Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Avengers (2012) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. Tak i já jsem se dočkal - mrkl jsem se na ty marvelovské hrdiny, kteří si netahají triko ve svém solo filmu, ale naopak - jsou všichni v jednom celovečeráku a společně kopou za tým Nicka Furyho. Zápletka je celkem jednoduchá - Loki zlobí, a je třeba ho trošičku upokojit. A jelikož je Loki bůh, tak je třeba ho upokojit ve větším stylu. Ať jste fanouškem jakékoliv AVENGERS postavy, užijete si ji dostatečně. Všichni mají ve filmu stejný prostor a drží si svoje typické chování. Thor se snaží pomáhat Zemi, Tony Stark popichuje ostatní a Kapitán Amerika velí všem kolem sebe a snaží se pomoct kdejaké kočce, co uvízla na stromě. Prostě film je v dokonalé rovnováze, která potěší jistě i ty diváky, kteří MARVEL mají za švédského výrobce domácích spotřebičů.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. Rád bych podotknul, že jsem již byl před shlédnutím odhodlán udělit podprůměrnou známku. Přece jen mě nikdy nápad patriotového panáčka v směšném oblečku nechytil. Možná film ctí věrně komiksovou předlohu, ale prostě na mě Kapitán Amerika působí opravdu směšně slečinkovsky. Není na něm nic zábavného, není ani osobnostně zajímavý. Je to jen mánička, co občas práskne štítem Nácka přes obličej. Po vizuální stránce nelze skoro nic vytknout, vše vypadalo opravdu parádně. Ale ten příběh, ten hrdina. Zdá se mně poněkud smutné, když se vám na filmu nejvíce líbí postava Nicka Furyho, která se ukázala jen na konci. Jak jsem ale řekl ze začátku, já jsem už šel do toho s tím, že Amerika není pro mě země zaslíbená.

plakát

Doom (2005) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. Podle mě se někde stala chyba a film se nazval „Doom“ omylem. Jinak si nedokážu tuto blbůstku vysvětlit. Skupina pitomých vojáků s patřičně tvrďáckýma jménama, jejichž muška byla asi stejně přesná jako močení opilce do záchodové mísy po tmě. Krom blbosti jednotlivých členů se jim stávají i naprosto úsměvné věci – v největší akci přestane jít baterka nebo zásobník upadne na zem (aby vojáka mohla řádně potrhat potvora). Celý film je o tom samém – BUM – mrtvý, zbytek skupiny se přiběhne podívat – pak se zase vrátí – BUM – další připraven pro pytel na mrtvoly. Moc dobrého dojmu nepřidal ani Dwayne, který společně se siláckýma pózami hláškoval hloupé vojenské řeči. Jedna scénka byla fajná – a to ta z první osoby – nicméně se koukat kvůli ní na celý film to fakt ne – radši si ji najít na YouTube. Co se týče příběhu filmu, nemá společného naprosto nic s tím příběhem ze hry. I když – jedna z postav řekla, že je to tam jako v pekle. No, tak asi se musíme spokojit s tímhle. Nehrát jako malý Dooma do zblbnutí, tak bych asi dal průměrné tři hvězdy. Nicméně jsem očekával nějakou kruto-akci, které se ovšem dostalo jednou. A to je na 100 minut vážně málo. Půl hvězdy za scénku z první osoby, půl hvězdy za muziku, půl hvězdy za úctu k hernímu Doomovi a půl hvězdy za Dwaynův očima-kulící pohled. Dvojka, a to s odřenýma ušima.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. Tak tohle je krásný příklad, jak dopadne film, který byl utahán na dva díly - prostě nuda sem, nuda tam. Během 137 minut se vlastně nic nestalo. Z plakátu se na vás těší (a vy na ni) bojová lučištnice, ale ve filmu se objeví s lukem na pár chvilek a ještě jen pro “kameru”. Spousta niceříkajících, rádoby hlubokých řečí a vybrčených slz hlavní hrdinky. Brát Hunger games jako ságu, tak se jedná o zajímavý koncept, který si určitě zaslouží pozornost. Bohužel, tento díl toho moc nepřinesl - dalo se to odříkat za deset minut, a připíchnout to jako intro k čtvrtému (ehm, třetímu č.2) dílu. Takže za mě, dvě hvězdy, a s odřenýma ušima. Jedna hvězda za písničku The hanging tree a credits písničku od LORDE. A druhá hvězda za friendzonovaného padlého bratra Liama aka Hurikána.

plakát

Chobotnice (1998) 

Hoja hou na druhou, Párksoni ! Tenhle film je béčková lahůdka mého dětství. Rozhodl jsem se jej vyhledat a znovu se na to mrknout. Věděl jsem jen, že je tam nějaký potvora, proti které stojí ten hipí z Vlasů, co říká v zoufalých situacích hlášku "Teď co?" ! K tomu připočtěte klišé s potvory, co po celý film vyvražďuje přeživší a žoldáky, vtipně-pitomé hlášky (Voják: "Těm neutečeme, leda že bys je nakrmil ! " Technik: "Nakrmil? Mám jen žvejkačku a větrovej bonbon") a solidní tempo filmu, které opravdu nekolísá. Pro ty, co se chtějí na tento film podívat jako na horor, je Chobotnice jednoznačně hvězdičkový film. Ti, co budou k tomu přistupovat více jako k akční komedii, si film určitě užijí.

