Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (751)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já nevím, čím to, ale mě to bavilo. Ano, charaktery postav jsou ploché, dějová zápletka vachrlatá, povídání "vědkyně" Pike veselé, první hodinu se prakticky nic neděje. Většina problémů jde ovšem na vrub dost slabého scénáře, který v první polovině nedává moc prostoru pro výraznější rozjezd. Zato k režii nemám moc výhrad, Bartkowiak tlumí hluchá místa kde může (například rádobykůl drsňácké hlášky dokáže utlumit k téměř snesitelné civilnosti) a je jen škoda, že nebyl u projektu od počátku. Akce vypadá dobře, FPS pohled netřeba komentovat. Závěrečný souboj full contact sice do světa Doomu moc nepasuje, na druhou stranu jde o jednu z nejlépe natočených mlátiček s krví, zraněními a bolestí. Je to tak na 3,5*, ale poněvadž jde o zatím jednoznačně nejlepší herní film, který mě na hodinu a 40 minut opravdu zabavil, a poněvadž je pořádných akčních hororů jako šafránu, dávám s velmi přimhouřenýma očima 4. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Další promarněná příležitost. Když "adaptujete" videohru tak, že do filmu nedáte žádné z mnoha oblíbených monster, zápletku změníte tak, že úplně vyškrtnete peklo a uděláte z toho úplně obyčejnou variaci na zombie film, těžko můžete čekat, že se to bude fanouškům hry (k nimž se hrdě hlásím) líbit. Herci jsou kromě Rocka nevýrazní, prostředí fádní a jedna podařená sekvence "z vlastního pohledu" to nezachrání. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, kde se stala chyba. Problém podle mě není v tom, že by to byla špatná adaptace stejnojmenné hry, ovšem jedná se zkrátka o béčko se vším všudy, tedy mizernými triky a mnoha roztodivnými situacemi. Celkově bych řekl, že leckoho film bavit může, ale mě zkrátka příliš nezaujal a i přes povedený závěr a skvělou fps scénu vesměs nudil. Btw Karl Urban větší badass než the Rock? Zvláštní...50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve tmě černé tak, že ji nešlo snad ani prostřílet, se pohybovala skupina vojáku s baterkama a snažila se sejmou něco s velkým Ň. Moc jsem toho tedy neviděl, ale to je patrně jedno, protože boje s přítulným čtyřiadvacátým chromozomem byly poměrně fádní a tradiční řídnutí skupiny se snad ani nesnažilo nikoho překvapit. Samostatnou kvalitou byly rozhovory hodné steroidových borců z posiloven, při kterých jsem se potutelně usmíval, ale raději nenápadně, aby na mě někdo nenamířil tu big fuck gun a neustřelil mi palici. Abych jen nehaněl, tak závěrečná herní palba byla velmi slušná, ale zachránit tuhle misi už nemohla. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. C24 ,2. Doom ,3. Olduvai/Facing Demons ,4. Searching... ,5. Sibling Rivalry ,6. The Lab ,7. Taking Control ,8. Mac Attack! ,9. Resurrection ,10. BFG! ,11. Destroyed ,12. Infirmiary ,13. Experiment Stahl ,14. Containment Breach ,15. Superhumans and Monsters ,16. Kill 'Em All... ,17. ...Let God Sort 'Em Out ,18. Mass Onslaught ,19. First Person Shooter ,20. Semper Fi ,21. Go to Hell ,22. You Know What You Are? - Nine Inch Nails , ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 44. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • První hra ze série "Doom", která sloužila jako předloha filmu, se objevila jako volně šiřitelná v roce 1993 a o dva roky později byla údajně po celém světě instalována do více počítačů, než systém Windows. (imro)
  • Místnost, ve které je uložena zbraň BFG 9000, je označena jako IDKFA, což je cheat ve stejnojmenné počítačové hře. (Corpsegrinder)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama