Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 způsobil snímek The Blair Witch Project hotový poprask a tvůrci z něj vytřískali nehorázné peníze. Co na tom, že tehdy oblbli spoustu důvěřivých lidí, kteří jim na ono „podle skutečné události“ sedli na lep. Dodnes jejich film patří mezi nejoblíbenější a nastartoval snad nekonečnou (found footage) a pseudodokumentovou mánii. William Brent Bell a jeho The Devil Inside se však od většiny následovníků liší a přibližují se zmíněné Blair Witch především tím, že i se mu povedlo z tohoto amatérského snímku vytřískat neskutečný balík. Především pak v začátcích prodeje. Jakmile však diváci zjistili, že jde o prachobyčejný průměrný exorcistický film, který nenabízí nic nového, začal zájem klesat a dnes už po něm pomalu neštěkne ani pes. Svůj účel však film splnil, tedy hlavně pro tvůrce. Nemůžu říci, že bych byl ve finále z jeho zhlédnutí přímo zklamaný či unuděný k smrti. Doporučit bych si jej však v žádném případě nedovolil. Přesto i já se přikláním spíše k tvrzení, že film jako celek moc nefunguje. Především těží ze slepence několika zajímavých scén (vymýtání), ve kterých se alespoň částečně podařilo navodit zajímavou atmosféru. Jenomže se zde vyskytuje velké množství nezáživných dialogů, které jsou místy na můj vkus až moc křečovité. To samé by se však dalo tvrdit i o samotném konci, kdy se příběh začal zmítat v podivném chaosu, jako by William Brent Bell vlastně nevěděl jak svoje dílo zakončit. Přeskakující démon z postavy na postavu už se jen snažil zachránit, co se dalo. Ale spíše to celkovému dojmu ještě více uškodilo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

FF o vymítání jsem zatím moc neviděl, přesněji řečeno The Devil Inside je teprve druhým zářezem na pažbě a obávám se, že těch čárek už moc přibývat nebude. Ono ne snad, že by byl tenhle malej horůrek vyloženě špatnej, ale i když má slabou hodinku a čtvrt, díval jsem se co pět minut na posuvník a očima ho posouval až ke zdárnému konci- je to prostě hrozná okecávačka (většinou nezáživná), ba co víc ani samotné vymítání není natočeno nějak poutavě. Horor o kterým za týden ani nebudu vědět, že jsem si ho kdy pustil... ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo předpokládat - film, který těží jednak z odkazu Vymítače (na tom by nebylo ještě tak nic hrozného), ale především z boomu všech těch handy cam hororů a to tím způsobem, že je ždíme do poslední kapky. Odmyslete si tedy vlastní pohled či snahu o inovaci, přidejte co nejvíce konvenční zpracování a dostanete výsledek "vymítací Paranormal Activity" bez tahu na bránu či jakékoli přidané hodnoty. Až na pár lekaček či brutálních scén nic extra. Trojku dávám z fanouškovství handycam filmů. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

V pondelok ho pozriem a utorok už ani neviem o čom bol,asi tak v skratke.Takýchto podobných a oveľa lepších filmov je veľa,a tento nieje žiadnym prekvapením.Stále tam len rozprávajú o ničom a aj scénky ktoré mohli tomuto filmu pomoct k lepším hodnoteniam,tak nemali gule.Aj tie vyháňania boli nezáživne.No a herci tiež toho umenia moc nepobrali.Jedine čo bolo pozitívne,že sa netriasla kamera a bolo to dobre natočene.A ten koniec totálne posrali. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POKLIDNÝ ŽIVOT V "SEVERNÍM HARTFORDU" BYL ZASAŽEN TRAGÉDIÍ. PO NALEZENÍ TŘÍ MRTVÝCH KNĚŽÍ.... /// ...je na vědě, aby poskytla rozumný vysvětlení. A jestli se vám nechce čekat, je tady tenhle film (nebo TENHLE - a ani se tolik ,,netřepe“). Předem povídám, že su na ty pseudodokumenty už kapku alergickej. Třeba tady – Isabella si to šuká po Římě, až najde ty ty správný týpky, kteří ji vymetou. (POMODLEME SE...) Snůška píčovin s herci věrohodnými jako výjevy z Bible. Třesoucí se kamera (konečně si dostal debile epileptickej záchvat, doteď to byla nuda) slušně doplňuje podivuhodnej scénář. Bože ty to vidíš.... (nebo ne?) Tak Eskymáci – za kožešiny už né. Tímhle směrem, bych vymítat (Ďábla) nechodil. Doktore Solferne - hodně dlouhá hodina a čtvrt. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jestli jsem mentál, nebo posedlej. 2.) Něco mě ovládá.... a ty to víš.... 3.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,paba1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Uvažovalo sa aj o pokračovaní, kým režisér William Brent Bell nezačal dostávať nenávistné e-maily kvôli koncu filmu. Projekt preto radšej odvolal. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v roku 2010 na niekoľkých miestach vrátane Bukurešti (Rumunsko), Ríma (Taliansko) a Vatikánu. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 5. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Reklama

Reklama