábla v těle posílám do odpadní jámy pekelné!

plakát

Dagon (2001) 

Vlastně to "Djkoma" okomentoval (-a) za mne. Jen bych to krátce zrekapituloval. Velmi dobré "céčko" , protože H.P.Lovecraft.

plakát

Demonic (2015) 

Vzhledem k faktu, že jsem v poslední době viděl málo dobrých hororů, dávám tomuto filmu 4 hvězdy, normálně za tři. Jako pavouk na svou kořist v pavučině, čekal jsem stupidní dialogy a stokrát ohranou teen vyvražďovačku a ke své úlevě se nedočkal. Stará dobrá klasika s překvapením nazávěr. Ani trochu jsem se nenudil.

plakát

Doors (2021) 

Divnému vše divné k srdci přirůstá aneb vrána k vráně sedá. Po prvních minutách, kdy jsem byl v náladě -To se nějak vleče, Asi to vypnu a půjdu dokoukat tu novou "Gojiru"-, jsem s přibývajícím časem dostával svoji porci tajemna a hlavně příběhu, který ambiciózně šplhal k horizontu poznání. Nepochybně jsem celý děj pochopil po svém a o to více si jej užil. Pravda, musíte notně popustit uzdu fantazii, jen ať pádí plným tryskem! Nic jiného vám nezbyde, jestliže vás autoři filmu postaví před myšlenku, že se nejde o prostinký vpád mimozemšťanů. O nic menšího než "perestrojku" reality v záměru multidimenzionálních entit nejde. To je snad jasné i malému dítěti! Napsal jsem to srozumitelně anebo blábolím stejně jako tvůrci tohoto filmu? Věřte - nevěřte.