plakát

John Wick (2014) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. Musím uznat, že jsem se dlouho v kině nebavil takovým způsobem, jak u tohoto filmu. Sice mě bylo již z traileru jasné, že tento film bude příběhem jednoduchý, ale zábavný – ale až takhle? To jsem nečekal. První čtvrthodinka je rozjezdová, pak následuje rychlý rozjezd, který nabere na otáčkách a nepoleví do titulků. Veškeré bojové scény byly prostě parádní – jednoduše se nádherně kouká na Wickův bojový GUN-FU styl. K tomu si připočtěte slušný počet vedlejších postav, které mají své minipříběhy a které jsou, sice v omezené míře, vedeny a i uzavřeny. Prostě zasloužených pět hvězd pro “Babu Yagu”.

plakát

Kull dobyvatel (1997) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. A ty, Kulle, buď také pozdraven!! Vypadáš jako Herkules, ale chováš se jako Connan. Tvůj příběh také nepatří mezi originální – přece jenom útěk z vlastního království, snaha najít kruto - zbraň proti démonovi v těle ženy není nic ohromujícího. A co ta muzika během tvých soubojů? Rocková muzika plná kytar a bicích přece do takového filmu nepatří. Ale přece jenom – ze začátku mě spíše vadila, později jsem se opravdu více a více těšil na nějaké to práskání zlosynů – minimálně kvůli hudebnímu podkresu. Ty, a démonka jste si odehráli svoje, proti tomu nelze nic moc říct. Kulle Dobyvateli, tvůj příběh je na tři hvězdičky – sice neohromí, ale na zábavu určitě postačí.

plakát

Max Payne (2008) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. Smutný příběh jednoho policajta, zasněžený temný New York a droga jménem Valkýra. To by mohlo být opravdu povedený kousek, který čerpá z herního Maxe. První polovina filmu byla opravdu o ničem. Člověk si opravdu říká, co se to děje. Max jen chodí a vlastně nic kloudného nezjistí nebo neudělá. Postupem času to začíná být přece jenom zajímavější. Se stopou vedoucí k Valkýře, zjištění co ta droga umí a postupnému odhalování vraha paní Paynové film nabírá svižnější tempo. Dokonce se začne i střílet. Těch zastřelených není tolik jako ve hře, ale není to zlé. Více než akční film, naplněný explozemi a tunami umělé krve, je to krimi film, kdy detektiv slídí po vrahovi jeho manželky a dítěte. Atmosféra filmu se mě líbila – byla správně temná a sněžilo celou dobu. Přece jenom, tyhle dva prvky jsou to, co provázely Max po celou dobu jeho herního dobrodružství. Na druhou stranu mě tam chyběla třetí důležitá věc – PainKiller(s). Aspoň na konci, kdy už měl Max dost, si mohl dát hrst prášků. Nevadí no. Dále byly moc pěkně udělány halucinace vyvolané drogou Valkýra. Celkem zajímavý pohled na bubáky, kteří provázejí člověka, který ten drogový medikament vypil. Co je méně veselé, je představitelka Mony Sax. Ta mě byla ale až tak neuvěřitelné nesympatická. Trubka s kožešinou kolem krku a s nějakým pseudo-kvérem. Tohle fakt ne! Přece jenom – v herní verzi Maxe Payne to byla naprosto okouzlující vražedkyně – Desert Eagel, culík a dokonalý outfit. Ano, ve hře bylo střílení opravdu požehnaně. A to, že ve filmu těch vystřelených nábojnic nebylo mnoho, mně zase tolik nevadilo. To by pak musel Max střílet všude, kam se pohne. Na druhou stranu, mohli tvůrci aspoň na chvilku „půjčit“ Maxovi mimo jeho pistolku a brokovnici i nějaké další srandy. Přece jenom každý hráč této hry si s Maxem určitě spojuje i Ingram (či dokonce dual Ingram) nebo Colt Commando. Toho bullet-time tam bylo taky málo (jeden, maximálně dva) – v druhé polovině filmu tam ta možnost využívání být mohla. Film měl mnohem na víc – hra byla dostatečným námětem k tomu, aby se Max Payne stal odpadlickým policajtem i ve filmové podobě. Ale že by to byl nějaký vyloženě nepovedený snímek, to rozhodně ne. Podle mě se jedná o průměrné filmové zpracování herní legendy jménem Max Payne.

plakát

Max Payne: Hero (2003) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. Tak jsem si řekl, že se i já mrknu na ty amatérsko-krátko snímky o Maxovi. A musím říct, že právě Hero mě opravdu zaujal nejméně. Nahradit písničkou všechny zvuky rozhodně nebyl dobrý nápad. Ač jsem se snažil, nějak jsem neměl pocit, že se dívám na něco spojené s Maxem. Opravdu jediná hvězdička se musí dát jen za původní písničku ze hry do závěrečných titulek. Jinak ty čtyři minuty za shlédnutí asi ani nestojí.

plakát

Max Payne: Valhalla (2012) 

Hoja hou na druhou, Párksoni. Dle mého názoru se do osmi španělských minut vešlo mnohem více Maxe Payne než do filmu s Markem Wahlbergem. Od začátku do konce sice filmík kopíruje příběh hry, ale není tomu vůbec na škodu - já jsem se vyloženě bavil. Rozhodně palec nahoru za efekty, zvuky a vtípek s LOADem :-D. Za mě rozhodně palec nahoru a jednu Berettu k tomu.